Sajnos egyre jobban kezdem Hipochonder lenni tippek hogy tudnak kicsit visszavenni?
Keress valami indokot, ami azt igazolja, hogy nem vagy beteg és próbálj minél jobban kapaszkodni belé, azt mondogatni magadnak!
Itt szerintem a legkézenfekvőbb indok maga a hipochonderség. Tudatosan fókuszálj arra, hogy te csak azért érzed magad betegnek, mert bebeszéled magadnak és, hogy valójában nem vagy beteg.
Mindig gondolj bele, hogy egy hipochonder ember igaz, hogy egy adott betegség tüneteit véli magán felfedezni, de attól ő még nem beteg. Szóval te sem vagy beteg.
Egy ilyen fajta indokkal úgymond átverheted az agyad, hogy ne hipochonderkedjen.
Talán egy kis placebo hatás is benne van, nyomokban. Mert ha elhiszed, hogy nem vagy beteg, akkor az agyad sem fogja észlelni a téves tüneteket.
Nekem is ez van pl nem
Is szexeltem meg de folyton nyaggatom a baratom ha hanyingerem van hogy terhes vagyok /fajt napokig a hasam mindenfele rak utan olvastam es teljesen kibuktam h ilyen olyan rakom van
A hipochondria csak egy tünet. Tudom, nekem tíz évig tartott.
Az életed nincs jó kerékvágásban. Félsz a kiszolgáltatottságtól, alacsony az önértékelésed. Ezek közül pl. bármi lehet, akár együtt is, persze Te tudhatod, nem akarom bebeszélni.
Ha felismered a mélyben húzódó okot, akkor megszűnik a tünet is. "Elfelejtesz" szorongani betegségeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!