Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egyetemi tanár - hallgató...

Egyetemi tanár - hallgató felelősségek?

Figyelt kérdés

Anno volt itt egy kérdés, egy lány sokat fogyott és a tanára kérdőre vonta. Emlékszem a sztorira, mert nagyon hasonló az enyémhez. Szintén művészeti egyetem, kis osztály közösség, a tanárokkal közeli, szoros viszony. Nekem valószínűleg étkezési zavarom van, szeretnék is kijönni belőle és meg is tettem az első lépéseket. Mivel ez a külsőmön látszik, az egyik tanárom elkezdett aggódni és mindenképp segíteni akar nekem. Ami természetesen nagyon klassz, de nekem inkább kínos az osztály előtt. Órák után félrehív, folyton beszélni akar velem, számonkér..stb. Igazából az a kérdésem, hogy ha nagykorú vagyok (25 éves) akkor nincs egyik tanáromnak se felelőssége abban, hogy én mit csinálok, nem? Közben, persze értem, hogy ha valaki bajban van, akkor megpróbálunk segíteni neki. De van itt valahol egy határ, amit a tanárom úgy érzem nem érez, engem pedig zavar hogy ez át van lépve, de amikor erről beszélek vele, akkor az van, hogy én tagadásban vagyok. Miközben nem, csak nem vele akarom ezt megoldani.

Ti mit gondoltok?

2021. okt. 4. 18:57
 1/2 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ezt beszéld meg vele. Úgy, ahogy itt leírtad. Hogy tisztában vagy a problémával, és kérsz is segítséget, de nem ővele szeretnéd ezt megoldani.

Amúgy semmilyen felelőssége nincs, felnőtt ember vagy.

2021. okt. 4. 19:01
 2/2 anonim ***** válasza:
85%

Jól teszi, hogy próbál segíteni.

Hálistennek tisztában vagy vele, hogy étkezési zavarod van, amin változtatni kell sürgősen.

Viszont teszel is érte, hogy ez változzon?

Igenis jó, hogy valaki észrevette a problémádat és próbál kihúzni a szarból. Ezt nem kell rossz néven venni! Inkább örülj neki, hogy nem vagy egyedül.

Egyébként nem lenne kötelessége, de jó tanár és megteszi.

2021. okt. 4. 19:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!