Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichiáter milyen esetekben...

Pszichiáter milyen esetekben kötelezheti, hogy bekerüljek?

Figyelt kérdés
Már nagykorú vagyok, semmi kedvem pszichiátriára kerülni. Tb alapon járok pszichiáterhez, aki csak a gyógyszert írja fel félévente. Ha meglátja, hogy nem hagytam abba az önbántalmazást, akkor mi lesz? Amikor hozzákerültem, akkor nem kerültem be pszichiátriára, igazából fel se merükt, csak lévén, hogy nem változott semmi ezt illetően, azóta, hogy járok, elgondolkodtam azon, hogy beutaltathat e.

2021. febr. 25. 18:44
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
67%
'Berakathat', mert nem tiszta a gondolkodásod, így lényegében akaratod sem lehet, mint olyan.
2021. febr. 25. 19:24
 12/39 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem csak divatból vagdosod magad. Nincs neked semmi bajod, majd kinövöd. Esetleg figyelemre vágysz. Akinek valódi mentális problémája van, az megtesz szinte mindent, hogy segítsenek rajta, így hajlandó pszichiátriára is befeküdni.
2021. febr. 25. 19:28
 13/39 anonim ***** válasza:
100%
Ha minden vagdosósat bevinnének, jobban telne a pszichiátria mint a covid-osztály (vicc nélkül, sajnos nagyon-nagyon sok fiatal vagdossa magát akár már 10 éves kortól, de 20-22 éveseknél is nagyon gyakori). De a valóságban ennél több kell ahhoz, hogy befektessenek (mármint akaratodon kívül). Még öngyilkossági gondolatoknál se szoktak, csak ha konkrét terv, eszköz, időpont megvan. Magadtól persze bármikor bemehetsz, de ki is jöhetsz onnan, és sajnos a legtöbb osztálynak nincsen semmilyen wellness vagy beszélgetős hangulata, persze vannak nagyon jó helyek, de ez a ritkább. Nagyon ritkább. Persze szép dolog úgy hozzáállni, hogy segítenek, vigyáznak rád, lesznek barátaid, és nem azt mondom, hogy ilyen nincs, de ez az 5-10%. Facebookon vannak már mindenféle csoportok pánikbetegséggel, depresszióval és komolyabb bajokkal kapcsolatban is, ott érdemes megkérdezni őket, hogy adott kórházról mi a vélemény pl, vagy visszakeresni az előző ilyen posztokat. Ezek alapján mérlegelj, mit csinálsz, de inkább keress egy pszichoterapeutát magánba, hosszútávon úgyis csak ez ment meg.
2021. febr. 25. 19:29
 14/39 A kérdező kommentje:
Háziorvos írhat fel nyugtatót? Mert csak azért mennék vissza hozzá.
2021. febr. 25. 19:30
 15/39 A kérdező kommentje:

Közbe látom még ezt a két választ, ezek már jobban tetszenek.

Amúgy #12 elég közel van hozzá, mármint tényleg nincs semmi komoly bajom, valaki kérdezte az előbbb mért csinálom. Ezt elmondtam, amikor először megkérdezték.

2021. febr. 25. 19:33
 16/39 anonim ***** válasza:
Írhat. (Legalábbis Frontint és Xanaxot mindenképpen, de Rivotrilban hirtelen nem vagyok biztos.)
2021. febr. 25. 19:33
 17/39 anonim ***** válasza:

Ezekszerint akkor én a nagyon ritka kategóriába tartoztam bele. Még edzeni is lehetett, ahol én voltam, és nem valami hiper-szuper magánkórházban voltam, mégcsak nem is Budapesten. Egy vidéki kórház pszichiátriáján feküdtem. Emlékszem, még óriáskereken is akkor ültem először, mert pont akkor hozták a városba, mikor bent feküdtem. Imádtam vásárolni is, szinte minden nap kimentem a közeli Sparba vásárolni ezt-azt, amikor már ki lehetett menni.

2021. febr. 25. 19:35
 18/39 A kérdező kommentje:
#16 ez jó hír, akkor amikor lejár a kapott adagom, bepróbálokzok a háziorvosnál. Hátha összejön.
2021. febr. 25. 19:39
 19/39 anonim ***** válasza:
Örülök neki, hogy te jó helyen voltál, hallottam már ilyet is, de olyanból többet, hogy a gyógyszerosztáson kívül se ápolót se orvost nem láttak, és alig volt bármilyen terápiás ellátás, vagy éppen az volt a segítség, hogy napi 20 órát aludtak a gyógyszerektől, vagy éppen a munkáltató kevéssé tolerálta a sok hiányzást, vagy éppen ki is derült, mi miatt volt a kimaradás, és többet már nem kellett mennie dolgozni, majd a következő munkahely üzemorvosa 2x is meggondolta, hogy akármilyen pszichiátriai múlttal (és nem kell ennek paranoid skizofréniának lenni, elég egy komolyabb trauma, krízis, vagy szorongásos depresszió) alkalmasnak találja-e egy tök átlagos munkára // gyerekelhelyezési perben volt döntő szerepe, és nem a jó irányba.
2021. febr. 25. 19:40
 20/39 anonim ***** válasza:

Ajjaj, kevered a szezont a fazonnal. Hozzászólásod végére már teljesen másról írtál. Azokat nem vitatom, de nem erről volt szó, csak leírtam, hogy milyen helyen voltam. Egyébként is vigyázni kell az ilyen ezt hallottam, azt hallottam dolgokkal.

2021. febr. 25. 19:45
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!