Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet velem? A karantén...

Mi lehet velem? A karantén teljesen kicsinált? Kiégtem volna?

Figyelt kérdés

Napok óta olyan érzésem van, mintha teljesen kiégtem volna.

Szinte egész nap fekszem, vagy a gép előtt ülök, egy szóval semmi értelmeset nem csinálok. Szétunom az agyamat, ha nagynehezen ráveszem magam arra, hogy valami produktívat csináljak, akkor azt 5 perc alatt megunom és újra szétunom az agyam.

Egy pozitív gondolatom nincsen, még negatív se, figyelni nem tudok sehová, mintha az agyam se fogna.

Egy hétköznapom úgy néz ki, hogy felkelek reggel, délelőtt digitális oktatás, amit végig alszok és unatkozok, délután meg szinte végig az ágyba fekszem, néha alszom, néha csak fekszem, néha félálomba vagyok. A hétvégék annyiban másak, hogy akkor kb. az egésznap dögunalom, és még annyi életkedvem sincs mint hétköznap.

Már a pótcselekvéseket is unom, egyszerűen semmi se jó, mindig az a rossz ami éppen van. Már az unalmamban való evés se okoz örömet.

Unalmamba olyanokat csinálok, amiket eddig soha. Közösségi oldalakon trollkodok, szinte egész nap fent vagyok valamelyiken, beregisztráltam egy társkereső oldalra is (semmi sikerem nem volt ott sem) egyszóval bármit csinálok az rossz és unalmas, és a vége mindennek az, hogy szarás az egész világba, és visszamegyek az ágyba.

Az egész napos semmittevés annyira kifáraszt, hogy estére teljesen kész vagyok mindig. Minden este olyan vagyok, mint egy roncs. Fáj mindenem, fáradt vagyok, és már 22.00-kor bezuhanok az ágyba, holott eddig 1-2 óráig is fent bírtam maradni. Hülyeségeket álmodok, felkelek hajnalba, és kb. 6-8-ig mindennap félálomban baromságokat álmodva fekszem az ágyba.

Nem vagyok egy közösségi ember, de most már azt a kevés szociális érzékemet is elvesztettem ami volt.

A karantén tette ezt? Más is van így ezzel? Kiégtem volna teljesen vagy mi?

Értelmes válaszokat szeretnék kapni

2021. márc. 12. 22:10
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

18 vagyok most fogok végezni, ezért még itt van a halálfélelem is az érettségi miatt... belátom nem sokat teszek érte, de valamennyit azért igen

A nyelvvizsga az nálam esélytelen, abszolút nulla nyelvérzékem van és se az angol se a német nem megy...

Legyen meg angol érettségin a 2-es és már örülni fogok.

2021. márc. 12. 22:35
 12/19 A kérdező kommentje:
22.34-es irigyellek
2021. márc. 12. 22:36
 13/19 anonim ***** válasza:
Akkor tanulj velem, hidd el van mit
2021. márc. 12. 22:40
 14/19 A kérdező kommentje:

Kéne tanulni nagyon... remélem sikerül rávenni magamat h elkezdjek

22.46 van és már kivagyok teljesen fizikailag is meg lelkileg is

Egy hete még 1-kor is fent voltan

Megyek is aludni jó éjt

2021. márc. 12. 22:47
 15/19 anonim ***** válasza:
72%

Attól, hogy ezt mondogatod még nem fog változni semmi. Sokan vagyunk nehéz helyzetben. Alkalmazkodni kell, és meg kell találni ugyanúgy az elfoglaltságot.

Étteremben dolgozok. Egy éve a pénzem negyedèért ès sosem tudhatom mikor megy végleg csődbe, 3-szor éltünk át 1 év alatt olyan törvényváltozást, hogy nem tudtuk lesz-e másnap hova bemenni. Mellette albérletben élek. Amit heti 4×12 órában a fizetésem nem fedez. Mégsem megyek falnak, és omlok össze.

Mindenki várja a végét. Nem szabad olyan dologra rápörögni amire nem tudsz hatással lenni. Ez a vírushelyzet ilyen. Túl kell élni

2021. márc. 12. 23:50
 16/19 anonim ***** válasza:
35%
Én nem értem mit szenvedtek össze ilyen fiatalon. Nincs karantén!!! Napi szinten sírtok ezen, hogy be vagytok zárva, senki nem zárt be titeket, ti zártátok be magatokat a bar.omságaitokkal. nevetséges az egész. A dicson, meg a plázán kívül léteznek más helyek is, meg a kocsmázás nélkül is meglehet lenni. Lehet kirándulni, bicajuzni, futni, barátokkal találkozni, vesztek valami kaját egy parkba beültök (nincs lezárva!) megeszitek és beszélgettek, tök jó idő van. Mozdulj ki otthonról du., nem benn a szobában kell possaddni és önsajnáltatni, hogy milyen rossz a semmit tevés, csinálj bakker valamit magaddal. Menjél fuss 4 kört, vagy egyél valamit a haverokkal, sétáljatok, hallgassatok zenét, dumáljatok. Ennek a helyzetnek vegyétek már észre a jó oldalát is, nem kell korán kelni, hogy beérj az órára, nem kell utaznod, otthon egy mackó felsőben, meg egy kényelmes pólóban lehetsz, akkor és azt eszel ami jól esik, otthonról hallgathatod az óra anyagát, mi ebben annyira kimerítő? Nincs tesi órátok, el vagytok lustulva, tunyulva, ennyi a ti bajotok csak. Nem kell dolgozni járnotok, nem kell csekkeket fizetnetek, nem kell ügyeket intéznetek, nem kell orvoshoz járnotok, gyógyszereket szednetek és sorolhatnám, ami egy felnőtt ember gondja és nem sír a szánk milyen nehéz az élet, pedig hidd el nehezebb, főleg idősebben. Ti meg itt sírtok, szégyenek vagytok, ott asok időtök és semmit nem csináltok...
2021. márc. 13. 10:12
 17/19 anonim ***** válasza:
20%
Arról nem is beszélve érettségitől félni? Vicclesz? Minimális erőfeszítéssel simán átrugdosnak, a helyett hogy itt sírsz tanulhatnál is! Mit fogsz csinálni iskolák után? Otthon fogsz ülni szüleid nyakán eltartatva magad, mert nem fog elmenni egyetlen egy állásinterjúre sem, mert fo.sni fogsz az állásinterjúktól vagy mi? Ennyire életképtelen ne legyél mert nagyon rá fogsz fázni idővel.
2021. márc. 13. 10:15
 18/19 anonim válasza:
35%

16. és 17.

HATALMAS +1!!!

Brutálisan életképtelenek ezek a mai, "tápos" kölkök.

Miközben olyan jólétben élnek, ami elképzelhetetlen.

Szerintem sokan simán elvárnák, hogy egy melóhely csak úgy utalja nekik a fizut, a sulikat a tanár végezze el helyettük, és persze az állam utaljon ki nekik partnert, mert még egy nőhöz sem képesek odamenni az életben, csak várják a csodanőt a Tinderen.

2021. márc. 13. 10:51
 19/19 anonim ***** válasza:
20%
Jaja, ha rossz jegyet kapnak a szülők vannak felháborodva, hogy a tanár miért nem ad jobb jegyet nekik, a helyett, hogy tanulnának az elkényesztetett, elhízlalt, mindent megadunk neki kölykükkel. Itt az eredménye! Megy a sírás mindenért, ha be kell járni azért, ha nem azért, semmi nem jó. A tini kornak van egy árnyas oldala én is tudom, ezen túl kell lépni, egy jó testmozgás kizökkent a negatívumokból, ha nincs komoyabb betegsége, ahhoz hogy depis legyen valaki, szerintem ott már más gondok is vannak általában, a depi a semmitől nincs, vagy akkor genetikai problémák vannak, arra meg van gyógyszer. Szóval annyitól, hogy korlátozások léptek életbe nem kell bepisilni egyből, örülni kell az egészségnek, ha a családban az idős réteg is jól van addig örüljetek, oltassa be magát az idős réteg meg a krónikus betegek, a veszélyeztettek, akkor lesz ennek a xarnak csak vége, a többieknek meg el kell viselni az üzletek, plázák, egyebek bezárását, majd lesz nyitás akkor lehet tobzódni bőven, addig lehet spórolni és magatokat elszórakoztatni online, vagy személyesen. Ennyi. Nem kell mindenen sírni fiatalon, egészségesen!
2021. márc. 13. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!