Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichológushoz fordultam a...

Pszichológushoz fordultam a problémáimmal, de sokkal rosszabbul lettem attól, hogy el kell mondjam mi történt. Hogy lesz ez így jobb?

Figyelt kérdés
Mikor kijöttem azt éreztem minjárt sírni fogok és nagyon szeretnék megölelni valakit és kisírni magam a vállán. De nincs kit és az utcán nem akartam bőgni. Így elfolytottam aminek az lett a vége, hogy szédelegni kezdtem, úgy éreztem össze vissza ver a szívem és elájulok. Hazajutottam éppségben, de félek ha ilyen hatással van rám a terápia akkor nem jobban, hanem rosszabbul leszek tőle. El vagyok keseredve. Vagy ez normális az elején?
2019. júl. 28. 17:25
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező. Èn elfogadom az utolso valaszod is. Ha elegrd van,eleged van. Akkor tenyleg ne eroltessuk,mert csak rosszabb lesz. Az jo,h elmentel....az kevesbe h nem tett jot. Oszinte leszek. Nalam is vlt rengeteg ilyen betegebb lettem tole mint elotte. Nekem a csendes helyek segitenek megnyugodni. Meg a sport. En szeretek templomba,vizparton ucsorogni legyen az a Duna vgy egy kisebb to.... szoval sajna vannak olyanok akiknel tobbet art mi t hasznal. De te ismered magad es te tudod mi a jo. Egyszer megtalalod azt ami segut neked lelkileg is. Kitartas :)!
2019. szept. 9. 20:00
 22/36 A kérdező kommentje:
Olyan fáradt vagyok és erőtlen, hogy nem igazán tudok foglalkozni ezzel. Elmenni sem bírnék sehova. :( Folyon megbetegszem.....nem tudok semmit tenni ellene. A lakás másik felére nehezemre esik átmaszni. A munkábajárás maga a pokol. Vagy történik valami csoda csak össze fogok esni valamelyil sarkon és vége lesz. :(
2019. szept. 9. 20:07
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Az esetem talán segít átlendülni.

Önismeretet kezdtem el egy pszichológussal. Mielőtt ezt elkezdtük, jártam nála konkrét problémával, tehát már ismertük egymást. Az első önismereti alkalom után nagyon rosszul éreztem magam, a hangulatom nagyon mélyen volt, teljesen össze voltam zavarodva. Pedig semmilyen kényes témáról nem beszélgettünk, a gyerekkoromról kérdezgetett. Legalábbis nem éreztem úgy, hogy kényes lenne. A következő alkalommal mondtam, hogy mennyire letört a múltkori alkalom, és nem értem, nem tudom, hogy miért. Ő azt mondta, hogy valószínűleg olyan területeket érintettünk, "kapargattunk", amelyek megindítottak bennem valamit. Van, hogy az ember elnyom magában egy csomó mindent, és már fel sem tűnik ez neki.

Azóta is volt 1-2 olyan alkalom, amikor az óra után elszomorodtam, sőt, volt, amikor az órán egy gyakorlatot majdnem nem tudtam végigcsinálni, mert annyira megijesztett. Ezeket egyrészt mindig elmondom neki vagy az órán, vagy a következő alkalommal (egyébként szokta is érezni), másrészt a következő találkozásig emésztem, gondolkozom azon, hogy mi történt, mi bántott annyira. Ezzel is jobban megismerem saját magam. Furcsa, de sokkal többet gondolkozok saját magamon, mióta pszichológushoz járok.

A tiednél lényegesen kisebb probléma esetén éreztem magam rosszul, így szerintem nem meglepő, hogy egy mély probléma esetén teljesen felkavarodsz. Ne add fel, próbáld meg újra, és a pszichológusodnak mondd el, hogy hogy érzed magad. Ha újat keresel, akkor szerintem meséld el neki, hogy a legutolsónál hogyan érezted magad a beszélgetés után.

2019. szept. 13. 12:05
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

Latom az utolso hozzaszolasod,h szarul vgy. Elso kerdesem-nemtudsz elmenni tappenzre picit vgy szabira? Valszeg a vegkimerules szelen allsz. Aterzem. En alapbol ilyen faradekony vgyk es beteges is.... 2.-szedsz vmi vitamint??? Mert ha nem akkor mindenkepp jo lenne elkezdeni az segithet abba,h ne legyel ennyire faradt es beteges. Ido kell de segit.

Napi 1000-2000 mg C vitamin. Pesten van 1 olyan bolt hogy Jó Közérzet vitaminbolt. Ha beregisztrálsz náluk akkor 500 Ft,a 30 darabos 1000 mg os C vitamin. Szóval rohadtul megéri.ha meg öt dobozzal veszel akkor 450 dobozonként úgyhogy nagyon megéri,és szerintem sokkal jobban kijössz mint bárhol máshol vennéd.aztán szerintem k

2000-4000 NE D vitamin is ajánlott az nagyon jó a fertőzések ellen is és tényleg nagyon sokat segít az még receptre is fel lehet írni és akkor 100 darabos 3000 Ne körülbelül 700 Ft a gyógyszertárban. Es abbol napi 1 szem eleg....úgyhogy nagyon megéri receptre kikérni.de recept nélkül is olcsó bio extrának a D vitaminja. illetve Én még lehet elkezdenek szedni B vitamint is az is segít a hangulatodon is például a Bioextra 100 darabos B vitamin az 1000 Ft úgyhogy nagyon megéri szerintem.recept nelkul annyi. Remélem tudtam segíteni. Jah es talan meg magnrziumot is szedhetnel. Szinten ha receptre iratod akkor olcsobb. A magnezi citrici a legjobb...30 szem 600 ft kb ha receptre kered.

Egyébként meg az echinacea csepp is segít a fertőzésekben illetve a fertőzések megelőzésében szerintem nézz utána az sem drága a DM be kb 1500 Ft

Utolso valaszolo. Az jo h tobbet gonsolkozol magadon bar engem pont ez boritott meg. Ejjel nappal kattogtam. Ugyh szerintem nem jo az ha mindenki tobbet gondolkozik magan foleg nem a szorongos paciensek.mert kb az oruletig tudjak hajtani magukat....

2019. szept. 13. 12:30
 25/36 A kérdező kommentje:
Mindenkinek más segít. Akinek nincs ideje önmagára annak jót tesz ha elgondolkozik. Nekem nincs senkim és nagyon sokat vagyok egyedül így túl sok időm van gondolkozni amibe belegolyózik az ember. A pszichológussal való találkozás meg pont a negatív dolgokat kavarja fel így még véletlenül sincs esélyem, hogy vidámabb dolgok felé forduljak. Ráadasul nem is érzem, hogy nagyon akarna velem foglalkozni a pszichológus. Más lehetőségeket ajánlgatott. Hipnoterapiát. Amitől rettegek. És kognitív viselkedés terápiát csoportban. Annak utána néztem, de megmondom őszintén semmi kedvem idegen embereknek mesélni a problémáimról és jelen pillanatban az övekre sem vagyok kiváncsi a helyszín meg a város másik felén van, egyszerűen nincs erőm elmenni. Szedek vitamint. Vérszegény voltam 2 hónapja arra kaptam vasat, elvileg hat mert már nem hullik a hajam meg nem fulladok meg a lépcsőzéstől de ugyan olyan fáradt vagyok. Cinket meg c vitamint is suedek és probiotikumot, mert a hasam is faj mindig a stressztől. Sokat vagyok napon így d vitamin most nem kell, a b komplexet meg magneziumt hónapokik szedtem. Pont a 100db-osat amit ajanlottál. Azon kívül, hogy fajt tőle a hasam semmi hatását nem tapasztaltam. :( úgyhogy azt most nem szedem már. kivettem most 1 hét szabadságot. De hétfőn mennem kell dolgozni. Fogalmam sincs hogy, mert náthas vagyok 2 hete, hőemelkedesem van és nem tudok kikeveredni belőle pedig táplálkozás meg vitamin fogyasztás alvás terén megtettem mindent az ügyért. De ma alig tudtam lemenni kenyérért. Szédelegtem egész úton és megfájdult a fejem mire hazaértem. Szerintem annyira szomorú vagyok, hogy azért nem leszek jobban. Régen 38.5 lázzal meg durva arcüreggyulladassal hörghuruttal elmentem hajnalig bulzini meg kirándulni és pompásan éreztem magam. Most meg 37.2 hőemelkedéstől meg némi orrfolyastól alig élek. Felkelni alig bírok pedig 8-10 órakat alszom a héten :(
2019. szept. 13. 16:27
 26/36 anonim ***** válasza:
100%

#24 Köszönöm a kiegészítését, ebből a szempontból valóban nem vizsgáltam meg ezt. Bennem is sok mindent felhoz 1-1 beszélgetés, és nagyon sokat gondolkozok ezeken. Szerencsére nem borulok fel. Sajnálom, ha rossz gondolat volt, valóban nem gondoltam bele mélyebben, más szemszögből.

Kérdező, sok kitartást kívánok neked.

2019. szept. 13. 21:28
 27/36 A kérdező kommentje:
Azért köszönöm, hogy próbálsz segíteni :)
2019. szept. 13. 21:36
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

Igen. En is ezert irtam. En ia egyedul vgyk es foleg szorongos vgyk...ezert egy egy terapia azert hat ram rosszabban mert begolyozom egyedul.persze azert van kivel megbeszelnem smsbe meg telon olykor olykor. Kerdezo kivanom h talalj egyszer te is igaz baratokat akilben megbizhatsz annyira h a terapiakat is segit tulelni.

Nemtudom mi lehet a baj veled. :( nemtom...esetleg lehet megnezetnem magam katdiologiai szempontbol....mert ez a faradekonysag lehet attol is. De lehet depitol is. A hasfajas siman lehet a sok stresztol is. Nincs kedved kiprobalni az autogen treninget? Szerintem az picit hasznalna a sok stresszes napon.youtubeon is van hanganyag. Ha elkezdened es mi den nap megcsinalnad a hanganyaggal lehet javulnal lelkileg....nekem hasznalt.

Nem megbantasbak de értem én hogy régen elmentél bulizni úgy is hogy rosszabbul voltál.Én is régen sok mindent csináltam De sajnos ami igaz igaz fiatalabbak már nem leszünk és valahogy úgy tűnik hogy nálam is az évek múlásával nehezebben bírom a dolgokat én is régen elmentem bulizni tüdőgyulladással ma meg már tényleg én is egy kis torokfájástól ágynak esek illetve Szerintem inkább így valahol a végkimerülés tünetei is mutatkoznak nálad úgyhogy szerintem rengeteget kellene pihenned és nem azon görcsolnod hogy otthon vagy hanem csak a pihenésre fókuszálni mindent kikapcsolni illetve még az jutott eszembe hogy lehet hogy jót tenne egy felnőtt színező vgy csak ha nyomtamnal olyasmit magadbnak, vagy elkezdeni a rajzolni és akkor lehet hogy te sem lennél így annyit a gondolataiddal hanem miközben rajzolsz akkor egy picit jobban ki tudnál kapcsolni. Vagy esetleg filmnézés... nekem volt olyan hogy kegyetlenül szorungtam azt hittem hogy meg fogok hülyülni.amíg filmet néztem addig jobb volt aztán persze abbahagytam es szar volt de azért egy kicsit így jobb érzés volt...de nem tudom.még a sport talán szóba jöhet. otthon is tornászhatsz ha meggyigyultal. Esetleg uszas?tanc?vmi? Akkor tarsasagba ia lennel lehet megeismernel uj embereket is. ;) Hát ez a pszichologus dolog egy kicsit fura.én se mennék csoport terápiára.De mindenképpen simán terápiás lehetőséget keresnénk ahol nem dobnak ki 10 alkalom után. hát remélem hogy sikerül valami én biztos hogy elmennék táppénzre még és nem szabira tudom hogy az akkor kevesebb lesz a fizetés de az egészség az első mindig!!! Kitartas. Es javzlast. Azert nalsugarzassal nem jut annyi d a szervezetbe. Egy eichnacea cseppet probalnek még illetve gyigyteakat ami jo megfazasra. Hatha segit. Az euchnacea tenyleg jo...vlt h amelyik evbe rendszeresen hasznaltam napi szinten influenzas se lettem.pedig nekwm eleg gyenge az immunrendazerem.

2019. szept. 14. 00:17
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
#26os szivesen. Hat sajnos ilyen opcio is van es az vmi kegyetlen rossz. AnNira orulok h te nem igy jartal. :)
2019. szept. 14. 00:18
 30/36 A kérdező kommentje:
Voltam kardiológián. Nincs gond. Ehinaceara,kamillára allergiás vagyok. Bodza teát szoktam inni. Rajzolok meg gyöngyöt fűzök és varrogatok :) közben meg be szoktam tenni filmet amit nem kell annyira nézni. A sportot majd megpróbálom csak 35 fokban nem ment mióta lehült a levegő meg beteg vagyok. De van szobabicikli majd ráerőltetem magam. Elmenni nem tudok úszni meg ilyenek. Ezekhez nincs erőm. A társasághoz sem. :(
2019. szept. 14. 08:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!