Visszaesek az anorexiás gondolkodásmódomhoz, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Karantén elejéig rendszeresen jártam pszihológushoz, nem végezhettem semmilyen testmozgást és abba kellett hagynom a csapatsportomat. A járvány alatt valahogyan hozzászoktam a többe kevésbé rendes eveshez, normalizálódott a gondolkodasmodom is, viszont amint hizok azonnal osszeomlok. Nem szeretném újra ebbe a betegségbe melyulve elzártan élni az életem, újra elkezdeni pszihologushoz járni egy visszaesésnek érződne. Mégis, nem bírok élni a gondolattal, hogy hagyom magam elhízni, újra kontrollt szeretnek. Nem szeretném így leélni az életem, mégsem tudok másra gondolni. Mi lenne a legokosabb döntés?2020. júl. 14. 18:53
1/6 anonim válasza:
Miért, mi történik akkor, ha elhízol?
2/6 A kérdező kommentje:
1es, máshogyan látnak az emberek, higyj nekem. Amikor kórosan sovány voltam (14-15 bmi) mindenki dicsért az alakomert, ellenben amikor 20 körül volt rendszeresen megemlítették, hogy dagadt vagyok, azóta testkepzavarom van:)
2020. júl. 14. 19:03
3/6 anonim válasza:
Ne add fel. Nálam is ez volt de egy idő után megszokod azt az 1-2 kiló pluszt és utána jöhet megint 1-2 kiló és így tovább. Műszak legyoznod magad amikor vissza akarsz fogyni különben soha nem lesz vege így viszont változni fog a testkeped ez tapsztalat és hozza fogsz szokni a plusz kilokhoz
4/6 anonim válasza:
Ha ilyen komoly testképzavarod van, indokolt a pszichológus továbbrais, nem visszaesés. Egyébként kit érdekel, hogy mésok mit mondanak?
5/6 Ignis Subdialis válasza:
A pszichológus nem visszaesés, hanem pont, hogy a fejlődés útja. Pszichológushoz az jár, aki már képes felismerni és beismerni azt, hogy fejlődni kéne és képes is energiát fordítani erre. Aki még képtelen ezeket belátni vagy lusta, az nem jár pszichológushoz. Egy vezetett önismereti munka (=pszichoterápia) több év elkötelezett munkát igényel és ez vezet a teljes gyógyuláshoz. Ha ezt nem csinálod meg, esélyes hogy az lesz, amit most tapasztalsz - hosszabb-rövidebb jó periódusok és úgymond "visszaesések". Nem is értem, miért engedett el a pszichoterapeuta. Lehet, hogy nem ő a megfelelő, olyat kéne keresni, aki komolyan érdekelt abban, hogy segítsen neked hosszú távon.
6/6 anonim válasza:
Teljesen normális a visszaesés ezzel együtt jár, ettől nem kell bűntudatot érezni. Ez egy folyamat nem 2 perc alatt alakult ki és nem 2 hónap a gyógyulás. Légy türelmes magadhoz. Van egy jó sorozat a youtubeon. Véznák kontra dagik azt szoktam nézni, sokmindenre rávilágít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!