Megfázáskor mennyi mg C-vitamin ajánlott?
Figyelt kérdés
2011. okt. 6. 18:38
2/12 anonim válasza:
lsőségesen eltérőek erről a vélemények, mg-ot ezért nem írok, de az biztos, hogy betegség, fizikai kimerülés esetén az eredetinek több, mint tízszersére is nőhet a szervezet igénye.
3/12 anonim válasza:
Bocsi, azt akartam írni, hogy szélsőségesen.
4/12 anonim válasza:
Megfázáskor még kálciumot is szedet a háziorvosom.
5/12 A kérdező kommentje:
Tízszeresére??? Nagyon náthás vagyok,patakban folyik az orrom. Eddig 1500mgnál tartok,félek többet bevenni.
2011. okt. 6. 19:14
6/12 anonim válasza:
Többet ne vegyél be, nehogy vese köved legyen, viszont vegyél még be kálciumot.
7/12 anonim válasza:
Nyugodtan beszedhetsz akár 10dkg-ot is naponta, nem lesz veseköved tőle, ezt csak az ellentábor mondja, sőt,a modern urológia vesekövek megelőzésére javall nagyobb mennyiségű C-vitamint.
Egyébként mindenkinek más a szükséglete, van akinek elég 1000mg, és vannak akiknek 8000mg a normál napi adagjuk. Sok mindentől függ hogy mennyi az annyi, alkat, leterheltség, egészségi állapot.
Ha beteg vagy, nyugodtan szedhetsz belátásod szerint akár óránként is egy 1000-es C-t, mert csak hasznodra válik.
8/12 anonim válasza:
vagy naponta 1db CETEBE esetleg JOVITAL DUO C, vagy én sima c vitaminból 3X100mg-ot
9/12 anonim válasza:
utolsó vagyok. szóval a lényeg, ha nem ilyen újfajta csodaszert(CETEBE-t) szedsz,akkor a lényeg, hogy ne egyszerre vedd be, mert gyorsan szívódik fel, tehát sokkal-sokkal többet ér pl.3-szor 100, mint egyszerre 300
10/12 anonim válasza:
Nyugodtan szedhetsz 3000mg c-vitamint is elosztva a nap folyamán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!