Hallottátok, hogy kitört a szamárköhögés járvány?
Magyarországon már nagyon terjed, és a felnőttek is veszélyben vannak. A gyerekek meg különösen. Hetekig tartó köhögést okoz, a végén hányással. Adacel Polio a vakcina neve. Megbízható forrásból most kaptam a hírt.
Oltassátok be magatokat!
A csecsemőknél halálos lehet, igen. Felnőtteknek pedig "csak" 4-6 hét betegállomány, amíg végig köhögőrohamok kínozzák kb fuldoklásig. Szerintem senki ne akarja elkapni. Én beoltattam már magam. Cseppfertőzéssel terjed, igen. Lezárások, online oktatás nem hiszem, hogy lesznek.
Forrás: Egészségkalauz, illetve Vakcinainfó orvos válaszol csoport a Facebookon. Annál hitelesebb forrás nincs. Ott minden le van írva a betegséggel kapcsolatban.
Vigyázzatok magatokra!
Az a baj, hogy én már gyerekkoromban sem kaphattam meg a "per" (pertussis) oltást a di-per-te oltáskombinációból. Nekem akkor is kimaradt, és csak a di-te -t kaptam.
Most, felnőttkorban meg már főleg nem kaphatom.
Úgyhogy én tehetetlen vagyok.
A "fosbook", ahogy te fogalmaztál csak egy hírmondó felület. Ha nem Mari néni véleményét olvasod, amikor kommentel, hanem megfelelő facebook oldalat, akkor a fb se több, mint egy digitális újság.
Unalmas már ez a démonizálás, ráadásul úgy, hogy ettől okosabbnak hiszed magad, mert te bezzeg nem olvasol fb-ot, meg aztán mennyivel jobban tudod, mint mások, akik a fb-ot olvassák.
Elárulok egy titkot: nem tudod. Sőt most kiröhögtetted magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!