Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért csak a halált tekintik...

Miért csak a halált tekintik veszélyességi faktornak?

Figyelt kérdés

Itt ez a COVID ugye. Már egy pár napja.

Mennek a vérre menő viták, hogy mennyire veszélyes, oltani-nemoltani stb..

És a veszélyességével kapcsolatban az thozzák fel, hogy csupán az emberek 3%-a hal meg, ami nem túl nagy arány, fiataloknál ez sokkal kisebb arány stb... Tehát nem is annyira veszélyes betegség, hogy ennyit törődni kéne vele.

De... Egy betegség nem csak akkor okoz problméát, ha halált okoz.

Tény, hogy gyorsabban terjed mint a megszokott betegségek. És az is tény, hogy ha valaki kiütköznek a tünetek, akkor az elég ramatyul fogja érezni magát, és 1-2 hétre munkaképtelen lesz, ráadásul ebben az időszakban tovább fertőzhet másokat, akik ugyanígy ramatyul lesznek és munkaképtelenek lesznek.

Ez egy nettó 180ezres fizetés esetén 15-30ezer forintos fizetéskiesést okozhat, illetve gyógyszerre elmegy további 5-15ezer forint.

Plusz ha a gyerek lebetegszik, valakinek otthon kell maradnia vele akkor is, ha a szülő nem beteg, ami vagy az éves szabadságokból megy, vagy megintcsak betegszabi, ami fizetéscsökkenés. És ha magadtól meg is vontad, a gyerekbe azért beletöltöd a Neocitrant, hogy ne szenvedjen már annyira, szóval gyógyszerárak.

És az életminőségi és anyagi vonzat után még ott a szociális rész:

Nyilvánvalóan ha beteg vagy, nem mész sehova, akár le volt beszélve eg yprogram, akár nem. Ez így az ünnepe táján fokozottan kínos, hogy a karácsonyt és a szilvesztert otthon betegeskedve kell eltölteni. Senki nem vágyik erre azthiszem.

Aki azt hangoztatja, hogy nem kellenének korlátozások, a vírus nem olyan veszélyes, sőt, van aki az tmondja, hogy mindnekinek át kéne esnie a betegségen, az erre nem gondol?

Ha oda-vissza fertőzgetik egymást az emberek a különböző variánsokkal, ez ugyanúgy leterheli a gazdaságot, és fokozottan rontja az emberek életminőségét mint az, ha otthon kell maradni vagy maszkot kell hordani.

Vagy betegnek lenni már smafu? Csak a halál számít, a beeges élet nem?

2021. dec. 10. 16:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
53%
43 éves vagyok, még soha egyetlen rokonom, ismerősöm, kollégám, szomszédom, osztálytársam szomszédjának a gyereke, nagyanyám fiának az ismerősének a szomszédja és annak a tanára, fodrásza, senkije nem halt meg miközben influenzás volt. Az elmúlt másfél évben ez 10-re emelkedett, aki covidos volt. De persze biztos csak véletlen...
2021. dec. 10. 19:56
 12/26 anonim ***** válasza:
48%

"A többinis amit írtál..., persze értem, ezzel csökkented a szorongásod, ok."

Drágaság, magadból indulsz ki? Mitől szorongsz? Én csupán a rideg valóságot írtam le. Vajon pl. miért hazánk Európa egyik legelhízottabb országa? Várj, biztos azért, mert mindenki egészségtudatosan él, és rendszeresen sportol valamit. Sőt, közben este, lefekvés előtt meditálnak és elengedi az aznapi felgyülemlett stressz?

Ja, és képzeld, azt is kiszámoltam, amit javasoltál:

Fertőzéses esetek: 269.116.670

Halálozás: 5.307.851

Százalék: 1.97%

Mégse 3, ahogy a kérdező állítja.

Gyógyultak: 240.346.872

Százalék: 89.309%

De tényleg, mind meghalunk járvány van! Fájdalmasan ostobák vagytok.

2021. dec. 10. 20:18
 13/26 anonim ***** válasza:
29%
Ui.: adatokat innen szedtem: [link]
2021. dec. 10. 20:18
 14/26 anonim ***** válasza:
29%
Keress fel szakembert, pszichiátert, terápia, esetleg szorongásoldó.
2021. dec. 10. 21:09
 15/26 A kérdező kommentje:

12es, magyar adaokból indultam ki, de látom nem tudod elengedni a halálozási számokat. Pedig pont erről szól a kérdés, hogy nem csak ezt kéne nzni.

Postcovidot valóban nem említettem, pedig ez is szempont. Csak amíg a betegállomány, a programok lemondása stb biztos bekövetkezik betegség esetén, postcovid tünetek esetén már csak esélekről van szó (direkt nem írok százalékot, nehogy belekössenek:D), szóval nem érint mindnekit.

Kockázatokat és esélyeket itt az oldalon egyáltalán nem vesznek figyelembe, úgyhogy ezzel nem is próbálkozom. Pedig az egész COVID témakör százalékos arányok köré épül az elejétől fogva (maszk 10%, 2.5 méter interperson távolság, oltás, dohányzás, ezek is X százalék befolysoló tényezők, stb... ).

Az meg hogy "az én körömben csak az oltottak fertőznek" meg "az én körömbne mindneki meghalt" ezek csak a sozkásos információs buborékok harca, ezt már a pszichológia is figyelembe veszi pl dohányzás vagy alkohol kapcsán, hiszen mindenkinek volt egy nagyapja / nagybátyja, aki egész életébne napi 30 szál munkáscigit szívott, napi 3 felessel kezdte napot, mégis 90 évig elélt. És ez valamiért mentesíti az ember pszichéjét az alól, hogy mind az akohol, mind a dohányzás milliók korai és szenvedésteli halálát okozza.

2021. dec. 11. 09:26
 16/26 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező, teljes mértékben egyetértek a kérdésed indíttatásával és tartalmával is. Ugyanis én is azt nem szoktam érteni, hogy miért csak a halált hozzák fel.

Nálam ott kezdődik, hogy adott egy ingyenes oltás, ami jelentősen csökkenti annak az esélyét, hogy 2 hetet táppénzen kelljen lennem, jóval kisebb bevétellel.

Utána a betegség lefolyása.. Az esetek 25%-ában kórház, másik 25%-ában otthoni, de erős lefolyás, a kórház határa. További 25%-ban nagyon erős influenza. Amióta élek, nem emlékszem olyan betegségre, ami az ismerősi köröm ekkora hányadán ment volna át brutálisan. Itt, ezen az oldalon is RENGETEG kérdés van, amiben a kérdező nagyon rosszul van. Az oltás ennek az esélyét is jelentősen csökkenti. Nem 100%-ig, itt esélyekről van szó.

20-30% a hosszútávú egészségkárosodás esélye. Megint: a nemzetközi, külföldi tanulmányoknak nem hisznek a "vírustagadók". Ez az oldal és az ismerősi köröm nem reprezentatív. De legyen. Sohase életemben nem volt, hogy vírus után ennyi ismerősöm szenvedjen, de ez az oldal is tele van ilyen kérdésekkel. Hegesedett tüdő, szívizomgyulladás, a szaglás és az ízlelés hónapokra való elvesztése még a legenyhébb.

Én (magamat nézve) ezekért oltattam.

2021. dec. 11. 10:45
 17/26 anonim ***** válasza:
43%

Senki nem mondta, hogy az alkohol, vagy a dohányzás nem káros, azért, mert vannak kivételek.

De tök mindegy, mert én attól még jól elvagyok a buborékomban oltatlanul. Ha elkapom, otthon maradok 10 napig, kapaszkodj meg, én meg táppénzt se kapok azalatt. Viszont a másik évi 355napban élek és dolgozom. Covid előtt is voltam beteg, akkor is otthon maradtam és nem kerestem pénzt. Ilyen ez. Veled még sose fordult elő? Vagy az nem érdekes, mert nem covidnak hívják? Egyébként a "buborékomban" olyanok is vannak, akik sima oltási reakció miatt nem tudtak dolgozni 4-5 napig. Ez szorozd be évi 3-mal. Akkor most ki maradt táppénzen többet?(Mellesleg a covidot is elkapta utána, szóval+10 nap.)

2021. dec. 11. 10:49
 18/26 A kérdező kommentje:

17

Alkohol, dohányzás - ah, az eg ypélda volt, ha nem vetted volna észre, nem az itteni kommentekre reakció. És de, mindenhol vannak emberek akik legyintenek arra, hogy "a dohányzás rákot okoz", mondván "áh, 30 éve szívom és nem leettem rákos, akkor miről besézlünk?".

nekem okés, hogy téged nem zavar az, ha beteg vagy, csak ne tegyünk úgy, mintha másokat se zavarna. Van akinek a megélhetése múlik rajta.

Jelenleg Magyarországon elég jellemző az, hogy a betegséget sem hajlandóak tudomásul venni. Láza van reggel a gyereknek? Hát a mai napi munkát nem ofoflhatom miatta, belenyomok eg ylázcsillapítót és mehet az oviba. Nekem van hőemelkedésem? Csak a hétvégéig húzzam ki lázcsillapítókon, majd a htévégén kiheverem.

00000000000 felelősségérzet a betegségekkel kapcsolatban ami káros az egyén egészségére nézve is, és az adott közösségekre is veszélyt jelent.

És itt valamelyik válaszoló az egészséges életmódról beszél. És amúgy igaza van, de szerintem még az egészséges életmód lépcsőházában sem vagyunk, mert még a betegséget sem vagyunk hajlandóak beismerni. Előbb azt az egyszerű felfogást kéne feldolgoznunk amit jobb családokban már 5 évesen tud az ember: Ha beteg vagyok, otthon maradok.

De mégegyszer: akit nem zavar, ha beteg és kiesik az életéből napokra-hetekre, akkor hajár, legyen beteg, nekem mindegy. Csak ne tegyen úgy, mintha ez lenne az alapnorma.

Százalékos esélyeket meg már leírtam, fölösleges mégegyszer. Vonatkozik ez az oltások következményeire is. (+ a kínait, amire maga a gyártó mondta, hogy nem túl hatékony, ne is vegüyk oltások közé:D Kár, hogy az oltottak nagyrésze azzal van beoltva. Nem lennék meglepődve, ha ők lennének azok, akik oltva is kórházig betegedtek)

2021. dec. 11. 15:27
 19/26 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező! Értem, amit írsz, de ki mondta, hogy engem nem zavar, ha beteg vagyok, vagy nekem nem a megélhetésem múlna rajta? Csak úgy teszel, mintha ez kizárólag azon múlna, hogy valaki oltott, vagy oltatlan, miközben nincs összefüggés, pontosabban pont fordítva, mint te gondolod. Ha valaki eddig otthon tartotta a beteg gyereket és magát, az ezután otthon fogja, ha oltatlan, ha...Ja, nem, ha oltott, akkor nem biztos. Mert maga a rendelet is úgy szól, oltott kontakt mehet fertőzni, senki nem nézi, hogy ő amúgy covidos-e. Ha valaki pedig eddig is bejárt dolgozni és beküldte a gyereket lázcsillapítózva, azok most is beküldik, hidd el. Én nem dolgozom fertőző betegséggel, akkor se mennék, ha oltott lennék, de írok egy közelmúltbeli példát. Ismerősöm még a járvány elején: Óvodában járvány, gyerek hazaküldve karanténba. Mit csinál? Elküldi a nyugdíjas anyjához, hogy vigyázzon rá, mert ő ugyan biztos nem marad vele otthon. Még nem volt oltás, mindenhol azt szajkózták, vigyázzunk az idősekre. Nem érdekelte. A gyerek egészséges volt, nem lett gond. Most szintén ő:1.nap: Óvónő covidos, gyereknek indul a karantén.(Mindez amúgy azért, mert bár az óvónővel egy háztartásban élő már igazolt covidos volt, ő oltottan mehetett dolgozni egész addig, amíg be nem lázasodott és produkált egy + tesztet.) Szóval már maga az óvónő nehéz helyzetbe hozott ezzel 30 családot( nem saját hibájából, hisz ő mindent előírás szerint tett!)2. nap: Anyukánál covid tünetek jelentkeznek(oltott amúgy), de ő ugyan nem marad otthon a karanténos gyerekével.3.nap: Nagytesó marad otthon a kicsivel, anyuka tünetekkel megy dolgozni.4.nap: Anyuka rosszabbul van, otthon marad, orvos tesztet rendel. Nagytesó iskolába megy.(Ugye nincs olyan, hogy kontakt kontaktja, jelenleg egyedül a kisgyerek van karanténban.)5.nap: Anyuka teszteredményre vár otthon, nagytesó suliban.6.nap: Anyuka eredménye +, mindenki karanténban. Szóval nagy gyerek potenciális fertőzöttként, tünetmentesen 2 napot volt iskolában, anyuka tünetekkel, igazolt covidosként a legfertőzőbb szakaszban egyet dolgozni. Sajnos, ez a tipikus. Én oltatlanként alapból otthon maradtam volna a karanténos gyerekemmel az 1.naptól, főleg, ha tüneteim vannak, mert alapból több bennem a felelősségérzet. Szóval csak az dühít, hogy folyton megy ez az oltott-oltatlan vita és az oltottak valami szentnek vannak beállítva, miközben rohadtul nem igazolja semmi, hogy többet foglalkoznának másokkal, mint az oltatlanok.
2021. dec. 11. 18:55
 20/26 A kérdező kommentje:
19, direkt nem hoztam be az oltás-nemoltás kérdést a témába, mert konkrétan nem tartozik ide.
2021. dec. 11. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!