Hogy lehet kimászni a depresszióból?
Járok terápiára, de ezen kívül kellene még ötlet... Gyógyszert nem szedek, nem is tervezek.
Amik nem jöttek be, mert ez egy betegség, nem hiszti: zene, vásárlás, sport, kimozdulás
Amivel én kigyógyultam: kitalálni valami teljesen más elfoglaltságot mint ami eddig volt, és ami örömet okoz.
Fontos, hogy sikerélményt adjon, és jó ha lehet benne fejlődni. Sok embernek ez a sport, nyelvtanulás, házépítés/lakberendezés. Én a keratív hobbiban találtam örömet.
Egyik depresszió sem hiszti, mind valós betegség, akinél nem, annak sem könnyebb, mert annak valamilyen személyiségzavara van -bár ez nem betegség, legalább annyit szenved miatta..
Depressziobol pedig létezik lelki és szervi eredetű. A terápia nagyon sokat segíthet, de egy szervi gyökerü dolgon nincs az a beszélgetés, ami segít.
Nekem ennek a súlya akkor esett le először, amikor kvázi mindennel próbálkoztam már, sikertelenül, élethelyzetem sem indokolta a rosszul létet és ez még rosszabbá tett mindent. Majd az egyik orvos javasolta, hogy szedjek omega3-at, egy havi szedés után úgy eltünt a problémám, mintha nem is lett volna.
Ezt nem arra mondom, hogy mindenkinek omega3 Hiánya van, hanem arra, hogy el lehet gondolkodni a "nem tervezem, hogy szedjek valamit" dolgon, mert ha szervi eredetű, akkor legalább akkora baromság, mintha egy cukorbetegnek amputálnák a lábát, mert nem akar a cukros gyógyszerre rászokni...
Persze legtöbb szert alapos mérlegeléd után szabadna csak adni, legtöbb helyen pedig a gyogyogyszer ipar biztatására adnak mindent mindenre... Ha kell ha nem, innen jönnek a rémtörténetek. De ez nem azt jelenti, hogy nincs senki, aki valóban neurológiai depresszióban szenved.
Kezdetben pro állíthatnál vitaminokkal és testmozgással, még senkinek sem ártott.
A sportot eroltetned kene. Melyiket probaltad es mennyi ideig. Nem mindegy..
ha en depis lennek akkor csapatsportra keptelen lennek elmenni. Igaz lehet uszni se tudnek nekiindulni vagy eleve maganak a mozgasnak DE. ha megis sikerul akkor olyan sport kell, ami megmozgat annyira, hogy elegendo endorfin tudjon termelodni felszabadulni az agyadban es jobban erezd magad es rendszeresseg a lenyege az egesznek. Ismertem olyat, aki ravette magat depressziosan a futasra es minden nap futott es eleg hamar "raszokott" es jobban is lett vegul.
Sportkent en a turazast, hosszu setakat a termeszetben javasolnam. De minimum egy ora kitarto gyaloglas...feltolt es a termeszet eleve gyogyit. Ha nagyvarosban laksz legalabb valami parkba menj minden nap setalni ha ez se megy akkor egy csendesebb utcan menj vegig.
Figyelj a következőkre;
- ÉTKEZÉS;
Ha rendszertelen és nem jut a szervezeted a szükséges tápanyagokhoz, akkor az okozhat lelki gondokat is
1. Többször egyél egy nap.
2. Ebédidőben mindig egyél főtt ételt
3 Egy étkezés tartalmazzon Szénhidrátot, fehérjét, vitamint és egészséges zsírt / olajat
4. Minimalizáld a luxus kalóriákat (csokik, gumicukrok, hasonlók; olyan ételek, amikből nem profitál a szervezeted)
IVÁS
A nem elegendő folyadék fogyasztás is vezethet lelki gondokhoz
- Napi 2 liter folyadékot fogyassz;
Víz
Tea
leginkább
- A kóla lightot kerüld, mert az vizet von el a szervezetedből
- A koffeint mértékkel!; zöld teát igyál és ne pl energiaitalt, kávét
- energiaitalok tiltólistások
- cukros üdítőket minimalizáld
MOZGÁS
Lelki gondokhoz vezet, ha a felhalmozott energiát nem vezeted le.
Ha nincs lehetőséged kondizni vagy sportolni; sétálj. Tölts le lépésszámlálót a telefonra és napi 10.000 lépést próbálj megtenni
RELAXÁLJ
Iktass be pl x óránként időt, amíg teszel egy kört, levegőzől. A lényeg, hogy legyél a szabadban kis időre bizonyos időközönként.
Próbáld ki a jógát. Ha nem a jóga, akkor használd ki a kreativításod; fess, zenélj, írj.
- - -
Ha ezekre tudatosan odafigyelsz, a negativitás hamar alakul át pozitívba; a feles energiát levezeted, a testedet segíted és ezzel a lelked is.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a jókívánságokat :)
A nem akarok semmit szedni alatt gyógyszerre gondoltam, mert nem igazán szeretném, hogy azok miatt legyek jobban. Természetesen ha a pszichológus úgy látja, szerinte kéne, és elküld pszichiáterhez, akkor be fogom szedni.
Az a gondom, hogy semmiben nem találok örömet, régen sem igazán voltak hobbijaim, de mostanában tényleg semmi nem köt le.
A csapatsportokkal nekem is az a bajom, hogy nem merek belevágni. Próbáltam futni és biciklizni, sőt, egyszer úszni is elmentem, de nem fáradtam el, csak simán meguntam, és sehogy nem tudtam rávenni magam a folytatásra. Igen, az önuralommal vannak gondok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!