Az öngyilkosság miért önző dolog?
20
Pontosan, jol leirtad a lenyeget.
"amikor valaki annyira kétségbeesett, hogy képes a halálba menekülni"
Es ebbol a legtobb embernek csak az jut az eszebe, hogy "onzo".
Fel sem fogjak a sulyat, hogy milyen kemeny dontes ez es meg sem kerdezik oket hogy miert, meg akarnanak segiteni, nem.
Rogton az jon hogy "onzo", "nem normalis", "ne foglalkozz vele" meg a hasonlok.
A LEGTOBB ember.
Ennek lehet orulni - hogy legalabb nehany ember nem ilyen
Vagy szomorkodni - hogy ez a felfogas van terjedoben.
Aki azt mondja hogy önzőség.
Az nem önzőség mikor tudva levő hogy az illető nem éppen teljes, vagy látszik is rajta hogy valami bántja, hogy teljesen lesz arják ?
Pedig lehet hogy csak egy kedves szó, vagy egy mosoly, vagy bármi feltudná vidítani... De nem. Ma ha az ember segítséget kér, akkor egyből ahj mit akar ez. Pedig lehet komoly gondjai vannak, amit meg akar osztani valakivel, de ellöki magától aki segítségre szorulna. Nem csoda, ha magába fordul sok ember, és gondolatai valósággá válnak, mert senki nem.segített neki.
Elképzelni nem tudom mennyire borzalmas lehet, hogy valaki megteszi... Nagyon sajnálom, ha valaki így dönt, legyen az bárki. Az összes ilyen embert, aki elvan keseredve, magamhoz ölelném...
Érdekes gondolatok. Kicsit hozzá teszekl én is azokból, amik a fejemben vannak a témával kapcsolatosan.
Soha sem akartam öngyilkos lenni, mert mindig van olyan alternatíva, ami megoldást jelenthet, és szerencsésnek mondhatom magam, hogy nem jutottam el oda, ahonnan már nem látok vissza utat.
Önző gondolat az öngyilkosság, mert aki ezt megteszi, csak magára gondol. Biztos ez? Önző az, aki tudja, hogy a családjának nagyon hosszú ideig problémát, küzdelmet okoz majd azzal, ami vele történik, mert mondjuk olyan beteg, aminek a végkimenetele nem kérdéses, de addig 24 órás ápolásra szorul? És ezt a terhet nem akarja a családjára rátolni. Viszont önző, mert nem érdekli, hogy a többiek erről hogy vélekednek, mit tennének meg érte, mert szeretik Őt? Sok példa van erre az életben, néhány a médiában is, szinte esélytelen embereket ápolnak azok, akiik szeretik Őket és szeretnének még egy napot eltölteni velük, bár tudják, hogy ez a nap is tele lesz szenvedéssel, rossz dolgokkal, viszont ott van velük az, aki fontos számukra.
Gondolkodtatok már azon, mi visz el valakit oda, ahonnan nem lát, nem keres visszautat, hanem be akarja ott és akkor fejezni? Az Ő fejével nehéz gondolkodni, mert a többségünk nem volt még ilyen helyzetben.
Az igazi öngyilkos gondolat jön, és elviszi az embert. A tervezgetés, az alternatívák már a külvilágnak is szólnak.
És még egy gondolat, aztán majd mások írnak hozzá még sokat. Ha valaki öngyilkos akar lenni, eltántoríthatatlanul, az ha nincs más megoldás, gondolja végig, amit tesz, azzal kiknek okoz kellemetlenséget, veszélyhelyzetet vagy rosszat és csak aztán döntsön úgy, hogy tényleg figyelmesen teszi ezt meg. Mert nincs annál rosszabb, mikor nem sikerül neki, de másnak sérülést, anyagi kárt okoz vagy a sikertelenségével egy életre lebénul és a szeretteit egy tartós traumának teszi ki.
Persze tudom, aki öngyilkos akar lenni, az nem mással, az magával fog törődni és úgyis úgy teszi ezt meg, ahogy azt elképzeli. Sajnálom azokat, akik ide jutnak a döntéssel...
Szerintem is ostobaság önzőségnek titulálni. Igaz, én azzal sem értek egyet, hogy az öngyilkosságot egyből pszichiátriai esetnek könyvelik el. Szerintem mindenkinek joga van rendelkezni a saját élete felett és akkor menni, amikor ő akar. (az már egy másik kérdés, mennyire aljas belevonni másokat, pl egy mozdonyvezető)
Viszont az egész egyszerűen vitathatatlan, hogy vannak kilátástalan helyzetek, életek. Aki mást állít, egy rózsaszín burokban él.
Oh, kérlek..
Alzheimer egy remek példa volt. Végig csináltam hozzátartozómmal, 0-24ben 4 éven át a diagnózistól számítva.
Továbbá minden gyógyíthatatlan betegség, hadd ne kelljen már magyaráznom.
28 Pedig híres pszichiáter előadásából vettem ezt, aki levezette, hogy önző dolog. Ennyit a tudatlanságomról...
Ja és a depresszióból is van kiút. Én is voltam depressziós, de segítséget kértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!