Akik nőként felnőttkorukban (huszas éveikben pl.) kapták meg az autizmus és/vagy ADHD diagnózisukat, tudnátok segíteni?
Köszönöm az eddigi válaszokat, jöhetnek még!
2. és 3. Válaszoló (elvileg ugyanaz a személy): azt írod, hogy nyáron küldted a beutalót és novemberben kezdtetek, tehát akkor pár hónap után (csak hogy biztosan jól értelmeztem-e) sorra kerültél? Úgy tudtam, hogy legalább 8-12 hónap a várakozás. Írtad a tartós stresszt és a markáns tüneteket, ha nem indiszkrét a kérdés, akkor elárulod, hogy mi volt az?
#2&3 vagyok. Nekem szerencsém volt ezek szerint, mert én is sokkal több várakozási időt hallottam eredetileg. Megnéztem, 2019. júniusában küldtem nekik a beutalót, novemberben mentem először és januárra volt kész az egész.
Nem indiszkrét a kérdés, de tényleg nagyon kellemetlen részletezni a dolgokat itt. Nálam a szétesettség, határidők tartása, következetesség és rendszerezettség hiánya, impulzivitás (hirtelen döntések, impulzusvásárlás), mindent elhagyás (ezert van már pl. 4 körömollóm és 3 doboz laktáztablettám, mert fogalmam sincs róla, hová tettem amit megvettem), kulcs zárban felejtése és hasonlók. Ez utóbbi tényleg utolsó csepp és zokogósan sokkoló volt, szerintem ezután mentem az ambulanciára.
Igen, így van.
Pl. itt is megtalálod a BNO és a DSM szerinti kritériumokat is, gyerek - ill. felnőtt klinikumra vonatkozóan is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!