A drogozás (és szenvedélybetegség) lényegében lassú öngyilkosság?
Csak mert próbáltam helyére tenni a dolgokat, és ez esett le. Lényegében én nehéznek találom ezt az életet. Olyan mint egy játék, csak túl nehéz! A suliban is utáltam tanulni, és felnőttként gyűlölöm a munkát.
Most menjen el az ember rohadni a gyárban éjjel-nappal 200 meg 250 ezerér?
Aztán hiába is lesz pénzem, mert gyakorlatilag napok alatt elbaszcsizom. Egyszerűen nem látom így értelmét. Barátnőt találni is extrém nehéz. Ha valakinek van egy kis probléma a toronyban kb lehetetlen olyat találni, akivel jól kijönne.
Így le kellett mondanom a párkapcsolatokról is. Egyszerűen túl elvont vágyaim vannak, amiket sosem élhetek ki.
Viszont így az jött ki hogy utálom az életet. Gyerekként még videó játékokba menekültem, de aztán felnőtt lettem. Elkezdtem drogozni, vagy inni. Mikor mit tudok - csak ne ez legyen. Ne a valóságot kelljen látnom, amit gyűlölök.
Aztán mára ott tartok ha van herbál beszívok, vagy füvet, ha úgy van belövöm magam - de ha túl is tolom magam néha már azt várom hogy vége legyen. Ha kevés pénzem van berúgok. Tök mind 1 csak ne a valóság legyen.
Tudom hogy ez súlyos függőség, és azt is tudom ha nem változtatok akkor ebbe bele fogok halni.
Mégis mi értelme lenne ennek az életnek?
Végül is ha én már belül feladtam ezt az egészet, akkor nem valószínű hogy találok még bármit is ami kimozdít innen.
Ezért ha tudatosan tovább mérgezem magam, akkor az nincs messze az öngyilkosságtól? Jól gondolom?
Hát pont ez az. Erre már most rájöttem. Így valószínűleg magányosan, és szörnyű körülmények között fogok meghalni.
De akkor sem én csináltam ilyenre ezt a világot, és azt az életet. Ha már látom hova vezet a szenvedélybetegség - akkor így tudatosan dönthetek arról hogy benne maradok, és ez lesz majd a végzetem. Csak így már tudok mindent. (Ez olyan mintha lassú öngyilkosságot követnék el.) De azért ezt az utat választottam, mert itt minden alternatíva extra hard nehéz szintű. A végén az lesz az egyetlen bűnöm hogy én mindig a könnyebb utat választottam.
Nem. Öngyilkosság csak akkor értelmezhető, ha az a cél, hogy meghalj.
Droghasználattól szép lassan leépülve meghalni legfeljebb felelőtlenségnek nevezhető. Öngyilkosság csak akkor lenne, ha direkt túladagolja magát az ember.
Hol szeretnél tartani?
Mire vágysz?
6, Amikre vágyom azok elérhetetlennek tűnnek, és azt is tudom hogy ha el is érném őket - már mást jelentenének számomra - mint amit most gondolok róluk.
Mégis leírom mi a bajom.
- Olyan munkát szeretnék ami nem készít ki teljesen. Azt le sem merem írni hogy amit szeretek csinálni (mert nem hiszem hogy ez elérhető).
- Aztán szeretnék valakit. Egy társat, egy párkapcsolatot. (Viszont ehhez azt hiszem kevés vagyok, és itt úgy tűnik h nem tudok magamon változtatni.)
- Szeretném érezni hogy életben tudok maradni az életben, úgy hogy nem mások vérét szívjam. Tehát hogy részben önálló vagyok, és van egzisztenciám. Hogy elboldogulok magam is. (De ezt nem érzem.)
Mit szeretnél csinálni?
Az összes elakadás érthető és egymásra is hat. Ha a munka megoldódna, a többi is kerülhet felszálló spirálba.
Amúgy munkaügyben egy cipőben járunk (és a többiben is nagyjából... Csak én nem gondolom hogy kuka az életem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!