Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon rosszul vagyok mentális...

Nagyon rosszul vagyok mentálisan, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az elmúl nagyjából egy hónapban nagyon romlott a mentális állapotom. Bipoláris zavarom van, 2022-ben lettem diagnosztizálva, szedek rá gyógyszert, eddig elviselhető volt, persze voltak hullámvölgyek, de ennyire rossz nem volt, úgy érzem kezdek megbolondulni. Egyik pillanatban totál üresnek érzem magam, nem érdekel semmi, utána kicsattanok a boldogságtól, utána meg konkrét megakarok halni. Az öngyilkos gondolatok a napokban nagyon erőssé váltak, a villamoson is elsírtam magam, mert ennyire rosszul vagyok lelkileg, pedig semmi okom rá, mostanra sikerült össze szedni az életem, boldognak kellene lennem ehelyett meg megakarok halni, ha éppen nem akkor meg egyik pillanatban így érzem magam a másikban meg úgy. Ennyire erős hangulat változásaim sose voltak, most meg naponta, fél naponta, de van, hogy szószerint egyik pillanatról a másikra változik a kedvem, párom szerint bolond vagyok, de már én is kezdem magam annak érezni. Az ő részéről nagyon nem kapok támogatást, nem érti meg, hogy ez nekem nem olyan jó móka, hogy ilyen vagyok, szerinte csak meg kellene magam erőltetni és akkor tudnék “normális” lenni. Bárcsak ilyen könnyen menne, én lennék a legboldogabb.

Mit kéne csináljak? Mondjam el a pszichiáremnek? De ha nem mondd rá semmit, akkor ugyanott tartok. Írna fel új gyógyszert? Gondolkoztam azon is, hogy befekszek magamtól pszichiátriára, vagy fektessen be a pszichiáterem, mert ez elviselhetetlen, de akkor meg attól félek, hogy ott éppen olyan kattom lesz, hogy jól vagyok és full feleslegesnek fogom találni a pszichiátriát. Nagyon tanácstalan vagyok segítsetek kérlek mi lenne a jó megoldás?

tegnap 21:16
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
2022-ben be akartak zárni pszichiátriára, de mivel akkor már elmúltam 18 saját felelősségre kijöhettem. Nem volt valami bizalom gerjesztő hely, nem tudom mennyire bánnám meg, meg egyáltalán mennyi ideig kellene bent lennem.
tegnap 21:18
 2/16 anonim ***** válasza:
33%
Egy alapos kivizsgálásra elmehetnel. Vérvételre pl. Hormon vizsgálatok, nodoki. Lehet pajzsmirigy probléma,lehet túl sok az hormonális problémák stb. Higgadj le. Olvass sokat a betegsegedrol,nm vagy vele egyedül. Sokan vagyunk. Hívd fel a pszichiátered persze. Ha nm érzed jól magad a lelki elsősegély vonalon tudsz beszélni a bajaidrol. Egyél normálisan, vércukorszint ingadozás se tesz jót bipolárisoknak.
tegnap 21:26
 3/16 anonim ***** válasza:
0%

" Hormon vizsgálatok, nodoki. Lehet pajzsmirigy probléma,lehet túl sok az hormonális problémák stb. "

Kezelt pajzsmirigybeteg vagyok, folyamatosan szedem a gyógyszert rá már sok év óta, még is brutál hangulatingadozásaim vannak folyamat. :D

tegnap 21:30
 4/16 A kérdező kommentje:
Pajzsmirigyem vizsgálták októberben, semmi baja, nőgyógyásznál voltam ott se talált semmit. Vérvételem szeptemberben volt az is tökéletes volt, bár azért nyilván az relative régen volt.
tegnap 21:34
 5/16 anonim ***** válasza:
66%

2-es, f...od nincs a bipoláris betegségről.

Kérdező: 1. A barátodat hagyd ott, mert ez a kapcsolat kártékony. Sajnálatos, hogy nem jöttél rá.

2. Pontosan hogy is merül fel olyan opció, hogy megmondd-e a pszichiáternek? ?égis miféle indokot tudnál amellé tenni, hogy nem? "Ha nem mond rá semmit": Ezt így hogy? Mért ne mondana, ha egyszer nem jól működik a gyógyszer? Mi értelme a régi módon szedni, ha nem használ? Szépen hívd fel. Befeküdni ne rohanj, egy módosított gyógyszerezés helyreállíthat.

tegnap 21:37
 6/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ utolsó (többieknek is).

Az új gyógyszernek fixen lenne mellékhatása ugye? Úgy értem, hogy amikor a lamolepet kezdtem szedni kb 3 hónapig rosszabb volt mint előtte. Nem azért írom, mert nem szedném be, ha felírná, valahogy kibírnám.

tegnap 21:54
 7/16 anonim ***** válasza:
A mellékhatást nem lehet kiszámítani, nem kötelező. Pszichiátriai gyógyszereknél nem is igazán mellékhatásról beszélnék, hanem a hatás kialakulásának idejéről.
tegnap 22:24
 8/16 anonim ***** válasza:

A barátod nem a barátod! Ez biztos.

Pszichológushoz mennék, séma terapeuta. Simán kihoznak belőle. A gyógyszer akkor jó, ha jobban vagy tőle...és mellé pszichoterápia!

tegnap 22:52
 9/16 anonim ***** válasza:
A bipoláris zavarból semmilyen pszichológus, pláne sématerapeuta nem hozza ki, az szervi betegség, és gyógyszeresen kezelendő. Köze nincs a sémákhoz!
tegnap 23:07
 10/16 anonim ***** válasza:
Ami nekem segített! Naplózni kezdtem az érzéseimet a hangulat változásaimat. Mikor milyen körülmények között vagyok jól vagy rosszabbul. 1-2 hónap és kirajzolódik a szemed előtt, hogy milyen helyzetekben, kapcsolatban vagy rosszabbul. Hogy tudod magad megnyugtatni? Jó zenét hallgatsz, ki írod az érzéseidet elmész sétálni, felhívod a barátnődet..stb. A youtubeon találsz meditációt egymillió féle, próbáld ki.
tegnap 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!