Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Normális, hogy egy pszichológu...

Normális, hogy egy pszichológus nem mindig kedves és megértő a klienseivel szemben a terápiás téren kívül?

Figyelt kérdés
Másfél évig jártam terápiára és sokszor nagyon hiányzik a pszichológusom. Körülbelül egy hónappal a terápia lezárása után megláttam őt egy kávézó teraszán, nagyon megörültem neki és nem tudtam megállni, hogy ne menjek oda hozzá. Beszélni szerettem volna vele kicsit, de ő erre nem nagyon volt hajlandó. Azt mondta, hogy ez zaklatás és ha legközelebb a szabadidejében zavarom, akkor meg fogja tenni a szükséges jogi lépéseket. Nagyon szomorúan és csalódottan távoztam, mert a terápia alatt sosem mutatkozott ilyennek, mindig kedves és megértő volt. Lehet csak épp rossz napja volt neki, nem tudhatom. Egyébként a számomat le is tiltotta a terápia után, miután nem sokkal a lezárás után újra időpontot szerettem volna tőle kérni. Azt javasolta, hogy keressek más szakembert.

2020. okt. 1. 15:14
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:
Kedves 14. válaszoló. Most már csak azt szeretném, hogy egyszer megbocsátson nekem azokért a dolgokért amiket nem lett volna szabad megtennem. Ez az eset (amikor utoljára odamentem hozzá) már 3 hónapja történt. Azóta nem kerestem őt sem elektronikus sem személyes úton. Így próbálom kifejezni a bocsánat kérésemet, hogy többet nem keresem, és megfogadom a javaslatát, hogy egy másik terapeutával folytatom tovább a munkát. Bízom benne, hogy az utolsó eset óta sikerült a volt pszichológusomnak megnyugodnia. Örülnék neki ha nem tartana tőlem, és biztonságban érezné magát.
2020. okt. 6. 16:07
 22/51 anonim ***** válasza:
100%

Én már akkor arra gondoltam, hogy te itt belekevertél a dolgokba férfi-női vonzalmat is, amikor még nem is olvastam végig.

Azért kénytelen ilyen szinten elhatárolódni tőled, mert minden mást bátorításnak vennél. A te érdekedben húzott ekkora falat közétek. Nem hiszem, hogy fél tőled, egyszerűen nem akarja, hogy légvárakat építs. Ez nem is feltétlen azért van, mert pszichológus.

Van olyan férfi, akivel nagyon kegyetlen vagyok, nem is válaszolok a levelére, amit sok hónap után írt, mert tudom, ha egyetlen szóval válaszolnék, azt bátorításnak venné.

2020. okt. 6. 23:08
 23/51 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem látid reálisan a történetet. Egy darabig segített neked erőn felül ez a nő. De te nem érezted a határokat. Ő talán nem volt veled őszinte teljesen és diplomatikusan igyekezett lezárni a kapcsolatotokat ami számára már terhes és kellemetlen volt. Nem tudom hogy reagáltál volna ha szimplán megmondja hogy túl sok a viselkedésed és elege van belőled és nem bírja tovább? Jobb lett volna ha ezt felvállalja és megmondja így talán te is könnyebben tovább tudnál lépni ez nem korrekt a részéről. De az is lehet hogy megmondta csak te nem akartad megérteni azt sem hogy nem zavarjuk a tetapeutát az alkamakon kívül rendszeresen. Talán félt a reakciódtól ezérz nem volt egyenes. Alap esetben nem normális ha a terapeuta így viselkedik a pácienssel. De a páciens sem engedhet meg magának bármit. Ha én látnám meg egy régi terapeutámat egy kávézóban max mosolyogva köszönnél neki nem mennék oda mikor idegenekkel van, mert kellemetlen neki. Ha egyedül lenne akkor max megkérdezném jól van e és már meg sem várnám hogy visszakérdezzen mondanám hogy örülök hogy összefutottunk nem akarom feltartani. Mert ő akkor privát ember. Nem hiszem hogy nem lehetne ettől köszönni meg szóbaállni de a problémákkal traktálni bizony nem illik hacsak ő nem kérdez rá. Te nem ezt csináltad így ne lepődj meg a reakción. Bár a fenyegetőzés erős én biztos inkább azt mondtam volna hogy most nem alkalmas ne haragudj mert a barátaimmal vagyok. Minde jót. De ha tovább erősködsz akkor mit tehet az illető?
2020. okt. 7. 15:23
 24/51 A kérdező kommentje:

Egyedül ült a kávézó teraszán egy asztalnál. Itta a kóláját és szívta a cigijét. Ha társaságban lett volna eszembe sem jutott volna, hogy odamenjek hozzá. Lehet, hogy elege volt már belőlem, de ezt kifejezhette volna szépen is, és nem úgy, hogy ezek után hónapokig (most is, és még ki tudja meddig fog ez az

érzés tartani) rosszul essen amit mondott. Gondolj csak bele, hogy te hogyan éreznéd magad ha az az ember akiben a világon az egyik legjobban megbíztál azt mondaná neked, hogy többé ne zavard, mert akkor fel fog jelenteni. Engem ezek a szavak teljesen összetörtek, én csak tisztázni szerettem volna néhány dolgot, mert a terápiát sajnos úgy zártuk le, hogy rengeteg megválaszolatlan kérdés maradt. A letisztázatlan dolgok átbeszélésére sajnos nem volt lehetőségem, mert csak annyit kaptam tőle, hogy zavarom, és ha legközelebb is megtörténik ez akkor feljelent.

Úgy gondolom, hogy normális emberek úgy oldják meg a konfliktusaikat, hogy leülnek és megbeszélik a problémáikat egymással, de ezzel a nővel ezt nem lehet, mert mindent zaklatásnak vesz. Nem azt mondom, hogy ha odamegyek a munkahelyére vagy egy kávézó teraszán odamegyek hozzá azzal a szándékkal, hogy légy szíves beszélgessünk kicsit mert számomra nagyon rosszul esik amiket tettél velem az nem zaklatás, pontosan én is tudom, hogy az. Azért tettem ezeket, mert én annak a híve vagyok, hogy ha valami probléma van, akkor üljünk le, beszéljük meg és jussunk megegyezésre, hogy a jó kapcsolat megmaradjon. A volt pszichológusom erre nem hajlandó, és egyszerűen nem tudom megérteni, hogy egy pszichológus, hogy nem éri fel ésszel, hogy egy beszélgetéssel mindent helyre lehetne hozni.

2020. okt. 8. 16:00
 25/51 anonim ***** válasza:
95%

Miért nem tudod felfogni, hogy ezzel a nővel munkakapcsolatban voltatok, nem személyesben?

Lezárta a terápiát, innentől kezdve semmi közötök nincs egymáshoz. Engem is irritálnál már a helyében.

Keress egy férfi szakit, hogy meg egyszer ne legyél belé “szerelmes”.

Neki terápián kívül nem kell veled beszélgetnie. Értsd már meg.

2020. okt. 8. 16:07
 26/51 anonim ***** válasza:
11%
Ennek tükrében valóban nem a fenyevetőzés volt a helyes reakció. Ebben a munkakörben szerintem nem viselkedhet így valaki privát emberként sem. Azt megértem hogy nem akart veled átbeszélni már semmit de korrektebb lett volna ha őszintén megmondja amit gondol és azzal ráz le. Bár lehet ezt gondolta és ő egy ilyen ember nem olyan rendes mint amilyennek gondoltad. :(
2020. okt. 8. 16:16
 27/51 anonim ***** válasza:
11%
25 azért elmosódnak ezen a területen a határok lévén a terapeutádnak többet mondasz el magadról mint a saját anyádnak. Ezt nem lehet ilyen gépiesen kezelni.
2020. okt. 8. 16:18
 28/51 anonim ***** válasza:
100%
Én más területen dolgozom de van 50 beosztottam akiknek folyton valami bajuk van. Ha egy kavézóvan futnánk össze és odajönne barmelyik a nyavajájával és nekem terhes lenne ez. Szimplán megmondanám, hogy most nem dolgozom, ez a pihenőnapom kérlek beszéljük meg munkaidőben. Ha meg már nincs közünk egymáshoz akkor megmondanám hogy már nem szeretnék ezzel foglalkozni bocs mert lezártam az ügyet ezért azért amazért. Pont.
2020. okt. 8. 16:22
 29/51 anonim ***** válasza:
93%

Az biztos, hogy többet mondasz el, plane, ha a saját anyád nem fogja fel, hogy mentálisan beteg vagy, en is sokkal többet mondtam el a dokinak, de ettől függetlenül en közben tudtam, hogy ő egy idegen es csak csak páciens-orvos kapcsolatban vagyunk. Nekem pont, hogy segített az a tudat, hogy nincs köztünk semmi kapcsolat, ezért érzelemmentesen tudtam neki beszélni a beteg apámról es minden sz*rról, ami történt velem.

Eleve egy elég beteg helyzet az, hogy így kiadod magad valakinek, pont, hogy kell az, hogy szakmai maradjon a viszony.

2020. okt. 8. 16:26
 30/51 anonim ***** válasza:
22%
Azt gondolom egy pszichológus ha jó pszichologus az ilyen helyzeteket is kell tudnia kezelnie úgy hogy ne sérüljön a páciens. Jogos a csalódottság mert megtisztelted a bizamaddal ő meg visszaélt ezzel. Emberien is elutasíthatott volna.
2020. okt. 8. 16:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!