Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tti is úgy érzitek, hogy ez a...

Tti is úgy érzitek, hogy ez a kétarantén egyre jobban nyomasztó és kihat a mentàlis egészségre?

Figyelt kérdés
Én gimis vagyok onlinenban, vártam hogy mehessunk mert egyszerűen nem bírok itthon lenni, nekem egy másik karantén miatt sajnos egy hónappal előbb kezdődött ez az egész. Egyre jobban érzem, hogy depressziós vagyok, eddig is az voltam, de a karantén alatt jött ki rajtam igazan. A barátaim elhanyagolnak, nekik tetszik az otthon ülés de én olyan magányos vagyok és egyedül érzem magam. Állandó nyomást érzek magamon és egyre jobban felek ha nagy ritkán emberek közé megyek, mert elszigetelődtem tőlük, ilyen egyébként létezik? Van aki így van? Ki mivel küzd ellene? A "Tti" -t szándékosan írtam el hogy ki mehessen a kérdésem

2021. febr. 2. 16:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
valami új fogalom a kétarantén?
2021. febr. 2. 16:34
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem egyébként bejön ez a karantén dolog, semmi problémát nem okoz számomra.
2021. febr. 2. 16:36
 3/11 anonim ***** válasza:
83%

Nekem is bejön, mivel imádok itthon lenni.

Igaz ez nagy családi ház, nem pedig egy szűk panel.

2021. febr. 2. 18:04
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem jön be egyáltalán, nagyon lehuz. Segít a szigorú napirend, rengeteg sport, főzök és igyekszem programokat szervezni. Nem könnyű de a helyzet nem fog változni, neked kell
2021. febr. 2. 18:46
 5/11 A kérdező kommentje:
Bocsi karantén akart lenni csak másodszorra sem tudtam kijavítani de szerintem nem olyan nehéz kikövetkeztetni, hogy mi lehetett az eredeti szó
2021. febr. 3. 09:53
 6/11 A kérdező kommentje:
Én is nagy családi házban vagyok, de valahogy borzalmas nekem is ez az egész. Próbálok én is napirendre térni, de nem nagyon megy
2021. febr. 3. 09:54
 7/11 anonim ***** válasza:

bassszus, tökre tetszik amúgy, nem kötekedés volt, és nyilván ki is következtettem, ezt nyilván tudod te is.

Valamit tényleg jó lenne csinálnod.

nekem a depressziómhoz amúgy pont megfelel, nem akarok társaságot amúgy sem, meg nincs is, nem sok változott, így annyira nem tudok segíteni.

bevásárolni nem szoktál te elmenni? vagy azzal együtt van ez így?

2021. febr. 3. 10:07
 8/11 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek érte, nem akartam durva lenni csak nagyon szarul érzem magam. Az elején en is így voltam, egyedül akartam lenni de mar nagyon nem akarok, viszont akárhányszor emberek közé megyek csak beszologatnak, leneznek meg a családom is. Nem tudom feldolgozni sem szerintem egy szerettem halálát, ehez is kértem segítséget és nem kaptak semmit, közölték hogy szedjek D vitamint mert jön a depressziós korszak. Hát kösz, szerintem ez nem nagyon segít ha már bántani is akarom magam meg stb olyan rossz. Mindenhova megyek ahova csak tudok általában
2021. febr. 3. 10:49
 9/11 A kérdező kommentje:
Meg ha az a depressziós korszak nálam már 1-2 éve tart lassan
2021. febr. 3. 10:50
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is nagyon hasonló a helyzet. Én most diplomáztam, és munkanélküliként tengetem a napjaim, de az egész karantén alatt úgy érzem meggyengültek a baráti kapcsolataim, túl sok szabadidőm van és a párkeresésnél is csak toxikus emberekbe futottam bele, meg picit híztam is ezidő alatt. Nekem is már egy ideje tart a depressziós időszak, de most sport, főzés, állásokra jelentkezés meg angol tanulás van betervezve. Nyilván nem tudom mennyire tudom majd megvalósítani, mert van, hogy semmihez nincs kedvem. Fogalmam sincs mi segítene, de sokszor csak így arról fantáziálok, hogyha kinyitnak a kocsmák pl. akkor csak úgy beülök egész napra, olvasgatni, inni egy-két üdítőt és közben körülöttem emberek vannak. Már csak ez is megnyugtatna, hogy körülöttem vannak, vagy tömegben vagyok.

Mentálisan nem tudom amúgy teljesen hogy tudok majd ebből az időszakból kikeveredni. Én azt figyeltem meg, hogy akinek legalább párja van, legalább jól elvannak együtt, de így egyedül tényleg elég nehéz. Megértem nagyon, hogy most mit élsz át. 25L

2021. febr. 3. 20:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!