Mi volt a legbrutálisabb lelki és fizikai bántalmazás, amit átéltetek? Hogyan dolgoztátok fel?
Nekem lelki:A testvéremet kelett megvernem, nevelőanyám kényszerített rá. Ha nem ütöttem úgy, ahogy elvárta, akkor megmutatta rajtam, hogy hogyan kell csinálni, és addig ütött, ameddig nem ütöttem meg a testvéremet.
De fordítva is volt, hogy a tesómnak kelett engem vernie.
Fizikai:Nem nagyon tudok választani. Mondjuk mikor nyújtófával addig ütöttek még agyrázkódást nem kaptam és a kezem a háromszorosára dagadt, meg tiszta hurkás lettem mindenhol az rossz volt.
De halálfélelmem akkor volt igazán, mikor a kerti medencénkben játékból a víz alatt folytogattak. Nem játékb{l lenyomtak, hanemm utolsó pillanatban húztak fel,mikor már elengedtet az életedet, hogy na most tényleg megfulladok.
Feldolgozni nem sikerült.
Én vagyok az első válaszoló:
Most olvastam a 19-esét is, az is nagyon durva. Én a helyedben kihívtam volna a zsarukat, vagy legalább segítséget kértem volna a szomszédtól.
Akkor nekem is lenne egy story-m.
Nálunk még kb 12 éve az ált.iskolában valamék felső osztályban jött két új gyerek. Mind2 szegény származású volt, házról házra jártak, mert nem volt hol lakniuk. Még eleinte rendesen jártak az iskolába, de szinte mindig ugyanabba a ruhába voltak, télen pedig égett szaguk volt a tüzelés miatt. Még a tanár meg is kérdezte mi ez az égett szag. Néhányszor úgy jöttek be, hogy be volt az egyiknek dagadva az arca, és azt mondta, hogy ráharapott a chipsre, de persze én ezt nem hittem el. A másik gyerek állandóan csak telefonozott, nagyon keveset beszélt. Látszott rajta, hogy valami nagyon bántja. Igazából csak én beszéltem vele, mással nem nagyon beszélt. Aztán láttam őket az utcán, hogy kukáztak, nagyon sajnáltam őket. Másnap adtam nekik szendvicset, és örültek neki. Aztán egy évvel később elkezdtek hiányozgatni az iskolából. Eleinte egy héten egy napot, útan már csak havonta max 2-szer jöttek be. Mentem haza iskolából, és láttam őket az anyjukkal, aki részeg volt, és ordibált velük, az egyik gyerekhez vágta a boros üveget, de szerencsére kabát volt rajta, tehát nem lett baja. Aztán kiderült, hogy az anyja napi szinten veri őket, azért volt bedagadva az arca, és egyszer még a kezét is eltörte. Amikor már nem bírtam tovább elviselni, megbeszéltem velül, hogy ki fogom hívni a rendőrséget, mondják meg hol laknak. Persze ők ezt nem akarták,de végül belementek. Az anyjától elvették a két gyereket, és állítólag büntetést kapott. A gyerekeket nevelőotthonba vitték, azóta sokkal boldogabbak, és örülnek, hogy sikerült kiszabadulniuk a helyzetből.
Úgy éreztem, tennem kell valamit, mert ha az anyja olyan állapotban van, akármit csinálhat velük, meg hát ők is megérdemlik a normális életet. Az anyja meg a méltó büntetését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!