Mit tegyek?Mit tennétek a helyemben?
Nagyon elment az életkedvem(panteonnál már szívesen intézném a papírom),munkahelyen nem túl jó a fizu,korán kelek és az egyetlen örömöm az,ha a kutyát megsimogatom és látom hogy örül neki.
Aludni este nem tudok,annyira fáj a lelki nyomor hogy így nem megy.
És kéne aludni....
:(
Igazad van, de gondviselésével támogat, hogy meg tudd keresni. Ez mondta Jézus:
„Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?
Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.
Hanem keressétek ELŐSZÖR Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.
Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.”
Ez tényleg működik. Létezik gondviselés!
Az aludni nem tudással kapcsolatban, gondolom töröd a fejed a problémákon és nem tudsz kikapcsolni. Ilyenkor tudatosítani kell, hogy éjszaka tuti nem fogod úgyse megoldani a problémát, nem tehetsz semmit!
Másrészt a gondviselés tudatában, rábízod a problémádat Istenre.
"Az ember előtt ez a választás áll: vagy úgy fogja föl magát, mint aki szabad az egész világmindenségtől és csak Istentől függ; vagy pedig Istentől szabad, s ekkor a mindenkori körülmények rabjává válik." Luigi Giussani
Próbáld ki.
5+6
Szóval...
Legyek hanyag? Vagy nem is tudom hogy mondjam...
Hányjak fittyet a bajokra?Ne tegyek ellenük semmit?Igazából hozni fog valamit az élet?
Tehát pl mikor gondolok valakire,és megcsörren a telefon és pont ő az?
Ilyen alapon fog megoldódni?
6. Az Istentől szabad azt jelenti,hogy a körülmények rabja?Tehát ha tőle szabad vagy,akkor bukta?
Volt már hogy beváltak rossz és jó dolgok egyaránt,de miért van az hogy a rossz hamarabb bevált annó?
Konkrétan a jóra vártam ezerrel,rövid ideig tartó jó dolgokat kaptam.
Szeretném,ha csak jó dolgok történnének végre.
És ha megoldódnának a gondjaim. (Nem hatalmasak,de azért fájó dolgok)
Volt már olyan,akinek bevált amit írt az 5. és 6.?
Ha igen,akkor milyen gondokkal küzdött?
És hogy történt?
Nem akarok hitetlen lenni tényleg,de ellenpéldákat szeretnék látni és hinni.
"5+6
Szóval...
Legyek hanyag? Vagy nem is tudom hogy mondjam...
Hányjak fittyet a bajokra?Ne tegyek ellenük semmit?Igazából hozni fog valamit az élet?
Tehát pl mikor gondolok valakire,és megcsörren a telefon és pont ő az?
Ilyen alapon fog megoldódni?"
Mielőtt hívő lettem úgy láttam az élet egy Monopoly játékhoz hasonló, a vak véletlen irányítja. (persze a Monopolyban is van stratégia és lehet ügyesen játszani, de véletlen is beleszól, ha sokad van, még többed lesz, stb.)
De felismertem a gondviselés tanítását a kereszténységben! Azt nem mondom, hogy azelőtt nem kerestem szellemileg nagyon is, és hogy ez győzött volna meg. Inkább úgy mondom, létszükséglet volt ezt felismernem, az öngyilkosság és reményvesztettség szélén.
Nem, nem a vonzás törvényére gondolok a hittel kapcsolatban.
„6. Az Istentől szabad azt jelenti,hogy a körülmények rabja?Tehát ha tőle szabad vagy,akkor bukta?”
Igen, sajnos a körülmények igen szerencsétlenül is alakulhatnak. Nem feltétlenül bukta egyébként, hisz hányan elboldogulnak Isten nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!