Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Teljesen depressziós lettem...

Teljesen depressziós lettem ezek miatt a koronavírus ürügyén hozott értelmetlen intézkedések miatt és most már legszívesebben öngyilkos lennék. Van esély arra, hogy belátható időn belül ismét normális életet élhessünk?

Figyelt kérdés

A maszktól sebes és viszket az arcom. A hobbim az utazás volt, most nem tudok utazni. Világ életemben a legfontosabb dolog a szabadság volt számomra, most szinte mindenben korlátoznak. A jövedelmem jelentősen lecsökkent, alig tudok megélni. Semmihez semmi kedvem, pedig korábban állandóan csináltam valamit. A jövőt iszonyatosan sötétnek látom, nem akarok élni egy olyan világban, ami most jön. Ráadásul látom, hogy az emberek milyen szinten lusták gondolkodni, mindent elhisznek amit a média mond, mintha imádnának rettegésben élni. Ovis módra másoktól várják, hogy vigyázzanak rájuk és irracionális módon félnek. De én nem akarok így élni! Mindig is úgy éltem, hogy magamra számíthatok, sosem mástól vártam, hogy megcsináljon helyettem valamit. Látom, hogy mekkora átverés folyik, hogy a mennyire hülyére veszi a hatalom az embereket, akik gondolkodás nélkül mindent elhisznek, amitől a hatalomnak csak méginkább kinyílik a csipája és mégtöbb disznóságot megcsinálhatnak. Reménytelennek és kiszolgáltatottnak érzem magam, nem látom értelmét hogy éljek. A gyerekeim felnőttek, nincs szükségük rám, segíteni nem akarok buta, a hatalmat szolgáló embereknek, mert azzal szembeköpném magam. Lényegében elment a kedvem mindentől, mert reménytelennek látok mindent. Egyedül az vígasztal, hogy van pár ember, aki szintén látja, hogy mekkora átverés is ez az egész járványhiszti, de sajnos tenni senki sem tesz semmit, így pedig marad az hogy egyre kiszolgáltatottabbak leszünk. Bár biztos sokaknak jó ez, de én nem ilyen voltam. Aktív életet éltem, és sosem bírtam a korlátozást. Most ezt elvették tőlem, és nem látom, hogy bármikor is visszakaphatnám a régi életem. Így pedig nincs értelme élni.

Persze tudom, biztos lesznek bunkó trollok, akik majd olyasmit válaszolnak, hogy jobb is, de hátha nem érett meg tényleg a pusztulásra a világ és hátha van még pár jóérzésű ember is, aki lelket tudna önteni belém, amiért érdemes lenne élnem.

2020. aug. 18. 14:42
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
57%

Azt kéne felfogni, hogy az intézkedések nem ellened, hanem a te érdekedben történtek. Ha nem lettek volna, sokkal több halott lenne, és lehet, hogy te is közéjük tartoznál, és akkor nem tudnál most itt panaszkodni.

Az jobb lenne? Nem trollkodás, de ha ennyit nem tudsz elviselni és lejjebb adni az önös érdekből fakadó igényeidből, akkor hogy tervezed túlélni a komolyabb dolgokat a későbbi életed során?

2020. aug. 18. 14:50
 2/30 anonim ***** válasza:
79%

Majd elmúlik a járvány hiszti, nem kéne úgy kezelni, mintha ez már így maradna. Az utazásos részét nem értem, azért nem minden külföldi ország van lezárva. Ha annyira szeretsz túrázni, tudd, hogy Magyarország gyönyörű. Miért nem nézel körbe? Én nem is vágyok kifele, annyira változatos tájaink vannak.

Egyedül amit jogosnak látok, az az anyagilag visszaesés. Ez nehéz dolog, valahogy túl kell élni.

2020. aug. 18. 14:55
 3/30 A kérdező kommentje:

#1: Ez nem igaz. És ebbe ne menjünk bele, mert pont az ilyen hülyeségek miatt lettem depressziós és ment el az életkedvem. Ez szomorít el a legjobban, hogy gondolkodás nélkül így elhisznek minden hülyeséget az emberek, pedig ha egy kicsit is utánanéznének, akkor láthatnák azt is, hogy miért nem igaz. Amúgy meg hiába írod, hogy nem trollkodás, az.

Önös érdek pedig az, amit az emberek csinálnak ezzel az értelmetlen pánikolással. Az önzés, mert másokat kényszerítenek szinte már öngyilkosságba, mert lusták magukra vigyázni, már ha ennyire rettegnek egy nem is létező veszélytől. Nem én, hanem ti nem tudtok elviselni semmit, ha nem így lenne nem lennének ilyen korlátozások.

Amúgy meg köszönöm, hogy a halálom kívánod, szívesen, viszont.

2020. aug. 18. 14:58
 4/30 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudom, én pont azt látom, hogy kb hasonló arányban vannak a totál szkeptikus, és az elvakultan hívő emberek, és középen pedig nagyon kevesen vannak, ami kiváló kórképet ad a mai társadalomról. Semmi gondolkodás, mindenki érzelemből dönt egyik, vagy másik oldal mellett, és igazából rád is van kényszerítve, hogy beállj az egyik oldalra.

Szerintem a te esetedben is ugyanaz áll fenn, mint a koronahívőknél, hogy nem látod a fától az erdőt.. maszkot igazából zárt térben kell hordani, nem mindenütt, utazni igenis lehet, kevés olyan ország van, ahol komoly szigorítások vannak, a gazdaságot illetően van igazság abban, amit mondasz, viszont egyelőre úgy tűnik, hogy nagyon mély válság nem lesz a dologból, mert igyekeznek megtalálni a módját annak, hogy hogyan oldják meg úgy a munkavégzést is, hogy minimalizálják a kockázatot. Kicsit bújj ki a csigaházból és próbálj meg más szemszögből nézni erre a témára, és olvass olyan médiát is, ami hisz a koronában, mert sok embert ez vitt most félre durván... bármelyik oldalra sikerült beállni, az emberek olyan tartalmat fogyasztanak csak, ami az ő oldalukat támasztja alá, a másikról meg hallani se akarnak. Sztem ez hibás hozzáállás és ez okozza végső soron ezt a gondolati beszűkültséget is, amiben most szenvedsz.

2020. aug. 18. 15:04
 5/30 anonim ***** válasza:
87%

Senki nem kívánta a halálod, jesszus! Kérdező, miért akarsz segítséget kérni, ha egyből támadsz?

Nekem pl. nincs pénzem utazni, pedig szeretnék, engem munka terén érint a vírus mizéria. Örülök, ha meg tudok élni. Az, hogy most nem tudsz utazni (idézőjelbe, mert amúgy tudsz), az egy olyan luxus igény amiről bárki lemondana akinek most a vírus miatt kenyér sincs az asztalán. Kicsit láss magadba, kivételesen nem az emberekben van a hiba.

Tök mindegy, hogy kezelik az emberek, a birkák birkák maradnak. Erre nem a vírus alatt jöttünk rá, hanem régen. Attól még megy az élet.

2020. aug. 18. 15:05
 6/30 anonim ***** válasza:
67%
Hidd el hogy másnak sem egy élmény ez. Mégis miért is jó a világ vezető hatalmainak, ha kinyírják a gazdaságot a lezárásokkal? A turizmus a béka segge alatt van, a termelés leállt, rengetegen elvesztették a munkájukat... ez senkinek se jó, nem a hatalmon levő politikusoknak aztán végképp nem. Azért hozták ezeket az intézkedéseket, hogy az idős, beteg emberek életét védjék. Nem láttad mi történt Olaszországban? Nem fértek el a hulláktól, te meg a maszk meg a depi miatt siránkozol. Biztos ez mind marha jó volt a hatalomnak meg az embereknek is. Lehet utazni az EU-n belül kb bárhova, úgyhogy nem kell mindent a járványra fogni. A maszk a legkisebb dolog amit el kell viselni. Mindenkinek rossz ez a vírus, annak a legrosszabb, aki elvesztette valamilyen hozzátartozóját. Nekem 24 évesen egészségesen semmi félnivalóm nincs, mégis felfogom a közösség érdekét és betartom az egészségügyi intézkedéseket. Megyek nyaralni is és nem rinyálok meg mutogatok a háttérhatalomra, hanem próbálom élni az életem a továbbiakban is a lehetőségekhez mérten. Javaslom ezt neked is.
2020. aug. 18. 15:05
 7/30 anonim ***** válasza:
89%
Az, hogy depressziós vagy, annak semmi köze a vírushoz. Régen szabadon lehet közlekedni, akár utazni is. A maszk pedig nem okoz sebeket, használj mást, akár selyemből is lehet varrni.
2020. aug. 18. 15:06
 8/30 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező én értelek és egyet is értek vele teljesen, de amint láthatod itt is, az van, amit írtál: az emberek bizony birkák és nem látnak tovább az orruknál és az a rossz, aki igen és ezt még ki is meri nyilvánítani, sőt nem fél számonkérni. Nem tudom, mit tehetnénk, de egyelőre úgy látom sokat sajnos nem.
2020. aug. 18. 15:21
 9/30 anonim ***** válasza:
35%
Amúgy meg az emberek nem akarnak felelősséget vállalni. Inkább “úgy fekszenek, hogy kevésbé fáj”, együtt élnek a problémával, sőt beépítik az életükbe, csak ne kelljen megmozdulni, meg a lehető legminimálisabb erőfeszítésbe kerüljön bármi is. Így pedig panaszkodni, mártírkodni is lehet, ami-mint tudjuk-igen csak a sajátosságunk. Argetínában, ha jól emlékszem ott- lázadás tört ki, mikor újra korlátozàsokat akartak bevezetni. Vissza is vonta a kormány. Ennyit erről...
2020. aug. 18. 15:24
 10/30 anonim ***** válasza:
42%

9es

Elmondanád mégis miért jó egy kormánynak, ha korlátozásokat vezet be? Kizárólag a te vagy az idős beteg hozzátartozóid érdekében teszik. Lázadjál fel, hogy próbálják védeni az egészségedet. Ha beküldenének a gyárba vírus idején te lennél a legjobban felháborodva, hogy a politikusnak csak a profit számít, az emberélet nem. Gusztustalan a politika én nem mondom, de az tuti, hogy a vírus a világon senkinek nem tett jót a környezetünket leszámítva. Nem tudom miért én vagyok a bambamarha, ha betartom az eü előírásokat, maszkot veszek fel ahol kötelező és próbálok odafigyelni. Nem félek, hanem féltem az idős rokonaimat, és mindenki mást is aki veszélyeztetett lehet. Marhára elegem van az egészből és hidd el én is sokat szívtam a vírussal. Ugyanakkor próbalok nem egy önző barom lenni, aki kizárólag magával és a kényelmével törődik. Attól, hogy már mindenki rohadtul unja a vírust az még itt van és ugyanúgy megbetegíti az embereket. De biztos ez is csak konteo ami mögött ott a háttérhatalom.

2020. aug. 18. 15:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!