Miért kell a koronavírus elleni oltásból emlékeztető oltás és miért nem kell azokból emlékeztető oltás, amit csecsemő és gyerek koromban kapok?
Na ezt magyarázza meg nekem valaki.
Azokból miért elég egy? Ebből meg miért kell emlékeztető?

Én nem emlékszem, hogy a gyerekkori oltásokból kaptam volna valaha emlékesztetőt
Gondolom, fogalmad nincs, mit kaptál.

Mert a gyógyszeripar célja évi legalább 3 oltás/fő ezért.
Sokkal nagyobb üzlet a gyógyítás a megelőzésnél, de ne zavarjon.

"Én nem emlékszem, hogy a gyerekkori oltásokból kaptam volna valaha emlékesztetőt."
Pedig kaptál.

Kaptál egy rakat emlékeztető oltást. Még jó, hogy nem emlékszel rá pár hetes, hónapos korodból. Agyam eldobom!

A BCG oltásból kaptam emlékeztetőt 12 évesen. Előtte az alkaromba adtak egy elég kellemetlen tesztoltást, hogy megnézzék milyen erős az immunitásom. Akkoriban nem volt antitestszint mérés.
"A különbség az, hogy azokkal kapcsolatban nem hordanak össze hetet-havat"
A különbség az, hogy a gyerekkori oltások mögött sokévtizedes tapasztalat volt, a Covid elleni tömeges oltás meg alig egy éve indult.

1. A gyerekkori oltásokból is sok esetben van 1. 2. 3. oltás, ami pár hónapos/pár éves kihagyásokkal adnak. De pl. egy kullancs elleni oltást nézz meg, talán hármat kapsz egy éven belül, és aztán néhány év múlva kezdheted elölről.
2. A koronavírus gyorsabban mutálódik. Alapból is, de ráadásul minél többen kapják el a vírust, annál gyorsabban teszi. Nézz meg egy agyhártyagyulladást, hányan kapnak el egy évben vs. hány emberen ment keresztül a covid idén.
De hogy kaphatnék emlékeztető oltást bármiből is, ha nem járok orvoshoz? Utolsó védőoltást amit kaptam azt hiszem az tetanusz volt, valamikor 9-10 éve.
Előtte meg szakközépiskolában 9.-ben kaptam utoljára.
Szóval hogy kaphatnék bármiből is emlékesztető oltást, ha nem megyek orvoshoz?
Tulajdonképpen az (is) a kérdésem, hogy a koronavírus elleni emlékesztető oltást erőltetik, de bármi más betegség ellen nem, max az influenzát. Pedig van még gyermekbénulás, tetanusz, tbc, stb.
Ezeket miért nem erőltetik?

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!