Az autista gyerekeket tudjuk ugye hogy sokan utalják. De azért utalják őket mert autisták?
Én sem hiszem, hogy utálják őket.
- Nem tudnak mit kezdeni a helyzettel.
- Bizonytalanok azzal kapcsolatban, hogy hogyan kellene viselkedniük, mert nem tudják, a beteg hogyan fog reagálni adott szituációban.
- Tehernek tartják, hogy külön kell figyelni rá, és a saját viselkedésükre is a jelenlétében.
Szerintem ha egy gyerek "más", akkor utálják. Engem nem autizmussal diagnosztizáltak, de mindig is más voltam, furcsa és introvertált.
Utáltak. Nem értettek, és azt hitték, hogy azért nem megyek oda barátkozni, mert fent hordom az orrom. Más voltam, és kiközösítettek, mert nem illettem a képbe.
- kezelhetetlenek
- duplán kell rájuk figyelni
- kiszámíthatatlanok, olyan dolgokat is megtesznek amit egy átlag ember nem szokott, illetve azért amiért egy normális embert lebunkoznának, stb, de nekik meg nézzük el mert "beteg" (és itt ilyen orrturás meg apró dolgokról beszélek)
- veszélyesek, simán lelép eléd a piros lámpánál, lop, tör zuz
- nem önellátó képesek, már csak emiatt is zárt körülmények között kellene tartani őket
Ismertem egyet aki valamennyire el tudta látni magát, mert szülői felügyelet nélkül láttam mindig, csak úgy potyogtak belőle a gyereket szülte az egyik gyenge elméjüt a másik után, a társadalom meg tartsa el, sőt tolerálja őket. Az USA-ban a 40-50s években több tízezer ilyen embert kasztráltak, hogy legalább ne szaporodjanak, el kéne rajta gondolkodni itt is.
Nem az autizmus a probléma, hanem a másság.
Egyfelöl nem vagyunk felkészülve a másság elfogadására - erre itt-ott az diktatórikus politika rá is játszik - másrészt a másmilyen ember mindig irritáló egy közegben.
Rengeteg kísérletet végeztek arról, hogy aki más, előbb-utóbb a közösség céltáblája lesz. Ha vele végeznek, keresnek más "ellenséget" és annak esnek neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!