Normális jelenség az, hogy valamilyen sokk vagy undor hatására az ember nem reagál, hanem lefagy? Ez egy védekező funkció? Mit tehetnék, hogy ne így legyen?
28 éves koromig ebben a burokban éltem hogy nem fogta fel az agyam ha valami rossz történt...
aztán elkezdtem altatót szedni, aminek olyan mellékhatása van, hogy menszesz előtt olyan dührohamokat kapok, hogyha nyírják a lakás előtt a füvet, akkor le tudnám ordítani a munkást...
De nem ez a legnagyobb gond. Hanem hogy csak ennek a hatására jött vissza nagyon sok emlék, amikor ért valami rossz és erre én lemerevedtem, nem reagáltam, illetve nem éreztem azt a dühöt amit most utólag, csak ugye most már nem tudok mit tenni.
Hogy egy súlyos példát mondjak. 2018-ban baráti társasággal vízparton voltunk ahol csatlakoztak hozzánk új ismerősök.
Amíg én a vízparton feküdtem odajött hozzám az egy pasi, aki egy lány ismerősöm barátja és így ismert meg. Se szó se beszéd elkezdte rám pakolni a homokot, a mellemre, hasamra, combomra. Innentől kezdve nekem se kép se hang, arra emlékszem hogy a vízben szedem le magamról a homokot...
majd kicsivel később a medencében voltunk többen, ahol ugyanez a pasi a hátamhoz jött és megfogta a fenekem. A reakcióm? Semmi.
(Eleve hogy a kva Istenbe lehet bármilyen felnőtt férfi ennyire hülye és undorító?)
Pár hónapja egy ilyen menszesz előtti dühroham közben ez az egész így lejátszódott a fejemben és az is hogy SEMMIT nem reagáltam rá...
őszintén hogy lehet hogy 6 évvel később jön vissza egy ilyen zaklatás? És hogy lehet hogy a düh és az undor helyett semmit nem éreztem csak évekkel később az altató mellékhatásaként?
Helyben tökön kellett volna rúgnom, ahelyett semmi....
Azt hozzá kell tennem hogy nagyon finnyás és érzékeny vagyok mindenre, gyűlölöm ha hozzám érnek, a szagokra, az ízekre, látványra(a gyógyszer ezt is fokozta)
Arra gondoltam hogy mivel ennyire undorodom pl az érintéstől, az agyam nem bírja ezt felfogni és továbbítani a tudatomnak hogy így ne kelljen átélnem az undort.
De ez akkor sem normális.
Rengeteg elintézetlen ügyem maradt emiatt, mert az adott rossz, sokkos szituban nem fogtam fel mi történik...
mással is van így, vagy csak én vagyok ilyen balfasz?
És mit lehet ez ellen tenni?
Menstruáció előtti dühroham meg altató...
Mesélj még kérlek.
Imádom az ilyen önjelölt neurológus terepautákat.
Ez a másokat leordító dühroham meg maximum csak addig lesz, amíg egyszer a "megfelelő" emberre akadsz ilyenkor.
Igen, teljesen normális, ha az ember egy sokkhelyzetre leblokkol.
Köze egészen biztosan nincs az altatóhoz, de érdemes lenne leallni vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!