Nyugtalanságra használnak az antidepresszánsok?
Nekem a fő problémám az állandó belső idegesség, nyugtalanság. A kezem, lábam folyton mozog, nem bírom egy helyben tartani. Depressziós nem vagyok, de pánikrohamom volt már néhányszor, főleg hipochondria miatt. Ha pl. megfájdul a hasam, bebeszélem magamnak, hogy ez biztos valami súlyos dolog miatt van és ráparázok.
A doki Astentrát írt fel, ami egy SSRI antidepresszáns. Elolvastam a betegtájékoztatót, de ott eléggé más dolgokat írnak. Erre is alkalmas lehet vajon?
Persze, van olyan, ami használ rá. Vannak inkább pörgetős, meg inkább lenyugtatós antidepresszánsok. Egyéni is, hogy kire melyik hogy hat. Lehet, hogy többfélét ki kell próbálni, míg megtaláljátok a megfelelőt.
Hosszú távon érdemes terápiára is járni, ha van rá lehetőséged.
Sajnos a futás a kortizolt is növeli.
Azzal régóta van problémám (magas szokott lenni), vizsgáltak is miatta korhazban, de nem találtak semmi különös okot.
Intenzív testmozgás után rekedt a hangom, remeg a kezem és ideges leszek és legalább 12 órán keresztül nem tudok utana elaludni. Sajnos nem is ismerem azt az érzést, hogy kellemes fáradtság edzés után.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!