Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az autista gyerekeket tudjuk...

Az autista gyerekeket tudjuk ugye hogy sokan utalják. De azért utalják őket mert autisták?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 24. 01:18
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
82%
Én még nem találkoztam olyannal aki azért utált volna valakit mert autista, tehát talán annyira nincsenek sokan. Talán néhány ember idegennek érzi a viselkedésüket és akik nem tudják kezelni az ilyen dolgokat ők nem kedvelhetik az autistákat, de ők sem hiszem, hogy utálják őket.
2020. ápr. 24. 02:19
 2/19 anonim ***** válasza:
79%
szerintem nem utálják őket, elég gáz lenne egy betegség miatt utálni valakit.
2020. ápr. 24. 03:16
 3/19 anonim ***** válasza:
88%
Ez nem utálat. Inkább tartanak tőlük. Ők furcsák, mások, mint az átlagos. Ez sztem sima ösztön. "Aki nem olyan, mint mi, az nem való közénk."
2020. ápr. 24. 04:34
 4/19 anonim ***** válasza:
93%

Én sem hiszem, hogy utálják őket.

- Nem tudnak mit kezdeni a helyzettel.

- Bizonytalanok azzal kapcsolatban, hogy hogyan kellene viselkedniük, mert nem tudják, a beteg hogyan fog reagálni adott szituációban.

- Tehernek tartják, hogy külön kell figyelni rá, és a saját viselkedésükre is a jelenlétében.

2020. ápr. 24. 07:46
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha egy gyerek "más", akkor utálják. Engem nem autizmussal diagnosztizáltak, de mindig is más voltam, furcsa és introvertált.

Utáltak. Nem értettek, és azt hitték, hogy azért nem megyek oda barátkozni, mert fent hordom az orrom. Más voltam, és kiközösítettek, mert nem illettem a képbe.

2020. ápr. 24. 08:17
 6/19 Hozé don Padrafos ***** válasza:
89%
A dagadtakat jobban utálják. Meg aki becsületes / a szülei tisztességes dolgozók. Nincs eszük az ügyeskedéshez,trükközéshez, korlátoltak. Nem kell betegnek lenni, hogy olyanként kezeljen a közösség.
2020. ápr. 28. 04:29
 7/19 anonim ***** válasza:
63%
Olyannal, aki utálja őket még nem találkoztam. Ellenben az autista gyerekek SZÜLEIVEL volt már problémám. A legtöbbnek alap hogy mindenki kussoljon ha a fogyatékos gyerek tűrhetetlenül viselkedik. De hogy nevelje, kimozdítsa a gyereket az aktuális hisztiből, netán kivigye az adott szituációból arra már nem hajlandóak. Ha meg szólni mersz, te vagy a szemét, hogy nem vagy tekintettel rájuk (mert ugye "utálod" a fogyatékosokat, és véletlenül sem csak zavar a viselkedésük). Persze hogy ők SENKIRE sincsenek tekintettel, az alap nekik.
2020. máj. 1. 12:09
 8/19 anonim ***** válasza:
64%
Van egy olyan liba a környezetemben , akinek autista a gyereke. A falnak megyek tőle mikor agitál másokat hogy szüljék meg a fogyatékos gyereket, mikor el is vetethetik. Mert a fogyatékosok milyen kis "szeretetgombócok" . Az illető fia huszonöt éves. Beszélni nem tud, agresszív viselkedésű, nem tud úgy végigmenni az utcán úgy hogy ne rúgjon bele valamibe, ne akarjon törni zúzni, és ennek az anyja dumál másoknak hogy ne vetessék el a biztosan fogyatékos gyereket. Ő élvezi hogy van ürügye kibújni a munkavállalás alól, és a szerencsétlen hülye férje megszakad hogy eltartsa a gyerekével együtt, aki soha életében nem tudja majd minimális szinten sem ellátni magát.
2020. máj. 1. 12:15
 9/19 anonim ***** válasza:
81%

- kezelhetetlenek

- duplán kell rájuk figyelni

- kiszámíthatatlanok, olyan dolgokat is megtesznek amit egy átlag ember nem szokott, illetve azért amiért egy normális embert lebunkoznának, stb, de nekik meg nézzük el mert "beteg" (és itt ilyen orrturás meg apró dolgokról beszélek)

- veszélyesek, simán lelép eléd a piros lámpánál, lop, tör zuz

- nem önellátó képesek, már csak emiatt is zárt körülmények között kellene tartani őket

Ismertem egyet aki valamennyire el tudta látni magát, mert szülői felügyelet nélkül láttam mindig, csak úgy potyogtak belőle a gyereket szülte az egyik gyenge elméjüt a másik után, a társadalom meg tartsa el, sőt tolerálja őket. Az USA-ban a 40-50s években több tízezer ilyen embert kasztráltak, hogy legalább ne szaporodjanak, el kéne rajta gondolkodni itt is.

2020. máj. 1. 12:57
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem az autizmus a probléma, hanem a másság.

Egyfelöl nem vagyunk felkészülve a másság elfogadására - erre itt-ott az diktatórikus politika rá is játszik - másrészt a másmilyen ember mindig irritáló egy közegben.

Rengeteg kísérletet végeztek arról, hogy aki más, előbb-utóbb a közösség céltáblája lesz. Ha vele végeznek, keresnek más "ellenséget" és annak esnek neki.

2020. máj. 1. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!