Másfél hónapja erős szorongás érzés, szinte egész
nap, ti mit tennétek a helyemben?
Eleinte felerositi a tuneteket. Mit kaptal es mekkora adagot?
2019. aug. 22. 14:01
2/18 A kérdező kommentje:
Escitil 10mg
Egyelőre 5mg-ot szedek (elvileg holnaptól 10mg)
De már most is összetörnek a csontjaim annyira feszülök, a frontin meg kb. semmit nem használ, csak kicsit álmosabb leszek tőle, amellett, hogy nem akarom úgy kapdosni, mint a cukorkát, főleg, hogy aludtam ma is vagy 3 órát.
En negyed szem Escitillel kezdtem (mar 1 eve fel szemet szedek, nem lett emelve), csak en Xanaxot kaptam melle. Ha ennyire erosek a mellekhatasok lehet erdemes lenne konzultalni a dokival az adag emelese elott, lehet nem ez szamodra a megfelelo gyogyszer, vagy nagy a dozis. Mire kaptad? Panikra? En ejszakara vettem be, alvas kozben nem tudtam magam figyelgetni.
2019. aug. 22. 14:20
Terapiara jartal egyebkent?
2019. aug. 22. 14:21
5/18 A kérdező kommentje:
Nem biztos, hogy mellékhatás, még csak egy hete szedem talán, előtte is megvolt már ez az erős szorongás érzés, csak ma végképp nem vagyok erős ahhoz, hogy elviseljem.
A gyogyszer felerositi a szorongast. Ram villamcsapasszeruen tort a vegtag zsibbadas es feszules, es kb 2-3 het utan kezdett ugy hatni a gyogyszer, hogy nem szuntette meg 100%osan a szorongasomat, de visszajott az eletkedvem, ami a panikolas miatt mar elegge a beka sge alatt volt.
Probald meg elterelni a figyelmed, akar csak random matekpeldakat megoldogatni, vagy csak irni egy fel oldalt, a lenyeg, hogy olyat csinalj ami koncentraciot igenyel, ez csokkenti a szorongast.
2019. aug. 22. 14:33
7/18 A kérdező kommentje:
Csináltam én mindent, de nem szűnnek a durva vegetatív tünetek. Szorít a mellkasom, szerintem a nyelőcsövem is be van görcsölve és az izmaim is feszülnek.
Ha elviselhetetlennek erzed, akkor menj vissza a dokidhoz mihamarabb. Addig en nem emelnem az adagot, de semmikepp se hagyd abba a szedeset orvosi utasitas nelkul.
2019. aug. 22. 14:41
9/18 A kérdező kommentje:
Már egyszer visszamentem, hozzámvágott egy Xanax SR receptet. Nem is hallja meg, hogy mit mondok neki. Ennyire erős szorongásérzés egész nap, nem lehet csak pánikroham vagy generalizált szorongás, vagy tudja a fene, hogy mi.
A panikroham az intenziv, es roham. Ez eros szorongas lehet, akar generalizalt is. Nincs masik pszichiater a kornyeken?
2019. aug. 22. 15:25
Kapcsolódó kérdések: