Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Normális, hogy egy pszichológu...

Normális, hogy egy pszichológus nem mindig kedves és megértő a klienseivel szemben a terápiás téren kívül?

Figyelt kérdés
Másfél évig jártam terápiára és sokszor nagyon hiányzik a pszichológusom. Körülbelül egy hónappal a terápia lezárása után megláttam őt egy kávézó teraszán, nagyon megörültem neki és nem tudtam megállni, hogy ne menjek oda hozzá. Beszélni szerettem volna vele kicsit, de ő erre nem nagyon volt hajlandó. Azt mondta, hogy ez zaklatás és ha legközelebb a szabadidejében zavarom, akkor meg fogja tenni a szükséges jogi lépéseket. Nagyon szomorúan és csalódottan távoztam, mert a terápia alatt sosem mutatkozott ilyennek, mindig kedves és megértő volt. Lehet csak épp rossz napja volt neki, nem tudhatom. Egyébként a számomat le is tiltotta a terápia után, miután nem sokkal a lezárás után újra időpontot szerettem volna tőle kérni. Azt javasolta, hogy keressek más szakembert.

2020. okt. 1. 15:14
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az utolsó írja... ez etikai szabály, épp a kliens és a titoktartás védelmében.
2020. nov. 29. 21:48
 42/51 anonim ***** válasza:
100%

Azert kerdeztem, hogy publikus-e mert az én terapeutám is etikátlan volt, de nem ennyire. Neha meg-meg nezte a cicim, vegig mert, en meg ezeket azonnal kiszurim nőkent. Mi helyen kezeltuk ezeket, hiszen nem hagytam szo nelkul. Viccesen de felhivtam ra a figyelmet, hogy mindent latok. At is beszeltuk, ezeket, nem

Hagytam annyiban. Fejlodott ezaltal, hiszen(legalabbis remelem, mert nagy felelossege van) nem

Voltam rest szemere olvasni az etikatlan megnyilvanulasait.

2020. nov. 29. 22:55
 43/51 anonim ***** válasza:
83%

Valójában, azért küldte másik szakemberhez a kérdezőt a pszichológusa, mert levágta, hogy érzései lettek irányába. Ha ott tartott volna, akkor egy kókler, mert egy szerelmes ember nem terápiázik, hanem randira jár és élvezi ha a terapeutával időt tölthet és ez kib@szott ártalmas. Ugyanis félre viszi a terápiát. Hisz egy számodra vonzó nőnek nem fogod elmondani a nyomorodat a családi konfliktusokat, hogy mondjuk bántalmaztak vagy molesztáltak, megszégyenítettek...stb.

Ha szerelmes vagy, akkor imponálni akarsz egy nőnek és udvarolni, férfinak látszani...nem egy elesett gyereknek, aki regresszióban felszínre hozza a traumáit. A terápia nem randevú, ezek normális érzések az hogy előjött az érzelmi áttétel az sokszor előfordul terápiás helyzetben. Ezt nagyon kevesen tudják jól kezelni. És erre ez a módszer, hogy átirányítanak máshoz és nem azért mert bunkó, vagy utál! Akkor lenne rossz szakember, ha évekig hagyna ebben az állapotban. Szóval Kérdező, ha tényleg jobban akarsz lenni, keress egy másik szakembert lehetőleg férfit és mond el neki ezt! Segíteni fog, és érteni fogja a problémádat.

2020. nov. 29. 23:06
 44/51 anonim ***** válasza:
91%
Ha kerdezo egy sulyosan beteg ember akinek torz a vilagrol alkotott kepe. Az elozo hozzaszolonak meg reszben igaza van bar sztem parkapcsolaton belol is el lehet mondani ilyen dolgokat. En tudni akarnam ha pl a paromat mesztaltak gyermekkoraban
2020. nov. 30. 00:02
 45/51 anonim ***** válasza:
100%
44# A terápiás kapcsolat nem egyenrangú, mivel a pszichológus mindent tud rólad te róla szinte semmit. Ezt nem lehet egy párkapcsolathoz hasonlítani ott minkét fél beszél magáról. Amúgy simán felfüggesztés jár azért, ha a szakember etikátlan.
2020. nov. 30. 00:08
 46/51 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó elotti vagyok. Pontosan! Ennyi
2020. nov. 30. 00:43
 47/51 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy bárkit is érdekel, de egy olyan dolog történt amire nem számítottam és aminek nagyon örülök. A volt pszichológusom feloldotta a letiltásaimat. Nem fogok ezzel visszaélni, de azért boldog karácsonyt kívánok majd Neki, ha már így alakult.
2020. dec. 23. 22:01
 48/51 anonim ***** válasza:
70%
Azzal mutathatnád ki legjobban a háládat és a fejlődésedet, ha egyszerűen szó nélkül hagynád, nem kívánva neki semmit. Persze ha kényszerét érzed, hogy akármilyen ürüggyel (pl. karácsony) kontaktálj vele... pszichózisod része.
2020. dec. 24. 13:35
 49/51 anonim ***** válasza:
0%
Ez a pszichológus sem normális!
2020. dec. 24. 15:09
 50/51 anonim ***** válasza:
69%
Olvasd el az egészet, mielőtt véleményt nyilvánítasz, mert a napnál is világosabb, hogy a kérdező a nem normális és szándékosan trollkodott (hazudozott) a kérdésében.
2020. dec. 24. 17:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!