Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mivel magyarázható az hogy...

Mivel magyarázható az hogy "olyan mintha nem lennék egyedül"?

Figyelt kérdés
Nem kérek olyan válaszokat hogy szakember vagy hogy divat mentális betegség, meg hogy unatkozom. Persze hiába kérem már azért is lesznek. Hogy magyarázzam meg, mintha nem lennék egyedül de nem a szobában vagy a házban hanem "bennem", mintha lenne bennem valaki vagy "valami" (?) és külön gondolatai vannak mint nekem. Ha arra gondolok hogy valakitől/valakiktől bocsánatot kéne kérnem és kibékülni akkor azt érezteti velem hogy ne tegyem, sőt ők a hibásak és megérdemelnék a halált. Tudom hogy ha bocsánatot kérnék az egyik részem megbánná. Olyan mintha lenne egy rossz oldalam ami mondhatni lehúz, a Dexterben sötét utasnak hívta Dex de van egy zene szám aminek az a címe hogy fekete részem és van benne az a sor hogy "te vagy a súly, ami húzz ami elnyeli mindenem" valami ehez hasonló. Ez általános dolog? Mindenkinek van ilyenje? 20/f
2020. szept. 10. 14:02
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
0%

Nem mindenkinek, de azért lehet neveket sorolni, hogy kiknek:

Szergej Tkacs, Luis Alfredo Garavito, Ted Bundy, stb...

2020. szept. 10. 14:09
 2/23 A kérdező kommentje:
Nyilván van akinek van és nem gyilkos.
2020. szept. 10. 14:10
 3/23 A kérdező kommentje:
Ja egyébként nem a fejemben hallom, inkább a lényemben érzem.
2020. szept. 10. 14:15
 4/23 A kérdező kommentje:
És a válaszod még mindig nem magyarázat.
2020. szept. 10. 14:20
 5/23 A kérdező kommentje:
Egyébként az itteni válaszok sokat elárulnak arról hogy milyen emberek élnek az országban, egy külföldi fórumon mint a reddit sokkal színvonalasabb beszélgetések folynak.
2020. szept. 10. 14:24
 6/23 anonim ***** válasza:

Nem piszkálódás képpen mondom, de keress fel egy pszichológust.

Pszichológus meg tudja mondani mi ez pontosan.

2020. szept. 10. 14:28
 7/23 A kérdező kommentje:
Nagyon messze keveredtem onnan ahova be vagyok jelentve hivatalosan, jobb szeretném ezt titokban tartani.
2020. szept. 10. 14:31
 8/23 anonim ***** válasza:
A fent felsorolt nevek is titokban tudták tartani, elég sokáig.
2020. szept. 10. 14:41
 9/23 Phoney ***** válasza:

Mindenkinek vannak ilyen tudattalan autonóm személyiségrészei, csak nem mindenki veszi észre őket, mert a legtöbb emberre észrevételenül hatnak (illetve más emberekre vetítve látják őket). Lényegében ezeket nevezik komplexusoknak. Ami konkrétan a „rossz oldalát” testesíti meg valakinek, azt árnyéknak nevezik, ilyen is mindenkinek van. (Ha rá akarsz keresni: pszichológia, árnyék.)

Amíg nincs különösebb problémád vele, és amíg a helyén kezeled, addig nem beteges ez az állapot; sőt, nagyon hasznos is lehet, hogy tudatában vagy, mit történik benned az egódon túl.

Ha bármi aggasztót tapasztalsz (követelőzővé válik, erősebbnek érzed magadnál, túl nagy hatással van rád, stb.), akkor kell mindenképpen szakember.

2020. szept. 10. 14:43
 10/23 A kérdező kommentje:
8.Én próbálom visszafogni de azok akik ilyen hozzászólásokat írnak azok provokálják ki.
2020. szept. 10. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!