Beoltatod magad ha kötelezővé teszik,vagy vállalod a hátrányait?
"Édes istenem, ha a hülyeség fájna."
Bizony, akkor a sok oltásfanatikus már üvöltene. :)
Nyilván utánaolvastam, hogy hogyan megy az "oltott" és "kontroll" csoporton való tesztelés és hogy ha minden jól megy akkor nagy mintára vetítve hasonlót kellene látni.
De nem így van. Direkt vagy véletlenül kifelejtett/eltitkolt mellékhatások, megkérdőjelezhető hatásosság...
" A te hülye elképzelésed alapján akkor eddig soha semmilyen gyógyszert vagy vakcinát nem lehetett volna engedélyeztetni."
Ezt megint csak Te látod bele. De, ha valami hasznos és segít legyőzni azt a betegséget, ami ellen kifejlesztették akkor engedélyeztetni kell, persze megfelelő ellenőrzéseken keresztül áttolva, évekig tesztelve hogy milyen rövid és hosszútávú mellékhatásai lehetnek. Ezeket precízen dokumentálva, publikálva.
Az a bajom, hogy a covid vakcinák kapcsán sem ez nincs meg, sem a papírforma szerinti hatásosság sem. Meg egy csomó minden hibádzik, mondjuk úgy, hogy nem kicsit kilóg az a bizonyos lóláb.
Én inkább megvárom azt, hogy találjanak valami normális és hatékony kezelési formát. Megelőzés fontos lenne de a kezelése is ugyanolyan fontosságú, arra eddig ennyire nem feküdtek rá. Most talán lesz többféle gyógyszer meg orrspray (nyálkahártya szintű "támadás" miatt ez talán a legígéretesebb), amelyeket segítenek a betegség könnyebb lezajlásában és talán ezáltal a poszt-covid okozta mellékhatások kialakulásának megakadályozásában vagy redukálásában.
Rekord gyorsasággal kifejlesztett oltás: "ÁÁááá én nem adatom be magamnak azt a szart"
Rekord gyorsasággal kifejlesztett anti-covid tabletta / terápia: "Adjad ide öcsém, rögtön 100-at veszek be belőle".
"Nyilván utánaolvastam, hogy hogyan megy az "oltott" és "kontroll" csoporton való tesztelés és hogy ha minden jól megy akkor nagy mintára vetítve hasonlót kellene látni."
Pont, hogy nem. Hanem azt, hogy az oltott csoportban kevesebb a kórházba kerülés és a halálozás esélye. Ez több országban is igazolást nyert mind a klinikai, mind a valós életben megszerzett adatok alapján. Több tíz meg százmilliós mintákról beszélük (USA, UK), kár vergődnöd, hogy "nem elég, kamu, nem hiszem el", attól még igaz marad.
"Ezt megint csak Te látod bele. De, ha valami hasznos és segít legyőzni azt a betegséget, ami ellen kifejlesztették akkor engedélyeztetni kell, persze megfelelő ellenőrzéseken keresztül áttolva, évekig tesztelve hogy milyen rövid és hosszútávú mellékhatásai lehetnek. Ezeket precízen dokumentálva, publikálva."
Az összes ellenőrzésen átment, lassan 2 éve beadták az első adagokat, Amerikában pedig rendes engedélyt kapott a Pfizer, tehát kezd lassan a süllyesztőbe menni ez a "jajj, de mi lesz ha 70 év múlva vérrögöt okoz" duma.
"Rekord gyorsasággal kifejlesztett anti-covid tabletta / terápia: "Adjad ide öcsém, rögtön 100-at veszek be belőle"."
Ki állított ilyet? :D Te tényleg sem olvasni, sem értelmezni nem tudod, amit leírnak neked.
De jól van, kár vitatkozni, észérvet egyet sem hoztál, cserébe degradáló stílusban próbálsz kommunikálni. Örülök neki, hogy Te hiszel és bízol benne, függetlenül attól, hogy mi a valóság.
Én nem hiszek benne, mert nem ezt látom és tapasztalom. Észérvekkel, valós statisztikákkal, valós hatékonysággal (és kevesebb mellékhatási potenciállal), hazudozások, titkolózások mellőzésével meg lehet győzni sok embert (kivéve a billgates, chip konteósokat). Úgyhogy Te adasd be nyugodtan az n-edik oltást is, én várok jobb kezelési módszerre. Addig meg vigyázok az egészségemre, ahogyan corona előtt is tettem! :D
"De jól van, kár vitatkozni, észérvet egyet sem hoztál, cserébe degradáló stílusban próbálsz kommunikálni. Örülök neki, hogy Te hiszel és bízol benne, függetlenül attól, hogy mi a valóság."
Csak CDC és NHS hivatalkos statiszikákat linkeltem, de rámutattam, hogy az általad "elfogadott" worldometer adatai alapján is nekem van igazam, de te erről tudomást sem akarsz venni.
Az meg nonszensz, hogy engem vádolsz személyeskedő stílussal, miközben a semmiből fosod ide azt, hogy "Orbán a királyod meg a nagyapád, szurasd magad 20x stb."
Annyira vered itt magad, hogy "nézzek valós statisztikákat", akkor linkelj már nekem 3, ezzel kapcsolatos hiteles oldalt, hadd tájékozódjak én is hiteles forrásból.
Nyilván nem fogsz, hanem a következő mondatok kombinációját fogod ideírni:
"Nem foglalkozok hozzád hasonló hülyével"
"Tele van az internet velük"
"Nyisd ki a szemed, lásd a valós világot"
Hajrá, várom a linkeket.
No, lányom akkor csak a kedvedért (igen, a Te stílusodban kommunikálva):
Ékes példa Gibraltár mostanság.
Átoltottság gyakorlatilag 100%-os, mégsem állt meg sem a halálozások, sem a napi fertőződések száma. Ahogy olvastam, ott is szigorítanak. Sokan pedig már a 3. adag vakcinájukat is megkapták.
A másik: igen, a valóságot nézd. Nézd meg akár az itthoni helyzetet. Nem kell messzire menni. Sokan nyögig mind a covid, mind a vakcinák mellékhatásait, sokan meghaltak covidban, de közvetlen vagy kis idő elteltével a vakcina beadatása után is. Nyilván nem mindenhol lehet összefüggésbe hozni és a vakcinák ellenjavára írni de azért furcsa. Persze szerinted mindenki hazudik, ilyen első sem fordul vagy nagyon ritka.
Ezen felül egyre több 2-3x oltott is megfertőződik, lassan kiegyenlítődik az oltott-oltatlan arány is a kórházakban, hanem már több is van oltottból benn, mint oltatlanból. De ha még ez nem is helytálló, arányaiban sokkal többen kerülnek kórházba covid miatt oltottként, mint amennyit a covid vakcinák hatásossága indokolna.
Elvileg a kórházba kerüléstől is 99%-ban véd. Azt jelenti, 100 emberből 1 oltott bekerülhet a kórházba. Ahhoz képest 100-ból jóval több kerül be. Ezért nem teljesen hatástalan de majdnem.
Lássuk.
"Átoltottság gyakorlatilag 100%-os". Nem, hiszen 12 éven alul nem kaphatnak ott sem vakcinát, tehát maximum az oltható populáció átoltottsága 100%-os, nem a teljes lakosságé. További tényező, hogy az ott dolgozó spanyol vendégmunkások oltásait is beleveszik.
"mégsem állt meg sem a halálozások, sem a napi fertőződések száma."
Jó lenne tudni, hogy honnan származnak azok a fertőzöttek. Valóban az oltott populációból, vagy azért jöhetnek esetszámok a a 12 éven aluliaktól vagy a vendégmunkásoktól is?
Szerencsére Gibraltár kormánya van olyan rendes, hogy közzéteszi a napi fertőzési adatokat oltottsági státusz szerint:
Gyönyörűen látszik, hogy ~50-50% körül mozog az oltott-oltatlan arány, tehát jól véd a fertőzés ellen is a vakcina. (Hiszen egy jóval kisebb csoport ad ugyanannyi vagy közel ugyanannyi fertőzöttet).
Ránézve az adatokra:
Jól látható, hogy a halálesetek 99%-a 2020 november és 2021 februárja között volt, amikor a populáció kis része volt teljesen beoltva. Március eleje óta 5 ember halt meg koronavírusban. Valóban, nem állította meg a halálesetek számának növekedését, csak egy olyan vízszintes görbére helyezte, ami szinte állandó.
"Ezen felül egyre több 2-3x oltott is megfertőződik, lassan kiegyenlítődik az oltott-oltatlan arány is a kórházakban, hanem már több is van oltottból benn, mint oltatlanból." Hülye érvelés, nem az abszolút számokat kell nézni.
Ha van egy korcsoport, ahol 80% van oltva, és 20% nincs, és fele-fele arányban vannak kórházban, akkor az oltás kiválóan működik.
De hasonló adatokat láthatnák pl. Portugália, de az is jól látszik, hogy ahol alacsony az átoltottság, ott tarol a járvány (pl. Románia, Bulgária).
Szóval nézegesd és értelmezd egy picit még ezeket a statisztikákat ;)
Innentől kezdve nincs is értelme "vitatkoznom" veled:
"Gyönyörűen látszik, hogy ~50-50% körül mozog az oltott-oltatlan arány, tehát jól véd a fertőzés ellen is a vakcina. (Hiszen egy jóval kisebb csoport ad ugyanannyi vagy közel ugyanannyi fertőzöttet)."
Tehát igazából majdhogynem mindegy, hogy oltott vagy oltatlan az ember. Akkor jól véd a vakcina? :D Komoly? :D
Ember, neked valami nagyon nagy bajod van, hogy nem látod a tényeket. És még nekem mondod, hogy nézegessem a statisztikákat. :DD
Én nem mondom neked fordítva, mert Te ezek szerint rosszul értelmezed, úgyhogy ennyi erővel elég ha csak a narancsos propagandista "szakemberekre" hallgatsz.
Az oltás akkor működik "kiválóan" (ahogy Te fogalmaztál), ha senki vagy csak nagyon elenyésző számban kerülnek kórházba. Itt világszinten látható, hogy ez messze nem igaz a covid vakcinákra.
De részemről ennyi. Ez egy meddő vita, ahol az észérveket félreértelmezve próbálod a h*lyeséget eladni akként. További szép napot! És persze oltástól függetlenül vigyázz Te is magadra, mert a covid kiszámíthatatlan tud lenni, sajnos.
Kattanjunk le a covidról, és nézzük csak a szín tiszta matematikát.
Vegyünk egy 1000 fős populációt. 800 ember be van oltva, 200 nincs.
Közülük bekerül mondjuk 20-20 fő a kórházba.
(Melyik lottón játszol szívesebben, ahol 1000-ből 10x, vagy ahol 100-ból 10x nyersz?)
Tehát a 800 fős populációból ugyanannyian kerülnek be, mint a 200 fősből.
Ezen mint nem lehet érteni? Tudod arányosítás, általános iskola 4. osztály.
"Ember, neked valami nagyon nagy bajod van, hogy nem látod a tényeket. És még nekem mondod, hogy nézegessem a statisztikákat. :DD"
Összegezzük:
Kértem tőled általad elismert statisztikát, amin keresztül bemutattam, hogy az oltás valóban hatékony, hiszen pl. Gibraltáron is akkor történt a halálozások 95%-a amikor még alig volt a lakosság pár%-a beoltva, azóta ÖSSZESEN 5 db haláleset történt, szemben a 93-al. Ezen felül belinkeltem a Gibraltár kormányának napi jelentését a napi fertőzésekről és oltottsági státuszukról, ahol szintén fele-fele az arány, de megint ott tartunk, hogy a teljes népesség (0-99 év) 95%-a oltva van, és ez a 95% ad ugyanannyi, vagy kicsit több esetszámot mint az oltás nélküli 5%.
Ezen nem tudom mi nem érthető. Diszkalkuliás vagy esetleg?
"Az oltás akkor működik "kiválóan" (ahogy Te fogalmaztál), ha senki vagy csak nagyon elenyésző számban kerülnek kórházba. Itt világszinten látható, hogy ez messze nem igaz a covid vakcinákra."
Évtizedek óta 50%-os hatásosság felett fogadható el egy vakcina hatásossága, szóval ez nem érv, sőt, egyes esetekben még ez alatt is elfogadható. Pl. a malária elleni oltás csak 30-40%-ban hatásos, de Afrikában ez is óriási segítség.
Na tényleg utoljára szólok hozzá, mert még mindig nem érted.
Ez nem lottó. Nem is úgy lett eladva. Úgy van eladva, hogy 99%-ban véd, de minimum 90%-ban. Ez nem igaz. Most a saját szavaiddal is mondod, hogy az sem gond, ha 50%-os a védettség, mert az is az. Ennyi mellékhatás mellett mondjuk ki és mit szeret bevállalni, kockáztatni.
"Ezen nem tudom mi nem érthető. Diszkalkuliás vagy esetleg?"
Nem. Sőt, lehet nehéz lesz elhinned, de természettudományi mesterfokozatom (msc diploma) van, olyan területen, ahol a matematika mindenféle terjedelemben jelen volt az oktatásban. Meg hát matematikai versenyekre is jártam annak idején ált.sulis meg középsulis koromban, de az már nem most volt. :)
Mondom, nekem mindegy, hogy Te mit hiszel, de az Te "észérved" csak a Te meg a covid vakcina hívő konteósok körében népszerű és talán elfogadott. Ettől függetlenül viszont a valósággal nincs szinkronban.
Egyébként nem feltétlenül arányosítani kellene, itt csúszik el a dolog. Legyen követelmény akkor a papírforma szerinti hatásosság és eredményesség. Ha az a hivatalos kommunikáció akkor legyen úgy. Úgyhogy hagyjuk a papírra vetett bullsh*teket meg a kikozmetikázott számokat, én is írhatok cikket vagy hozhatok létre weboldalt akkor a saját magam által értelmezett és a valóságból tapasztalt dolgokkal feltöltve, de azt meg Ti, a "másik" oldal nem hinné el. Akkor sem, ha mondjuk mögém állna x. mennyiségű doktor, kutató.
Szóval mondom, felesleges vitatkozni erről, Te elég furán értelmezed a vakcinák hatékonyságát.
Részemről ennyi, kiszálltam. Majd ha lesz normális, hatásos védőoltás vagy más, hatásos kezelési mód akkor beszélhetünk hatásosságról és eredményességről. Addig csak fiktív dolog az egész.
"Egyébként nem feltétlenül arányosítani kellene, itt csúszik el a dolog. Legyen követelmény akkor a papírforma szerinti hatásosság és eredményesség. Ha az a hivatalos kommunikáció akkor legyen úgy. Úgyhogy hagyjuk a papírra vetett bullsh*teket meg a kikozmetikázott számokat, én is írhatok cikket vagy hozhatok létre weboldalt akkor a saját magam által értelmezett és a valóságból tapasztalt dolgokkal feltöltve, de azt meg Ti, a "másik" oldal nem hinné el. Akkor sem, ha mondjuk mögém állna x. mennyiségű doktor, kutató."
XDDDDDD
Vegyünk akkor egy tök más példát.
Élelmiszeripari cégnél akarunk valami új antimikrobás szert fejleszteni.
A kísérletünkben az jött ki, hogy ugyanolyan körülmények között az antimikrobás anyaggal kezelt felületen 90%-al kisebb a telepszám, mint a kontroll csoportban.
De mondhatnám azt is, hogy egy új szennyvíztisztítási eljárásban 10x akkora mennyiségű vizet tudunk tisztítani úgy, hogy a káros anyag a végtermében ugyanannyi marad, mint a normál tisztítás esetén.
A te bugyuta logikád szerint egyik módszer sem hasznos igazából.
Azt meg kötve hiszem, hogy érettséginél nagyobb végzettséged van, nemhogy termtud. msc-d.
"Mondom, nekem mindegy, hogy Te mit hiszel, de az Te "észérved" csak a Te meg a covid vakcina hívő konteósok körében népszerű és talán elfogadott. Ettől függetlenül viszont a valósággal nincs szinkronban."
Nem hitről volt szó, hanem egyszerű számadatokról.
"én is írhatok cikket vagy hozhatok létre weboldalt akkor a saját magam által értelmezett és a valóságból tapasztalt dolgokkal feltöltve, de azt meg Ti, a "másik" oldal nem hinné el. Akkor sem, ha mondjuk mögém állna x. mennyiségű doktor, kutató."
Tehát mégegyszer. ÁLTALAD elfogadott forrásokat kértem, és azokon belül mutattam meg a dolgokat. Tehát vagy ellentmondassz magadnak és mégsem fogadod el ezeket, vagy egyszerűen egy troll vagy. Gyanítom inkább az utóbbi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!