Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez depresszió-e? (Csak értelme...

Ez depresszió-e? (Csak értelmes válaszokat szeretnék)

Figyelt kérdés

Tünetek:

- úgy érzem belül üresé váltam

- vágdosás

- régen sokkal inkább barátkozósabb voltam, most meg nem szeretnék senkivel se beszélni

- halálvágy, úgy értem hogy úgy gondolom senkinek se kellenék meg nincs értelme élnem

- egyszerűen nem tudok semmire sem koncentrálni, figyelni. Döntés képtelen vagyok és ha döntöttem is utána nem vagyok biztos benne hogy jól.

2019. aug. 11. 22:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
17%

Figyelj a következőkre;

- ÉTKEZÉS;

Ha rendszertelen és nem jut a szervezeted a szükséges tápanyagokhoz, akkor az okozhat lelki gondokat is

1. Többször egyél egy nap.

2. Ebédidőben mindig egyél főtt ételt

3 Egy étkezés tartalmazzon Szénhidrátot, fehérjét, vitamint és egészséges zsírt / olajat

4. Minimalizáld a luxus kalóriákat (csokik, gumicukrok, hasonlók; olyan ételek, amikből nem profitál a szervezeted)

IVÁS

A nem elegendő folyadék fogyasztás is vezethet lelki gondokhoz

- Napi 2 liter folyadékot fogyassz;

Víz

Tea

leginkább

- A kóla lightot kerüld, mert az vizet von el a szervezetedből

- A koffeint mértékkel!; zöld teát igyál és ne pl energiaitalt, kávét

- energiaitalok tiltólistások

- cukros üdítőket minimalizáld

MOZGÁS

Lelki gondokhoz vezet, ha a felhalmozott energiát nem vezeted le.

Ha nincs lehetőséged kondizni vagy sportolni; sétálj. Tölts le lépésszámlálót a telefonra és napi 10.000 lépést próbálj megtenni

RELAXÁLJ

Iktass be pl x óránként időt, amíg teszel egy kört, levegőzől. A lényeg, hogy legyél a szabadban kis időre bizonyos időközönként.

Próbáld ki a jógát. Ha nem a jóga, akkor használd ki a kreativításod; fess, zenélj, írj.

- - -

Ha ezekre tudatosan odafigyelsz, a negativitás hamar alakul át pozitívba; a feles energiát levezeted, a testedet segíted és ezzel a lelked is.

2019. aug. 12. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!