Normális, hogy egy pszichológus nem mindig kedves és megértő a klienseivel szemben a terápiás téren kívül?
Figyelt kérdés
Másfél évig jártam terápiára és sokszor nagyon hiányzik a pszichológusom. Körülbelül egy hónappal a terápia lezárása után megláttam őt egy kávézó teraszán, nagyon megörültem neki és nem tudtam megállni, hogy ne menjek oda hozzá. Beszélni szerettem volna vele kicsit, de ő erre nem nagyon volt hajlandó. Azt mondta, hogy ez zaklatás és ha legközelebb a szabadidejében zavarom, akkor meg fogja tenni a szükséges jogi lépéseket. Nagyon szomorúan és csalódottan távoztam, mert a terápia alatt sosem mutatkozott ilyennek, mindig kedves és megértő volt. Lehet csak épp rossz napja volt neki, nem tudhatom. Egyébként a számomat le is tiltotta a terápia után, miután nem sokkal a lezárás után újra időpontot szerettem volna tőle kérni. Azt javasolta, hogy keressek más szakembert.2020. okt. 1. 15:14
31/51 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló, teljes mértékben egyetértek veled, ezért is esik olyan rosszul számomra ahogy viselkedett velem. Úgy gondolom, hogy egy pszichológusnak magánemberként is empatikusnak és megértőnek kell lennie a (volt és jelenlegi) kliensével, nem csak a terápiás ülések időtartama alatt. Beismerem, hogy hibáztam és zaklatás volt amit csináltam, de szerintem ő is hibázott, mert nem kezelte úgy ezt a helyzetet, hogy ezzel ne bántson meg mélységesen.
2020. okt. 8. 18:37
32/51 anonim válasza:
Félreértettel. Nem kell empatikusnak és megértőnek sem lennie. Szimplán szakszerűen kellett volna kezelnie a helyzetet ami nem a fenyegetőzés volt. Én is jártam már meg. Pont ezért nem is megyek többet terapiára. Elkeserítőnek tartom hogy a legbensőbb titkaimat mondjam el egy idegennek aki levegőnek néz ha az utcám találkozunk. Nekem ez nem fér bele. A fodraszomnak is fizetek a hajvágásért de attól még nem néz át rajtam ha összefutunk a piacon.
33/51 anonim válasza:
Ne hasonlítsd már a fodrászod egy pszichológushoz... egyébként köszönni nyilván lehet, nekem is köszönt a dokim, amikor a kórház előtt találkoztunk. Ha ez nincs meg, az mar nyilván a szaki szegénységi bizonyítványa. Muszáj, hogy megmaradjon a páciens-szakember viszony, különben nem működne az, hogy mindenféle sz.rt elmondasz magadról. Senki nem járkálhat a szaki után, főleg nem azzal, hogy szerelmes belé. Én is leszerelném.
34/51 anonim válasza:
Persze járkálni utána nem lehet. Ebben egyet értünk.
35/51 anonim válasza:
Bocsi én csak a kezdő kérdést olvastam el. Ha szerelmet is vallott az úgy tényleg több mint gáz, és nem meglepő a reakció ha a nő korrektül lezárta a terápiát. Visszavonom amit írtam. Ilyet nem lehet csinálni.
36/51 anonim válasza:
Oke, mar a sztori elejen ereztem, hogy valamiben ludas vagy, hiszen egy szakember nem fenyeget ok nelkul, ha csak nem tudja, higy az illeto valamk nagyon para szemelyiseg zavarban szenved. En is imadtam a pszichologusom de hogy ilyet soha nem csinalni az is biztos
37/51 anonim válasza:
Velem pont az ellenkezője történt a pszichiáterem úgy viselkedett, ami etikátlan. Találkozott velem az utcán többször elhívott kajálni, furcsa kétértelmű megjegyzéseket tett. Utólag úgy megutáltam, mint a sz@rt , mert én is rajongtam érte, de ezzel ártott! Azt kellett volna tennie, amit a te pszichológusod tett! ÉS EZ NEM SZERELEM! Ez érzelmi áttétel. Olvass utána!
38/51 anonim válasza:
Nem publikus ki volt ez? Kedves utolso, nagyon durva!!!!
39/51 anonim válasza:
Sajnos nem nevezhezem meg, mert annak jogi következményei lehetnek.
40/51 anonim válasza:
aki serelmezte hogy nem koszon az utcan a pszichologusa : a titoktartasba az is beletartozik, hogy te terapiara jarsz, tehat azt sem “fedheti fel “ a pszichologus masok elott, hogy ti ismeritek egymast. ezt van aki tulzasnak erzi, es rakoszon a paciensere, de alaphelyzetben te kell kezdemenyezd a koszonest is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!