C vitamin helyett lehet patikában kapható aszkorbinsavat szedni?
Előzőnek, ha meg tudsz enni 20 kg almát, akkor csak rajta, ugyanis ennyi almában van manapság a napi minimum szükségleted C-vitaminból.
Kérdezőnek, természetesen lehet, mert az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai neve. A gyógyszertári szabadon van, elég savanyú, sokaknak nem bírja a már tönkrement gyomra, ezért van vagy tablettaként, vagy kapszulaként előállítva, hogy azért a rossz gyomrúaknak se kelljen nélkülözni ezt a csodaszert. A gyógyszertári porból nagyjából egy teáskanál az a napi minimum szükséglet, amit Szent-Györgyi Albert ajánlott már mindenkinek az 1960-as években is, azaz 1000!!!!!mg-ot. Nem!!!!60-at, amit a gyógyszeripar szeretne hogy szedjél, nekik ugyanis nem érdekük hogy te meggyógyulj. Az 1000mg a napi minimum, de ennél jóval többre is szükség lehet, főleg ha valaki nagyon beteg, olyankor többszörös adagokra is szükség lehet.
múltkor láttam vhol 330grammos tasakban 1500-ért, szal az durván jó ár, de pl a müllerben van 100 grammos, az rendes műanyag dobozban az is olyan 5-600 ft.
amúgy a tablettákban vannak más hasznos anyagok is amik kellenek a felszívódásához, de ha eszel némi gyümölcsöt és úgy iszod mellé az aszkrbinsav port az sztem megfelelő.
erre gondoltam, bár itt 1880, de 2 hete láttam vhol 1500-ért, lehet ott akciós volt. De gondolom az a 400 ft már nem számít sokat:)
Tudom, hogy nem mostani kérdés, meg a válaszok sem azok, de azért nem bírom ki...
Mi a jó istenért az almát kell felhozni példának?! Talán egy olyan gyümölcsöt kéne választani, aminek nagyon magas a C-vitamin tartalma.
Tessék. Ésszel kell bevinni a vitamint is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!