Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az öngyilkosság miért önző dolog?

Az öngyilkosság miért önző dolog?

Figyelt kérdés
Sokszor hallottam már ezt, de ez miért számít önzőségnek?

2021. jún. 18. 13:20
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
60%
Mert annak, aki szereti, fájdalmat okoz.
2021. jún. 18. 13:25
 2/40 anonim ***** válasza:
79%

Ezt csak az mondja akinek semmi belatasa nincs a mentalis betegseg fele, nem mentalis beteg vagy zero empatia ameddig vele nem tortenik meg.

Az ongyilkossag nem onzo dolog.

2021. jún. 18. 13:26
 3/40 anonim ***** válasza:
31%
Mert csak arra gondol, hogy neki könnyebb legyen, az itthagyott hozzátartozók fájdalma nem érdekli.
2021. jún. 18. 13:26
 4/40 anonim ***** válasza:
70%

Mert sok embernek okozol nap mint nap örömöt, még akkor is ha ezt te nem veszed észre. Lehet hogy azt gondolod nem ér semmit az életed, de más közben örül annak hogy veled töltheti az idejét.

Az öngyilkossággal mindezeket figyelmet kívül hagyod. Ez nem önző dolog?

2021. jún. 18. 13:29
 5/40 anonim ***** válasza:
86%

És az nem önző, aki nem gondol bele abba, hogy milyen szenvedést élhet át, aki erre vetemedik? Ez nem önzőség, hanem mentális betegség. Aki erre vetemedik, azt már nem érdekli semmi és senki. Inkább együttérezni kéne velük.

Épeszű ember alapból például nem úgy ölné meg magát, hogy vonat elé ugrik és traumát okoz a mozdonyvezetőnek, meg többórás késéseket az utasoknak, vagy mint az a pilóta, aki nekirepült egy hegynek és több száz ember vele halt. Szerintetek aki ilyet tesz, az épelméjű? Nem, ezért felesleges akként kezelni őket.

2021. jún. 18. 13:32
 6/40 anonim ***** válasza:
28%

5

"És az nem önző, aki nem gondol bele abba, hogy milyen szenvedést élhet át, aki erre vetemedik? Ez nem önzőség, hanem mentális betegség. "

Szerintem mindenre van segítség, megoldás. Aki meg sem kísérel segítséget kérni legalább a szerettei érdekében, az igenis önző

2021. jún. 18. 13:34
 7/40 anonim ***** válasza:
37%
2-es, ha meg tudod magyarázni miért nem önző dolog, akkor elfogadom. Addig marad az a véleményem, hogy igenis az, mert ezzel senki más szenvedésének nem vet véget, csak a sajátjának. A családjának ezzel életreszóló traumát tud okozni. Én is voltam öngyilkos hajlamú, de csak az az 1 dolog tartott vissza, hogy a családom, főként a szüleim és testvérem nem tudná feldolgozni soha.
2021. jún. 18. 13:34
 8/40 anonim ***** válasza:
77%

7

Az nem onzo, hogy valaki azert szenvedjen tovabb mert masnak ugy jobb?

Egyebkent felnott koratol szerintem mindenki a maga sorsarol dont, es ebbe ne szoljon bele senki.

Plusz attol meg hogy te nem merted megtenni vagy nem akartad igazan mert talaltal valamit ami visszatart, nehogy azt hidd hogy mindenki ilyen szerencses.

Vannak olyanok akik mindent megtettek, probaltak hazudni maguknak hogy ok kepesek egy normalis eletet leelni, de nem. Es ebbol csak penztelenseg lesz, nem tud megtartani egy munkahelyet sem, kicikizik ahogy itt is most az ilyen embereket az ilyen megnyilvanulassal hogy "onzo".

Ahogy irtam, azok irnak ilyet akiknek zero empatiaja van masik fele vagy nem volt mentalis beteg vagy teljesen elzarkozik tole.

2021. jún. 18. 13:43
 9/40 anonim ***** válasza:
91%
#6 nem tudhatod, hogy mi zajlik benne. Szerintem ilyen mentális szenvedés mellett pont nem az érdekli, hogy mi van a szeretteivel...a belső démonjaival is elég nehéz megküzdeni. Én például pánikbeteg vagyok, úgyhogy van némi fogalmam róla, hogy milyen az, ha nem vagy ura a gondolataidnak, akár heteken keresztül. Akinek nincs mentális baja, az el sem tudja képzelni, milyen ez, és inkább örülj neki.
2021. jún. 18. 13:44
 10/40 anonim ***** válasza:
19%
8-as: Pont ezaz, hogy nem másokért kell szenvedni, hanem segítséget kell kérni. Az öngyilkosság SEMMIRE nem megoldás. Más a helyzet, ha nincs család, vagy ha van de nem szeretik őt. A legmélyebb depresszióból is ki lehet jönni segítséggel. Megéri élni, nem szabad elvenni sem más, sem a saját életét senkinek.
2021. jún. 18. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!