Véres széklet stb? Többi lent
Gratulálok a szüleidnek! Fasza egy család lehet!
Akkor mondd el a háziorvosnak, majd ő ad beutalót a gasztroenterológiára.
A vérvétel legfeljebb azt mutatja ki, hogy nem vagy vérszegény a vérveszteség miatt. Tehát némileg indokolt arra következtetni belőle, hogy nem túl komoly a baj. Vagy még nem előrehaladott. :)
Mindenképpen kell egy vizsgálat, ami a székletben nézi a vér jelenlétét, egy célzott laborvizsgálat, illetve egy végbél és/vagy vastagbél tükrözés, ahogy a szakorvos javasolja.
Lehet, hogy csak aranyerem van. Van a családban aranyeres. Az zavar, hogy "csak" nagyon ritkán szokott fájni a végbelem, ami az aranyér velejárója.
Nem zárnám ki a bélben lévő sebet sem, lehet, hogy valahogy (esetleg erős székrekedés miatt) kisebesedett.
Kedves 18 éves Fiú! Én az első válaszoló vagyok. Nekem a barátnőm volt vastagbél-rákos, és két év véres széklet után ment csak orvoshoz. Előtte volt nőgyógyásznál, vérvételeken (babát szeretett volna), mindenféle vizsgálatokon, de ez csak GASZTROENTEOROLÓGUSNÁL derül ki, aki alulról is "bekukkant" és meglátja az oda nem illő színű, állapotú szövetet, amiből mintát vesz, és még ez után csak KÉT HÉTTEL DERÜL KI, HOGY RÁK-E VAGY NEM!!!
Ugyhogy - nem rémisztgetésképp - de irány a gasztroenteorológia!!! Mielőbb!
Kedves kérdező, a barátnőd hogy van?
17 éves kamasz: nem feltétlenül rák. Inkább Crohn-ra vagy colitis-re gyanakodnék. Élénk piros vér vagy alvadt? Az se mindegy? Milyen mennyiségű? Vérvételből magát a rákot ritkán lehet kimutatni, a bélráknak van egy speciális vizsgálata, Weber tesztnek hívják, székletből lehet megcsinálni. Ha tényleg nem hülyéskedsz most velünk, menj el dokihoz. Én nem a rák miatt aggódnék, hanem egyéb bélbetegség miatt. A vastagbélrák nagyon durva dolog, elég ritkán, súlyos esetben jár tünettel, de akkor már nehéz kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!