Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichiáter milyen esetekben...

Pszichiáter milyen esetekben kötelezheti, hogy bekerüljek?

Figyelt kérdés
Már nagykorú vagyok, semmi kedvem pszichiátriára kerülni. Tb alapon járok pszichiáterhez, aki csak a gyógyszert írja fel félévente. Ha meglátja, hogy nem hagytam abba az önbántalmazást, akkor mi lesz? Amikor hozzákerültem, akkor nem kerültem be pszichiátriára, igazából fel se merükt, csak lévén, hogy nem változott semmi ezt illetően, azóta, hogy járok, elgondolkodtam azon, hogy beutaltathat e.

2021. febr. 25. 18:44
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
Amúgy későbbi munkahely szempontjából szerintem sem szerencsés.
2021. febr. 25. 19:48
 22/39 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy hova akarsz jelentkezni. De még úgy sincs nagy hátránya, én is elmehetnék akár kamionsofőrnek is, ha akarnék, mert gyógyult vagyok. Nem azt nézik, hogy évekkel ezelőtt hol voltál, hanem most milyen állapotban vagy. Mondjuk, ha te vagdosod magad, és ezt meglátják, sokkal inkább küldenek el, minthogy azt mondanád, hogy igen, voltam pszichiátrián, de gyógyult vagyok.
2021. febr. 25. 19:53
 23/39 anonim ***** válasza:
Persze, nem közvetlenül a kérdéshez tartozik, de ilyen témákban nem árt hosszútávon gondolkodni, és tisztában lenni minden következménnyel, mert a naiv ember azt hiszi, hogy mindenki csak segíteni akar. Persze, vigyázni kell az innen-onnan hallottam dolgoktól is, de sokat elmond azért, ha valamiről egy jó vélemény nem születik, és ismerek pár embert, akik ezen a területen dolgoznak, nem egy nyári tábor a dolog... :D
2021. febr. 25. 19:53
 24/39 anonim ***** válasza:
Egyébként én pszichiátriai papírral a hátam mögött a Katasztrófavéddlemnél dolgoztam, csak mondom.
2021. febr. 25. 19:57
 25/39 anonim ***** válasza:
Azt viszont üzemorvostól tudom, hogy sofőrnek pl. azt sem vették fel, aki 10 éve kapott szívrohamot, de azóta nem volt baja, mert nekik kell vállalni a felelősséget, bármi van, őket veszik elő. Persze vannak olyan betegségek, amikből meg lehet gyógyulni, pl. a depresszió is ilyen, de ha már bipoláris zavarról van szó, vagy egy komolyabb személyiségzavarról, az maximum tünetmentes tud lenni, de sosem gyógyulnak meg belőle igazából, és a legtöbbször életük végéig gyógyszereket kell szedni. (Következő történet: majd egyszer random kórházba kerülnek, és 10-15-20 év után kiderül, hogy nem is az a diagnózisuk valójában, hanem tök más, vagy éppen semmi, de eddigre már lecsúszott az életük, elindultak a lejtőn, és önként sétáltak a pszichiátria csapdájába, ahelyett, hogy kerestek volna maguknak egy terapeutát, és megoldották volna az alapkonfliktust minden segédeszköz nélkül.)
2021. febr. 25. 19:59
 26/39 A kérdező kommentje:
#22 ebben is van valami. Átszoktam azóta a lábamra, ott nem látják, meg gondolkodom valamin, ami nem hagy nyomot, de nincsenek ötleteim. Ami miatt félek, amit nem akarom, hogy meglássanak az egy félig szándékos, félig véletlen heg. Nem gondoltam volna, hogy ez így meg fog látszódni, azt, hittem pár hét és eltűnik. De én nagyon szívesen rászoknék valami másra, ami tényleg nem hagy nyomot. Csak nem tudok ilyet.
2021. febr. 25. 20:01
 27/39 anonim ***** válasza:
Oké, ez viszont érdekel, hogy hogy vettek fel oda? Mármint tényleg érdekel, megmondtad-e egyáltalán alkalmasságin, foglalkoztak-e vele, üzemorvos döntött-e, vagy pszichiáter mondta ki a végszót, és mi az a dolog, ami miatt pszichiátria lett a vége? Valakit a mekibe nem vettek fel néhány "egyszerűbb" diagnózissal, mert hogy "túlingerelné" a környezet, vagy éppen százalékolnak le 25 évesnél fiatalabbakat abszolút gyógyítható helyzetekben.
2021. febr. 25. 20:02
 28/39 anonim ***** válasza:
100%
(egyébként ha beírod youtubera, hogy self harm alternatives, kiad mindenfélét, pl. rajzolj pillangót, fess pirossal, vagy szoríts jégkockát, mikor jön az inger/feszültség, hogy magadat bántsad)
2021. febr. 25. 20:03
 29/39 A kérdező kommentje:
#25 igaz nem tudom, hogy mi bajom, mert szerintem nincs diagnózisom, legalábbis amit adtak, azon semmi értelmes nem volt, csak azok, amiket odakerültem, amiket én mondtam magamról. De komoly személyiségzavarom nem hiszem, hogy lehet. Hiszen már évek óta ez van, és gondolom, komoly személyiségzavrral nem tudnék boldogulni a mindennapokban.
2021. febr. 25. 20:04
 30/39 A kérdező kommentje:
#28, de az nem fáj. Ez a baj. Ennek a kettőnek (fájdalom, nincs nyom) nincs metszete. Igazából az se fáj nagyon, amiket most csinálok, de azért a semminél több. Már nagyon sokszor próbáltam rákeresni, lehet bénán keresek. De nem találok semmi jó ötletet.
2021. febr. 25. 20:08
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!