Az időnkénti visszaesés természetes része a gyógyulás folyamatának?
Három éve étkezési zavarral küzdök, naponta megszenvedek vele. Voltam már kórházban is mert csináltam jópár hülyeséget miatta, volt hogy hosszabb ideig. Többször híztam/fogytam két hónapok alatt 10-15 kg-okat. A hormonháztartasom katasztrofális.
Eldöntöttem, hogy csakis magamon tudok segíteni, az orvosok, szüleim, senki sem vett soha komolyan, többször öngyilkos akartam lenni. Volt, hogy megpróbáltam, emiatt is voltam már kórházban.
Pár napja azonban jobban vagyok, de most ismét éheztettem magam egy napig, mire rámtört egy brutális falásroham. Undorodok magamtól, nagyon rosszul vagyok. Most nem tanácsokat kérek. Csupán választ arra, hogy egy nap visszaesés újra meghülyítheti teljesen az embert vagy lehet, hogy ez egyre ritkáb lesz, végül el is tűnik? Évek óta most éreztem először boldogságot.
Keress egy jó orvost.
Az étkezési zavarból magadtól nem jössz ki soha.
Igen, mindig vannak úgynevezett "visszaeseések".
Ezeket igazából sokszor csak mi érzékeljük visszaesésnek, ugyanis a változás sosem úgy működik, hogy csak egyre jobb lesz minden.
A változás maga folyamatos, de nem lineáris. Nekem anno ezeket az pszichológusom mondta el, azóta teljesen másképp látom a dolgokat.
(Én is küzdöttem evési rendellenességgel)
Ajánlom, hogy te is keress egy pszichológust, hidd el, sokat segít.
Magadtól viszont valószínűleg nem fogsz ettől a dologtól "megszabadulni".
Ez nekem is segített, koszi! Nem tudtam, hogy a visszaesesek termeszetesek es 2. valaszolonak kulon koszi a kepet!! 🙂
Kerdezo, azt viszont ne hidd el senkinek, hogy magadon ne tudnal segíteni. Nem azt mondom, hogy ne keress egy jo pszichologust, de vegso soron az ember sajat magat gyogyítja meg. Egy orvos meg csak teletomne gyogyszerekkel. Ha szakember, akkor csak is pszichologus.
Természetesen a 4-es válaszolónak igaza van.
Neked kell majd tenned azért, hogy változzanak a dolgok, ezt helyetted senki nem teheti meg. Viszont egy pszichológus nagyon sokat tud abban segíteni, hogy elindulj és más szemszögből nézd ezeket a dolgokat. És természetesen tanácsokat ad, amivel hozzájárul a pozitív változásokhoz. :)
3-as voltam.
Természetes. Az már jó, hogy felismered és teszel ellene. Próbáld meg minden visszesèt egy újabb lehetőségként felfogni, tanulni belőle, hogy mi váltja ki, mit érzel ilyenkor. Az ilyen érzelmeket, kell megtanulni kezelni, és akkor idővel megszűnnek a visszaesések, mert többé már nem ezt a megoldást fogod választani, mert lesz más eszközöd.
Ehhez egy pszichológus jó lenne
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!