Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy viselnétek el 21 év magányt?

Hogy viselnétek el 21 év magányt?

Figyelt kérdés

Otthon 18 éves koromig egy diszfunkcionális családban nőttem fel. A lelki terror legaljasabb módszereivel kínoztak és akkor még finoman is fogalmaztam. Az, hogy születésem óta csak annyit mondtak, hogy mindenki utál még a legenyhébb dolgok közé tartozik, de fenyegetőzött már a saját anyám nekem öngyilkossággal is. Ami ebből következik, hogy gyerek korom óta egy visszahúzódó, félszeg gyerek voltam aki tipikus áldozat típus tele magatartási gondokkal.

Minden közösségben automatikus céltábla voltam és vagyok a mai napig. A munkahelyemen másfél év alatt annyit kellett elviselnem néhány kollégától, hogy más már leugrott volna a 10-ről. A gyerekkoromat is magányban töltöttem - főleg mivel eleve halálfélelmem lesz amint barátkozni kell, de amúgy se sokan keresték a társaságomat - és a felnőtt életem is eddig így telik. Se barátok, se család (elköltöztem, pontosabban kidobott anyám 18 éves koromban otthonról), se barátnő. Apám az egyetlen akivel jó a viszonyom. Nincs senki más, e úgy érzem, hogy már nem is lennék képes senkivel se kapcsolatot teremteni.

Sajnos mentálisan megviselt ez az egész, 14 éves korom óta folyamatos lejtmenetbe vagyok, mostanra elértem oda, hogy a depresszió a legenyhébb dolog a listán, van itt szorongás és PTSD is meg személyiségzavar. Talán már csak a skizofrénia hiányzik. Rengeteg terápián és szakembernél voltam, ezek közül 1 volt hatásos de csak annyira, hogy kimertem menni az utcára és eltudtam menni dolgozni, de rengeteg erőt emésztett fel a saját személyiségem felülírása. Barátok nuku továbbra is, és ugyan úgy basztatva vagyok. A munkahely még tovább rontott, mert még félősebb és gyávább lettem, még inkább megtanultam nyelni és belesüllyedtem újra depibe.

Mit tehetnék? Amíg dolgozom addig oké, mert lefoglalja a gondolataim. De amint jönnek a szabadnapok előtörnek a traumák, a depresszió és az elviselhetetlen magány és az öngyilkossági gondolatok is. A stresszt se bírom, múltkor egy apró stressz ért és órákig fájt és ment a hasam... :(

2021. júl. 12. 19:50
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
upsz, ezt a mentális egészség kategóriába akartam.
2021. júl. 12. 19:52
 2/14 A kérdező kommentje:
please valaki jelentse :D
2021. júl. 12. 19:52
 3/14 anonim ***** válasza:
Keress egy jó pszichológust.
2021. júl. 12. 20:15
 4/14 anonim ***** válasza:

erre nagyon hatásos a dbt terápia.

+ én elkezdenék terápiás céllal lsdzni, gombázni.

2021. júl. 12. 20:16
 5/14 anonim ***** válasza:
A legjobb helyre jöttél ilyen kérdéssel. Itt a GYK-n mindenki szakértője a témának.
2021. júl. 12. 20:27
 6/14 A kérdező kommentje:
Értem én 5-os, de ez sajnos elég szomorú. Nem egy kellemes állapot ez, mert az évek csak elszállnak az ember mellett és közben semmilyen élményt nem gyűjt.
2021. júl. 12. 20:34
 7/14 anonim ***** válasza:

"A legjobb helyre jöttél ilyen kérdéssel. Itt a GYK-n mindenki szakértője a témának."

Igazából..ez a mentális egészség topic. Elég sokan szenvednek hasonlókban, elég sokan járnak terápiára és elég sokan olvasnak önfejlesztő könyveket. Így azért lehet tanácsot adni.

2021. júl. 12. 20:48
 8/14 anonim ***** válasza:

"Így azért lehet tanácsot adni."

Ja... azt lehet, azt minden hülye tud. Csak tudod a "zönfejelesztő könyvek" nem tesznek szakértővé senkit, illetve az sem, hogy terápiára jár valaki.

Minden eset más és aki a sajátjából kiindulva tanácsot ad egy ilyen komplex helyzetre az... na hagyjuk is.

2021. júl. 12. 21:02
 9/14 anonim ***** válasza:

Valószínűleg te életedben nem fogtál ilyen könyvet a kezedbe.:D

pl terápia mellett nagyon hasznos tud lenni egy könyv ami a szorongásról vagy épp a ptsdről szól. Ezáltal megtudod figyelni az érzéseidet, megérted a problémádat, jobban megérted a múltat.

2021. júl. 12. 21:15
 10/14 A kérdező kommentje:
Ehhez annyit tudok hozzátenni, hogy egyáltalán nem hat negatívan az emberre, ha elolvas egy önsegítő könyvet, szóval én nem beszélnék le róla senkit. Nekem is segített amikor bele-bele olvastam egybe, bár tény, hogy egy ilyen mértékű mentális betegséghez sokszor évek kemény terápiája kell ami még mindig csak arra elég, hogy elfogadható szintre hozza a pácienst. :/
2021. júl. 12. 21:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!