Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan képesek az emberek az...

Hogyan képesek az emberek az öngyilkosságra? Nárcisztikusok vagy pszichopaták ezek az emberek?

Figyelt kérdés

Depressziós vagyok és néha vannak öngyilkos gondolataim is. Viszont soha nem lennék képes átlépni azt a határt és végezni magammal. Soha nem tudnám magamat fizikailag bántani. Egyszerűen képtelennek érzem rá magamat, pedig olyan betegséggel élek együtt, ami sok fizikai fájdalmat okoz. El szoktam gondolkodni rajta, hogy másokat mi juttat el odáig hogy megöli magát? Hogyan képesek megtenni?

Ha egy ember annyira gyűlöli magát, hogy végez saját magával, ahhoz nagy fokú önutálat kell. Pszichopaták, nárcisztikusok az öngyilkos emberek?

2021. jún. 17. 15:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Egy önimádó pszichopata vagy nárcisztikus ugyan miért ölné meg magát?
2021. jún. 17. 16:05
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha tisztában lennél mit jelent ez a két elmemállapot tudnád, hogy pont ők nem lennének azok hiszen pont az a lényegük hogy rettentően önözőek és önteltek és a pszichopatáknak nincsenek érzelmei így depressziós se lesz.
2021. jún. 17. 16:05
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ismerkedsz a szavakkal?
2021. jún. 17. 16:07
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Úgy hogy kilátástalan az ilyen ember élete. Pl én drogfüggő vagyok, és nem hiszek benne hogy valaha is le tudok szokni. Így sosem lesz normális életem, és valószínű nagy csapásokat mér rám még az élet. Dolgozni sem tudok, így várható hogy egyszer hajléktalan leszek (már eddig is volt benne részem). Barátnőt, társat találni aki miatt érdemes lenne ebből kijönni, pedig így nem találok. Na most egy ilyen életúttal várható hogy megint éhezni kell, meg csövezni télen kint a nagyon hidegekben. Biztos még elvernek párszor az alvilági emberkék is, és emberhez méltatlan módon kellene élnem. Az eddigi életem se kívánnám az ellenségemnek sem, és megváltozni biztosan nem tudok. Lehet hogy eljön majd az az idő amikor csak egyféleképp menekülhetek meg a szenvedéstől...
2021. jún. 17. 16:10
 5/11 anonim ***** válasza:
85%
Ha tenyleg depresszios lennel, nem pedig csak divatbol mondanad magadra hogy az vagy, akkor ertened.
2021. jún. 17. 17:38
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Azt is lehet önzőségnek nevezni, akik látják, hogy baja van valakinek mégsem tesznek semmit, nem beszélgetnek vele, nem érdeklődnek, vagy akár még ők is bántják.

szerintem

2021. jún. 18. 08:01
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy jönnek ide a nárcisztikusok, meg a pszichopaták. Szerintem pont rájuk nagyon nem jellemző az öngyilkosság...

Egyébként engem nagyon zavar ez a magyar hozzáállás (ami nyilván abból fakad, hogy ebben az országban szinte mindenki frusztrált és nincsenek kielégítve az érzelmi igényei - ha ellátogattok egy normális országba, akkor megértitek miről beszélek. Van olyan, ahol az emberek mosolyognak, figyelnek egymásra, empatikusak egymás felé. Ez a régió nem ilyen), hogy ha valakinek valami problémája van, akkor rögtön kezdjünk el azon rugózni, hogy az MINKET hogy érint. Háhogyképzeli ő, hogy öngyilkos akar lenni kéremszépen? Biztos velem akar kicseszni! Mennyi fájdalmat okoz a családjának ezzel! Meg mennyi papírmunkát! Meg a temetést is fizetni kell majd utána! És nem lesz, aki művelje a családi földet, meg eltartsa a papást! Stb. Tényleg, véletlenül se azon gondolkozz el, hogy milyen poklot él át az, aki odáig jut, hogy képes végezni magával... önzőek az emberek itthon. Zárójel bezárva.

-------------------------------------------------------------------------

A kérdésre válaszolva: az embert a célok, remények, örömforrások tartják életben. Aki az öngyilkosság közelébe jut, annak ezek nincsenek. Nem örül semminek (ennek biokémiai okai is vannak, más a neurotranszmitterek egyensúlya az ő agyában), nincsenek céljai, mert beszűkülten látja a világot, és ami a legfontosabb: nem érez reményt, hogy ez valaha is jobb lesz.

Az élet nagyszerű dolog, ha egészséges vagy, és élvezed. De gondolj bele egy kicsit, hogy ha semmi nem jön össze, minden nap azzal kelsz, hogy semmire nem vitted, és már nem is fogod, ha olyan fájdalmad/egészségügyi gondod van, amiből nem tudsz kijönni, ha nincsenek barátaid, ha szar a munkád és szorongsz, és a kortársaid már rég leköröztek karrierben, fizetésben, emberi kapcsolatokban, mindenben, és nem tudod magadat kibontakoztatni, és természetesen párod sincs, szóval kb. zéró az örömforrások száma. Egy ilyen ember az életben nem a lehetőséget látja, hanem neki ez olyan, mint egy börtön. Be van zárva a testébe, a gondolataiba. A szervezete minden nap felkelti, ő minden napot végigcsinál, mert muszáj, minden nap készít magának ételt, mert muszáj, minden nap dolgozik, mert muszáj, aztán alig várja, hogy lefekhessen, mert olyan nyomott a hangulata, hogy nincs ereje semmi máshoz. Utána viszont furdalja a lelkiismerete, hogy megint elcseszett az életéből egy értékes napot. Aki így él le éveket, és közben látja, hogy másnak halad az élete, és eléri azokat a dolgokat, amikre ő mindig is vágyott, annak az élet egy szenvedés, és nem arra vágyik, hogy éljen, hanem, hogy kilépjen belőle és "pihenjen".

2021. jún. 19. 12:30
 8/11 anonim ***** válasza:
De ezt lehet fordítva is nézni, hogy az az önző akinek fontos, hogy ő éljen és csak emiatt marad életben. Ezt is lehet önzőségnek nevezni.
2021. jún. 29. 13:31
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg mélyponton lennél (ne legyél, istenments) nem tennél fel ilyen kérdést, mert tudnád, milyen állapot az.
2021. jún. 29. 13:32
 10/11 anonim válasza:
100%
Nem. Olyanok lesznek öngyilkosok akik anyira szomorúak ès elkeseredettek, hogy inkább elmenekülnek az èletből. Sokan gyávának tartják, de elkèpesztő akaraterő ès bátorság kell hozzá
2021. júl. 1. 22:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!