Betegesen rettegek a hányástól. Hogy tudnám ezt kiküszöbölni?
bocsi, h összevissza írtam.
még annyi, h a vidámparkban sem ülök fel semmire , mert arra gondolok, hogy lehet, h rosszul leszek. Ez elég sok mindenre kihat.
Nekem is volt ilyen problémám (mondjuk lehet, hogy még van, csak enyhült). Nagyon meglepődtem, mikor rájöttem, hogy ilyen fóbia létezik, és nem egyedülálló, szégyellni való probléma. Emetofóbia néven találsz rá.
Én is nagyon rég nem hánytam már, de amikor már nagyon betegessé vállt a félelmem, úgy éreztem, már hányni is jobb lenne, mint ennyire félni mindentől. Az az állandó kézmosás, már leszárad a kezem, meg csak kevés, szilárd kaja fogyasztása. Egyértelmű, hogy ahogy az ember próbálja ezt magának "kezelni" csak sokkal nagyobb bajt csinál. Szerintem is kérd szakember segítségét.
köszi, de nem megyek Ilyen idióta Pszicho-sz*rokhoz.
Így még tudom, hogy magamnak csinálom a bajt, de ha elmegyek, belémbeszéli, h igen iiiiiigen, de beteg vagy, hajajajj, akkor kezeljük... nem, inkább nem.
Amúgy köszi a válaszokat!
Te tudod.
De a pszichológus nem diagnosztizál, (legalábbis nekem sosem vágta a képembe, hogy "na, akkor ez van, és ezen dolgozunk"), ellenben föl tudná tárni ennek a lelki okait. Elképzelhető, hogy még kiskorodban történt valami, ami miatt ilyen irreálisan rettegsz ettől, és azon tudna segíteni.
Te is jó nagy ökör vagy...
Egy pszichológus nem egyenlő az elmegyógyintézettel...
én naponta hánytatom magam. Szerintem is xar dolog, bár nem értem mért undorodsz tőle
kis pcsa lehetsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!