Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ti mit tennétek a helyemben?

Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Külföldön élek már pár éve. Diagnosztizálva ugyan nem vagyok, de szerintem tuti depressziós vagyok, vagy valami hasonló kellemes állapot. A lényeg, hogy már szinte egy vidám gondolatom sincs, a környezetem, kollégák nyilván már kerülnek is, mert én vagyok "az örök negatív". Magánéletem az nincs, igazából soha nem is volt komolynak mondható kapcsolatom, fogalmam sincs hogyan is kell ismerkedni vagy ilyenek.

A lényeg, hogy ahol most élek, sajnos nem megoldható, hogy orvoshoz menjek, ahhoz haza kéne mennem. De ha hazamegyek elvesztem az itteni állásom és gyakorlatilag a semmibe mennék haza.

De ha nem megyek haza nem tudom mi lesz. Egyre rosszabbul érzem magam, de az is félelmem, hogy otthon kelljen élnem abban a nyomorban. Ti mit tennétek a helyemben? Megpróbálnátok itt talpra állni, vagy hazamennétek segítségért tudván, hogy az eddigi életetek elbukik és mindent a nulláról kell kezdenetek újra teljesen egyedül?

2020. jan. 20. 05:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Az országban ahol élsz, nincsenek orvosok?

Ha pl eltörne a lábad, akkor megvárnád, h összeforrjon magától? Vagy mit tennél? Akkor tedd ugyanezt a depresszióval is.

2020. jan. 20. 06:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Nézzél pozitív megerősítéseket tartalmazó youtube videokat. Hallgasd meg pl. Brian Tracy A FŐNIX SZEMINÁRIUMA c. lelkesítő és önbizalom növeli tréning sorozatát...ingyen van.

Azért lehetsz depressziós, mert állandóan negatív verzióban vetíted az életet.

2020. jan. 20. 13:33
 3/4 A kérdező kommentje:

#1: vannak orvosok, van egészségügy. Nyilván egy lábtörést begipszelnek ha úgy van, de a pszichiátria más. Egy dolog beszélni egy nyelvet bizonyos szinten és más dolog a gondolataimról, érzésekről idegen nyelven beszélni egy külföldinek.

A legnagyobb probléma az, hogy most egy nagyon jó állásom van itt, nagyon jó fizetéssel, amiről otthon nem is álmodhatok, de ha ezt itt hagyom, mondván haza kell utaznom kitudja mennyi időre, amíg kezelnek, akkor sajnos elbuktam a dolgot.

#2: az én esetemen már nem segít a motivációs tréning. De azért köszi.

2020. jan. 21. 00:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Én elutaznék 1-2 hétre valahova nyaralni, az biztos helyre tenne. :) Mikor nem találtam munkát pár hónapig és volt pár sikertelen interjúm, én is nagyon rossz passzban voltam. Elmentem 3 napra rendbe tenni magam Spanyolországba, ettem, ittam, csodáltam a tájat. :) Teljesen feltöltődve jöttem vissza és ez csak 3 nap volt, nem került sok pénzbe. Jó volt az is, hogy egyedül voltam és át tudtam gondolni a dolgokat, megnyugodni. Álltam a tengernél, néztem a hullámzást és akkor már éreztem, hogy jól fognak alakulni a dolgok. Még az utazás alatt csörgött a telefonom több helyről is és végül a következő héten már állásinterjún voltam és bejött. :)
2020. jan. 21. 11:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!