Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hipochonderek! Mit csináltok,...

Hipochonderek! Mit csináltok, hogy kordában tartsátok magatokat a beképzeléssel szemben?

Figyelt kérdés
Nem tudom pontosan kinél hogy jön ki a hipochondria, de nálam időszakos, és most elég szar időszakban vagyok miatta, nagyon félek egy krónikus betegségtől. Tudtok mondani tippeket ti hogyan győzitek/tartjátok kordában ezt a félelmet?

2021. febr. 27. 13:07
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Így fogok tenni. A mostani képzelgésem a mellrák úgy hogy 20 éves vagyok és a családban kb sose volt még..
2021. márc. 1. 15:11
 12/21 anonim ***** válasza:
Aah 😬 Akkor jobbulást (a nem létező bajodból)!:)
2021. márc. 1. 16:01
 13/21 A kérdező kommentje:
Már jobb hálaég :')) Már tudom legalább hogy baromság. Szóval csak azt várom hogy a szomatikus tüneteim is elmúljanak (Mert mellfájdalmam van a beképzeléstől)
2021. márc. 1. 17:14
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Na ezek a szomatikus fájdalmak ismerősek. Utánanézel 1 tünet alapján mi a baj, aztán ez hozza magával a többit.

A gyökerénél kéne elfolytani, hogy nem is nézünk utána.:)

2021. márc. 1. 22:50
 15/21 A kérdező kommentje:
Így van csak most valami miatt nem tudtam megállni.. Régebben egyszerűbb volt (az első irracionális félelmem a sertésinfluenza volt tíz évesen kb) mert akkor még nem volt ilyen gyorsan megkereshető minden :'))
2021. márc. 2. 08:02
 16/21 anonim ***** válasza:

Uuh az se jó😁 Nekem is kb. annyi idősen kezdődött a prosztatarákkal, mert egyszer sok folyadékot ittam és sűrűn kellett vizelnemxD

Most szerintem a vírus miatti dolgok (pl. a távoktatás) nagy szerepet játszanak abban, hogy ezek előjöttek. Itthon jobban van idő agyalni.

2021. márc. 2. 08:46
 17/21 A kérdező kommentje:
Nekem is így van. Elsőéves egyetemista vagyok és a távoktatás elkezdéséig semmi sem volt.. Még covid félelem sem. Most már minden is van :')
2021. márc. 2. 12:31
 18/21 anonim ***** válasza:

Átérzem, én is egyetmista vagyok:)

Majd, ha jönnek szép számmal megint a ZH-k és vizsgák; egyből elmúlik minden egyéb bajunk nyugi😅

2021. márc. 2. 17:54
 19/21 anonim ***** válasza:
Én még nem találtam meg a tuti módszert, amivel el tudnám feledni a ,,betegségeimet". Ha egyszer-egyszer kimozdulok, segít 1-2 napra, de mivel folyamatosan csak itthon ülök a gép előtt, mindig ezen jár az agyam. A novemberi távoktatás óta van ez, azelőtt semmit sem képzeltem be magamnak, viszont most novemberben szédültem egy-másfél hónapig és nem derült ki, hogy miért, volt EKG, kontrasztos és kontrasztanyag mentes CT, MR, vérvétel, neurológiai kivizsgálás, minden. Az elmúlt már, meg az akkori fejfájás is, viszont akkor az agydaganatba voltam belebetegedve, de az még mindig nem volt olyan mértékű, mint ami most van. Mononukleózisom volt január vége körül, a lázon kívül minden tünetet produkáltam, a labor is kimutatta, hogy átestem a fertőzésen a közelmúltban, de amíg nem tudtam, hogy ez van, a megnagyobbodott nyirokcsomók miatt limfómát képzeltem be magamnak és ebbe teljesen belebetegedtem, csak ekörül forgott az életem kb, alkoholt sem mertem inni, mert limfómának tünete, hogy utána fájnak a nyirokcsomók, na én ettől halálosan féltem (akkor még nem tudtam, hogy mono alatt-után nem is szabadna inni alkoholt, bár nekem a májam nem érintett), meg hát viszketett a lábam, de az valószínű az antibiotikum miatt volt anno, meg rettentően száraz is a bőröm. Na de, ettől már nem félek! Jött helyette a leukémia :D aránylag jó a vérképem, nincs erre utaló tünet, de most megint viszket a lábam, ami keratosis pilaris miatt van, borzasztó száraz a bőröm, de nehezen veszem rá magam a hidratálásra. Aztán belegondolva a rettegésen kívül semmi tünetem nincs, de a gondolataim nagy részét ez teszi ki. Igazából ez akkor tetőződött nálam, amikor sajnos Siklósi Örs meghalt leukémiában. Na, már nagyon sokat írtam, bocsánat, de mindenesetre nagyon rossz ez az ingerszegénység, így én abban reménykedem, hogyha esetleg valaha beindul minden, újra a régi leszek és magam mögött tudhatom ezt a borzalmat. Én nem mondom, hogy sorozatozz, meg olvass, mert nekem pl ez sem vonja el teljes mértékben a figyelmem, de ha esetleg van lehetőséged mozgásra, az szuper és élj vele, illetve ha van lehetőséged barátokkal találkozni, vagy rokonokkal, kb bárkivel, az is nagyon jót tud tenni (tudom, covid van, nem szabad, én is betartok minden szabályt és igyekszem nem emberek közé menni, de néha muszáj, mert megőrülök).
2021. márc. 2. 18:23
 20/21 A kérdező kommentje:

Mivel ovped szakon vagyok nekem muszáj kimennem gyakorlatra, úgyhogy most az lefoglal hálaég. Most hogy agyilag fáradt vagyok valami miatt a fájdalmaim is eltűntek.. :' D

Sajnállak viszont utolsó, Siklósi Örs halála tényleg borzasztó volt, és ugye a fiatalabb halálok a ráktól csak mégnagyobb félelmet szülnek...

2021. márc. 2. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!