Szerintetek lehetséges hogy kigyógyulok evészavarból pszichológus nélkül, egyedül?
Nincs esélyem elmenni pszichológushoz.
Na de az a lényeg, hogy nagyon lefogytam éheztetéssel, most már visszahíztam, de csak a kajára gondolok, és folyton zabálok már kb. 1,5 hónapja.
Most a kigyógyulás alapján arra gondolok, hogy nem fogok majd mindent kívánni, és nem akarok zabálni.
Tavaly voltam nyaralni és egy csomó jó kaja volt, és én meg nem is kívántam, még egy kicsit sem, szóval nem is kellett magam visszafogni, mivel nem is akartam megenni. Nagyon szeretnék normális lenni, és olyan lenni mint tavaly, bűntudat és falás nélkül.
Miért ne mehetnél pszichológushoz?
Egyébként az, hogy éhezteted magad nem feltétlenül anorexia, illetve a mostani zabálásod sem biztos, hogy törvényszerű.
Miért fogytál, mennyi idő alatt, mennyit? Milyen módszerrel, milyennek láttad magad előtte, közben, utána, miért hagytál fel vele?
Írd fel, hogy mit eszel és mennyit.
Küldd el dietetikusnak, vagy más szakembernek.
Ott is tudnak segíteni, hogy az sok, vagy kevés.
Nem biztos, hogy betegség áll a háttérben.
Személy szerint nekem a kalóriaszámlálás, az ételek felírása csak rosszabbította az evészavaromat. Egyrészt a önképpel kapcsolatos problémáim vettek rá, hogy egyek, mivel nem kedveltem sosem, hogy milyen sovány, és a koromhoz képest fejletlen a testem. Másrészt pedig van egy nagyon kedves és szerető társam, aki mindig figyel rá, hogy eleget eszek-e, és hogy rendesen is teszem azt.
Viszont ha nincs valaki ilyen az életedben, egy pszichológus segítsége is remek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!