Mi van ha hazudok a pszichiáteremnek és a
pszichológusomnak?
Figyelt kérdés
Ha például hazudok a gyógyszerszedésről. Még ha rá is jönne egy idő után, akkor sem kényszeríthetne semmire, hacsak valami idiótaságot nem csinálok vagy nem vagyok ön és közveszélyes.
Vagy például gondolom azt sem csinálhatja meg, hogy amikor bemegyek lefognak és injekció formájában adják be a gyógyszert.
Más kérdés, hogy ha nem szedem a gyógyszert akkor lehetséges, hogy vissza fognak jönni a tünetek.
Attól függ mire van a gyógyszer. Miért nem szeded? Rosszul vagy tőle?
2021. ápr. 17. 20:32
2/15 anonim válasza:
Semmi, legtöbb alapból nem jó, észre se veszi, max. a lelkiismeretednek lehet baja.
2021. ápr. 17. 20:34
3/15 Abody válasza:
Hacsak intézményben benntartott vagy (ott nem tudom, milyen szabályok vannak, de kétlem, hogy kényszeríthetnek), nem történhet semmi. Nem érdemes hazudni az orvosodnak, hiszen csak úgy tudnak normálisan segíteni, ha teljesen őszinte vagy, illetve ha nem jöttök ki jól, keresni kell másikat. Beszélj vele, mi a bajod a szereddel, és adhatnak másikat, vagy egész más úton próbálhatnak kezelni.
2021. ápr. 17. 20:36
4/15 anonim válasza:
Valamilyen problémád van, amire szeded a gyógyszert...gondolom ez a te érdeked....mi szól a gyógyszer ellen?
2021. ápr. 17. 20:36
5/15 A kérdező kommentje:
A mellékhatások. A gyógyszertől amit szedtem sokat híztam, és megbántam, hogy valaha is beszedtem. Legalábbis néhány hét után abba kellett volna hagyni szerintem.
Írt fel most másikat, de az meg még furább és több mellékhatása van (rángatózás, amire tutira nincs szükségem).
Ráadásul a diagnózisomban szerepel az átmeneti szó, már akkor simán lehet, hogy meg is gyógyultam, nem? Vagy az mit takar?
2021. ápr. 17. 20:54
6/15 Abody válasza:
Bocsi, de ezekre a kérdésekre nem egy ilyen fórumon fogsz találni választ. Nem tudunk semmit a diagnózisodról, sem a gyógyszereidről, nem vagyunk hozzáértőek, úgyhogy csak a seggünkből tudjuk előhúzni a választ. Beszélj az orvosoddal, vagy másik orvossal.
2021. ápr. 17. 20:59
7/15 anonim válasza:
Szerintem az orvosodat nem érdekli, hogy szeded-e vagy sem, ugyanis at a TE érdeked, neki ehhez semmi köze. Ha rosszul leszel, az is csak a saját felelősséged. Rajtad kívül volt, van és lesz még többszáz páciense.
2021. ápr. 17. 21:00
8/15 anonim válasza:
Ha a pszichiátered gyógyszert írt fel, akkor nem gyógyultál meg...
A te érdeked, hogy beszedd a felírt gyógyszert. Ha nem szeded, akkor romlani fog az állapotod és ez kizárólag a te felelősséged.
Ha valami problémád van, akkor kommunikálj a pszichiáterrel vagy válts orvost.
2021. ápr. 17. 21:37
9/15 anonim válasza:
Mi a gyógyszer pontosan? Miért kaptad? Fontos infó lenne!
2021. ápr. 17. 21:40
10/15 anonim válasza:
Ha pszichológus is kezel, azaz jársz pszichoterápiára, magadnak teszel rosszat, ha hazudozol. Ha a gyógyszer nem is, legalább a pszichoterápia képes mélyreható változásokat is előidézni az életedben, a te érdeked, hogy mindent megadj hozzá, amivel a terapeuta dolgozni tud. Normális esetben meg kell értenie, miért nem szeded a gyógyszert és hasznosabb tanácsot is adhat erről, mint mi, pl. hogy hogy vezesd fel a pszichiáternek. A vele megosztott dolgok alapján senki nem fog puskát tartani a fejedhez, hogy márpedig szedd be a szert.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!