Normális, hogy egy pszichológus nem mindig kedves és megértő a klienseivel szemben a terápiás téren kívül?
Én már akkor arra gondoltam, hogy te itt belekevertél a dolgokba férfi-női vonzalmat is, amikor még nem is olvastam végig.
Azért kénytelen ilyen szinten elhatárolódni tőled, mert minden mást bátorításnak vennél. A te érdekedben húzott ekkora falat közétek. Nem hiszem, hogy fél tőled, egyszerűen nem akarja, hogy légvárakat építs. Ez nem is feltétlen azért van, mert pszichológus.
Van olyan férfi, akivel nagyon kegyetlen vagyok, nem is válaszolok a levelére, amit sok hónap után írt, mert tudom, ha egyetlen szóval válaszolnék, azt bátorításnak venné.
Egyedül ült a kávézó teraszán egy asztalnál. Itta a kóláját és szívta a cigijét. Ha társaságban lett volna eszembe sem jutott volna, hogy odamenjek hozzá. Lehet, hogy elege volt már belőlem, de ezt kifejezhette volna szépen is, és nem úgy, hogy ezek után hónapokig (most is, és még ki tudja meddig fog ez az
érzés tartani) rosszul essen amit mondott. Gondolj csak bele, hogy te hogyan éreznéd magad ha az az ember akiben a világon az egyik legjobban megbíztál azt mondaná neked, hogy többé ne zavard, mert akkor fel fog jelenteni. Engem ezek a szavak teljesen összetörtek, én csak tisztázni szerettem volna néhány dolgot, mert a terápiát sajnos úgy zártuk le, hogy rengeteg megválaszolatlan kérdés maradt. A letisztázatlan dolgok átbeszélésére sajnos nem volt lehetőségem, mert csak annyit kaptam tőle, hogy zavarom, és ha legközelebb is megtörténik ez akkor feljelent.
Úgy gondolom, hogy normális emberek úgy oldják meg a konfliktusaikat, hogy leülnek és megbeszélik a problémáikat egymással, de ezzel a nővel ezt nem lehet, mert mindent zaklatásnak vesz. Nem azt mondom, hogy ha odamegyek a munkahelyére vagy egy kávézó teraszán odamegyek hozzá azzal a szándékkal, hogy légy szíves beszélgessünk kicsit mert számomra nagyon rosszul esik amiket tettél velem az nem zaklatás, pontosan én is tudom, hogy az. Azért tettem ezeket, mert én annak a híve vagyok, hogy ha valami probléma van, akkor üljünk le, beszéljük meg és jussunk megegyezésre, hogy a jó kapcsolat megmaradjon. A volt pszichológusom erre nem hajlandó, és egyszerűen nem tudom megérteni, hogy egy pszichológus, hogy nem éri fel ésszel, hogy egy beszélgetéssel mindent helyre lehetne hozni.
Miért nem tudod felfogni, hogy ezzel a nővel munkakapcsolatban voltatok, nem személyesben?
Lezárta a terápiát, innentől kezdve semmi közötök nincs egymáshoz. Engem is irritálnál már a helyében.
Keress egy férfi szakit, hogy meg egyszer ne legyél belé “szerelmes”.
Neki terápián kívül nem kell veled beszélgetnie. Értsd már meg.
Az biztos, hogy többet mondasz el, plane, ha a saját anyád nem fogja fel, hogy mentálisan beteg vagy, en is sokkal többet mondtam el a dokinak, de ettől függetlenül en közben tudtam, hogy ő egy idegen es csak csak páciens-orvos kapcsolatban vagyunk. Nekem pont, hogy segített az a tudat, hogy nincs köztünk semmi kapcsolat, ezért érzelemmentesen tudtam neki beszélni a beteg apámról es minden sz*rról, ami történt velem.
Eleve egy elég beteg helyzet az, hogy így kiadod magad valakinek, pont, hogy kell az, hogy szakmai maradjon a viszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!