Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetnék ilyen helyzetben?

Mit tehetnék ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy 18 éves lány vagyok, az utolsó évemet taposom a gimnáziumban. Kiskorom óta nagyon szorongok, nehezen hagyom el a lakást. Az elmúlt hónapokban egy családon belüli tragédia miatt amit képtelen voltam feldolgozni mégjobban kijön rajtam a szorongás. Kb. 4 héttel ezelőtt az egyik tanórán volt egy erős pánikrohamom, ami miatt haza kellett mennem az iskolából. Utána jött a hétvége, viszont hétfőn egyszerűen úgy megijedtem, hogy megint megtörténik, és úgy félek és szégyellem magam mert mindenkinek végig kellett néznie, hogy ugyan bemegyek az iskolába, az órákon részt venni képtelen vagyok, minden órát a mosdóban töltök, betegesen figyelek minden olyan dologra ami kiválthat bennem egy újabb rohamot, és maximum 4 órát vagyok képes kibírni, utána mindig az a vége, hogy hazamegyek. Apukámmal élek, egyáltalán nem megértő, azt mondja, majd elmúlik ha bejárok, de képtelen vagyok, és az utóbbi időben már az egyéni tanrend kérelmezésén gondolkodom, mert ez így nagyon megzavarja az érettségire való felkészülésemet, és mind mentálisan, mind testileg kikészít. A tanáraim megértőek, mindenben segítenek, de a hiányzások azért aggasztanak. Mit tennétek a helyemben? (sajnos sportolni nem tudok, gondjaim vannak az evéssel, több vitaminhiányom is van és hajlamos vagyok az ájulásra) ill. aki hasonló cipőben jár, írjon rám.<3

jan. 5. 15:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben felkeresnék egy pszichiátert aki tud segíteni.

Nekem is segített.

jan. 5. 15:21
 2/3 A kérdező kommentje:
Sajnos ez a probléma, hogy nagyon drága egy pszichológus/pszichiáter. Én nem tudom kifizetni, az iskolapszichológushoz van időpontom egyenlőre csak
jan. 5. 15:28
 3/3 anonim ***** válasza:
A területileg illetékes pszichiátria nem drága a háziorvosod segítségét kérjed első körben! Be fog utalni! Mielőtt orvoshoz mész mindent írjál össze egy papírra nehogy ott is bestresszelj és ne jusson eszedbe valami ami fontos!
jan. 5. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!