Nyugtalanságra használnak az antidepresszánsok?
Nekem a fő problémám az állandó belső idegesség, nyugtalanság. A kezem, lábam folyton mozog, nem bírom egy helyben tartani. Depressziós nem vagyok, de pánikrohamom volt már néhányszor, főleg hipochondria miatt. Ha pl. megfájdul a hasam, bebeszélem magamnak, hogy ez biztos valami súlyos dolog miatt van és ráparázok.
A doki Astentrát írt fel, ami egy SSRI antidepresszáns. Elolvastam a betegtájékoztatót, de ott eléggé más dolgokat írnak. Erre is alkalmas lehet vajon?
Rengeteg mellékhatást ír a betegtájékoztató ami elég ijesztő egy hipochondernek.:D Ennyire sok mellékhatást még nem is láttam semmilyen gyógyszernél.
Az amerikai betegtájékozatón 8 piros betűs "azonnal forduljon orvoshoz" figyelmeztetés van, öngyilkossági gondolatoktól kezdve, gyors látásromláson át veszélyes szívritmuszavarig minden van.
Háziorvosom azt mondja, kezdjem 1/8 tablettával, fokozatosan növeljem és ír pár EKG beutalót, ha emiatt nem akarom szedni a gyógyszert. De még így is bizonytalan vagyok. Például glaukómások nem szedhetik, és mindkét szülőmnek glaukómája (zöldhályogja) van, tehát én is hajlamos lehetek rá.
Depresszió,szorongás,kényszerbetegség,pánikbetegség stb írnak fel antidepresszánst.
Egyébként az antidepresszánsok nem veszélyesek hosszútávon sem,a mellékhatásokat ne olvasgasd,csak tartsd be az orvos által előírtakat.
Ezekhez a hozzászokás sem lehetséges,ellenben a nyugtatókkal.
"Depresszió,szorongás,kényszerbetegség,pánikbetegség stb írnak fel antidepresszánst."
Ebből az utolsó 3 az van, csak depresszió nincs.
",a mellékhatásokat ne olvasgasd,"
Ezt könnyű mondani egy hipochondernek.:D
Háziorvosom szerencsére partner, megérti, hogy a pszichés dolgok is valóságosak. Nem lehet annyival elintézi, hogy "ne idegeskedj". Azt mondja, ha félek a gyógyszer káros hatásaitól, majd figyelemmel tartja az állapotomat és ellenőrzi időnként az ekg-t, labort. Merthogy nagyon kéne szednem szerinte.
Mellekhatások valósak, egyesek akár maradandóak is lehetnek.
Mivel még nem próbáltál mást, ezért nem érdemes a gyógyszerrel kezdeni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!