Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért bélyegeznek meg oltásell...

Miért bélyegeznek meg oltásellenesnek, ha nem oltatom be magam ezekkel a kísérleti vakcinákkal?

Figyelt kérdés
Egyelőre emberkísérletként fut a dolog, ez nyilvános, senki, sehol nem tagadja, tévében is kimondták már. Viszont ha én nem akarok részt venni ebbe, azzal miért lennék oltásellenes? Minden kötelező oltást megkaptam, a gyerekem is megkapta amiket kellett, de ezt nem adatnám be neki semmiképp. Ráadásul ez az erős politikai nyomás még azt is elbizonytalanítja már, aki eddig amellett volt, hogy beadatja. Hiszen bűzlik az egész, hogy ekkora kampány minek neki? Lehet enélkül a cirkusz és erőltetés nélkül sokkal többen adatnák be és nem lenne oltott és oltatlanok között háború sem. Én persze senkit sem ítélek el, nekem az oltott sem ellenség, ő így döntött és fogadja el, hogy én meg így döntöttem. Ő lehet 3-4 betegséggel él, neki kellett, míg én egészséges vagyok, így nekem nem kell, nem érzem szükségét vagy éppen átestem a víruson és nem érintett semmilyen téren. Ezeket el kéne fogadnia az oltott embereknek is, nem pedig oltásellenesként megbélyegezni, mert ez már elég meredek.
2021. okt. 18. 00:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
64%

Nem értem a problémádat. Most abb nem megyek bele, hogy oltás, vagy nem oltás, én oltás párti vagyok.

De te azt sérelmezed, hogy oltásellenesnek titulálnak. Ellenzed, nem? Akkor az vagy. Max ha valaki megjegyzi, tedd hozzá, hogy csak korona oltás ellenes.

De oltáspártinak mégsem nevezhetnek, ha így állsz a témához.

2021. okt. 18. 08:33
 12/21 anonim ***** válasza:
84%
Őszintén szólva, engem nem zavar, ha oltásellenesnek gondolnak. Van okom rá, hogy az legyek.
2021. okt. 18. 10:13
 13/21 anonim ***** válasza:
41%

Mivel nem írtad le, hogy miért nem vetted fel az oltást, így nehéz megmondani, hogy miért gondolnak mások oltásellenesnek.

Az egyik lehetséges ok, hogy úgy érzik, olyan dolog miatt nem akarod beoltatni magad, ami nem elég indok/kifogás pl. mittomén félsz a tűtől.

Lehet, hogy azért gondolják ezt, mert azt érzik, hogy állandóan új feltételeket szabsz, hogy "ha ez lenne akkor beoltatnám magam"

Vagy mert, olyan feltételt szabsz ami teljesíthetlen pl. ismernünk kell 20 évre a hosszú távú következményeit az oltásnak.

Vagy mert azt érzik, hogy az indokaid olyanok, mely szinte minden oltásra/járvány alatt adott oltásra ráhúzhatóak, így azt érzik, hogy ha a jövőben hasonló helyzet állna elő, csak más vírussal, akkor azt sem adatnád be.

Másrészt ne felejtsd el, hogy az, hogy te egyénileg túléled-e nem a legfontosabb szempont a járvány kezelésénél. A legfontosabb az lenne, hogy azokat az embereket megtudjuk védeni, akiknek a legnagyobb szüksége lenne a társadalom szolidarására/védelmére + hogy az elsődleges ellátó közpöntok (kórházak, rendelők), ne terhelődjenek túl és, hogy lassítsuk a járvány terjedését. A magyar egészségügyben "békeidőben" is iszonyatosan kevés ember van, egy járvány pedig nagyon megnehezíti az egyéb betegek ellátását is. A harmadik hullám alatt rengeteg maradandó kár lett szimplán amiatt, hogy a járvány rengeteg erőforrást lefoglalt. A stroke betegek ellátása a harmadik hullám alatt pl. erőteljesen sérült, mert sok helyen az akut ellátás MR helyett CT alapú lett, a mentőszolgálat iszonyatos leterheltsége miatt nehezen lehetett a betegeket megfelelő centrumokba szállítani időben, maguknak az osztályoknak is költözniük kellett sok esetben, és sok esetben kevesebb ágyas, roszabbul felszerelt kórtermekben kellett a betegeket ellátni.

Arról nem is beszélve, hogy műtétek lettek elhasztva, ami miatt sok beteg állapota súlyosbodott, emiatt nagyobb kockázatúak voltak a műtéteik, stb...

Szóval, ne csak azt nézd, hogy mondjuk hány százalék a halálozás/covid szövődmény, amikor a kockázatokat mérleged, hanem számítsd bele azt is, hogy hány plusz szövődmény lesz az elhalasztott műtétek miatt, mennyivel nagyobb lesz a nem covidos betegeknek a kockázatuk szimplán amiatt, hogy a járvány leköti az egyébként is szűkös (főként humán )erőforrások jó részét, stb...

2021. okt. 18. 15:09
 14/21 A kérdező kommentje:

Nem zavar, hogy annak neveznek, de az oltásellenesek semmilyen oltást nem engednek beadatni még a gyereküknek sem, mert mindegyiket ellenzik. Én valóban a korona elleni oltást ellenzem.

Kimondottan azért nem vagyok beoltva, mert átestem rajta, enyhe tünetekkel, ezért nem tartom indokoltnak, nincsenek krónikus betegségeim, nem maradt vissza semmi poszt-covid, amit sokan panaszolnak. Ezeket megértem, de ne háborogjon egy oltott se, hogy engem ez nem érdekel, mert nem az én feladatom megvédeni egy elhízott, fotelharcost, aki semmit sem tett az egészségéért évtizedek alatt, zabálta a chipset, péksütiket és érrendszeri beteg lett, magas vérnyomás stb. Az időseket koruknál fogva megértem, az ember a korosodással tönkre megy, ez ellen semmit sem tehetünk, őket ha oltani kell oltsák, de az a baj, hogy egészséges emberek is félnek, gyakorlatilag olyan dologtól, amit elképzelnek. Például idegen, laborvírus, tuti mindmeghalunk miatta és így tovább. Annyi biztos, hogy legyen bármilyen laborvírus, de az emberek 97%-a a bolygón el sem kapta vagy eleve ha elkapta védett ellene. Meghalt idehaza 40 ezer ember 2 év alatt lassan, de infarktusban, közúti balesetben 2x ennyien. Nem látom a veszélyt, ami miatt ilyen lezárások kellenének és korlátozások, illetve erőltetett oltáskampány. Itt 1000%, hogy politika is megbújuk emögött, pénzügyi érdekeltségek vannak. Ezt be kell látni. Ha rajtam múlna többet nem létezne az a szó, hogy covid, menne minden az élet megszokott rendjén és nem lennének tele a kórházak pánikrohamos betegekkel sem, akik valójában csak a pánik miatt fulladnak.

2021. okt. 18. 17:39
 15/21 anonim ***** válasza:
32%

"nem az én feladatom megvédeni egy elhízott, fotelharcost", nyilván ezeket az embereket könnyű leírni, legalábbis szóban, de mivan a többivel? a terhessel, az immunszupresszáltakkal, a koraszülöttekkel, a szervátültetettel, a súlyos asztmással és így tovább? Ezek legnagyobb része nem tehet és nem is tehetett volna semmit, hogy elkerülje ezt az állapotot (a terhesség kivételével persze).

"infarktusban, közúti balesetben 2x ennyien" -> erre van valamilyen

adatod amit be tudsz linkelni? mert, ha infarktus alatt szívinfarktust értesz, akkor az kb. 6000 ember évente magyarországon az utóbbi években, ha meg egyéb hasonló szívbetegséget is, akkor meg almát hasonlítasz körtével, mert a covid az egy darab betegség, az ischaemias szívbetegségek (ha erre gondolsz) meg egy csoport, azaz egy csomó betegség egyben.

közúti balesetben meg évente 500-600 közötti ember hal meg átlagosan évente , szóval a kettő együtt összesen kb. 6600 ember, a covid meg mondjuk 15000 (mert magyarország még nem tart 40k halottnál "csak" 30k-nál). De még ha igazad is lenne, nem durva az, hogy hirtelen "a semmiből" megjelenik egy olyan betegség ami hirtelen a vezető halálokok közé kerül? Plusz mindezt olyan betegség okozza amire nincs oki gyógyszer, nincs igazi terápia (bár persze vannak kísérletek, ahol találnak igéretesnek tűnő gyógszermolekulákat), a harmadik hullám idején pedig egyltalán nem volt. Ja és covidban, nagyon sok egyszerre a beteg, nem "oszlik el", mint a közúti balesetben, de a szívinfarktusok is egyenletesebbek sokkal mint a covid.

"nem lennének tele a kórházak pánikrohamos betegekkel sem, akik valójában csak a pánik miatt fulladnak." -> nincsenek tele pánikrohamosakkal a kórházak, ezt honnan veszed (légyszi bizonyítsd linkkel, riporttal vagy ilyesmivel ) ? pl. intenzíven biztos, hogy nincs egy sem, aki csak pánikrohamos. 0, zéró, egyetlen darab sem. de aki csak pánikol egyébként sem veszik fel, vagy max rövid időre, ugyanis kell a hely a tényleg beteg embereknek. A magyar eü-nek soha nem voltak ilyen luxusai. Jelenleg olyan kapacitáshiányok vannak, hogy néha a nagyérelzáródással rendelkező stroke-os betegért is küzdeni kell, hogy átvegye az intervenció. Néha fél BP-re egy neurológia ügyel, mert valamelyik ügyeletes kórház épp lemondja. Gondolod, hogy ebben a helyzetben csak pánikkal felvesznek bárkit, ha beesik?

"nem maradt vissza semmi poszt-covid, amit sokan panaszolnak". Szóval elismered azt, hogy sokaknak vannak hosszantartó károsodásuk? Ezek emberek között rengeteg van, aki relatív fitt/egészséges vagy legalábbis nincs súlyos krónikus betegsége. Nem lenne jó, ha ezeknek a számát lehetne csökkenteni? Vagy ők sem érdekelnek? Akkor azon gyerekek esetleg, akik nem haltak bele, de mondjuk sokszervi gyulladást kaptak tőle? vagy cisztás fibrózisosok, akiknek amúgy is alig van légzőfelületük és jó lenne ha kíbírnának még pár évet mert van valós remény rá, hogy belátható időn belül egy részüket gyógyítani tudjuk?

Kérdéseim:

Ha kitörne mondjuk újra a járványos gyermekbénulás és hasonlóan hamar rendelkezésre állnának oltóanyagok beoltatnád magad? ha igen/nem miért?

Ha te lennél ma azaz ember aki felel a magyar egészségügyért, járványügyért stb... hogyan küzdenél meg egy covidhoz hasonló járvánnyal? mit csinálnál reálisan? Szóval nem arra vagyok kíváncsi, hogy végtelen pénzt költenél el, meg mágkusan teremtenél 10 millió Eü dolgozót...

egy másik elképzelésben tegyük fel még azt is, hogy minél több embert szeretnél megmenteni/munkaképesnek megtartani. Hogyan érnéd ezt el reálisan? Nyilván nem többoldalas disszertációt várok, csak hogy gondolkodj el ezen tényleg, és ne dobd el annyival, hogy "ez nem az én dolgom, nem érdekel."

Halálozási adat források:

- [link]

- [link]

baleset:

- [link]

- [link]

2021. okt. 18. 20:59
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
13, 15-ös teljesen egyetértek veled!
2021. okt. 18. 21:08
 17/21 anonim ***** válasza:
67%
Ha nem lesz kísérleti, beoltatod magad?
2021. okt. 18. 21:38
 18/21 anonim ***** válasza:
71%

Azért vagy oltásellenes, mert nem oltattad be magad. És nem csak oltásellenes vagy, hanem vírusszkeptikus és laposföldhívő konteós is.

És hogy miért mondják ezt neked? Valakik rá akarnak venni valamire, amit mindenképp tegyél meg. Először csak érvelnek mellette, ha ez nem jön be, akkor elkezdenek negatív jelzőkkel illetni, csúfolni, ha nem jön be, akkor megzsarolnak, megfenyegetnek, ha nem jön be, akkor büntetnek vagy kényszerítenek, utóbbi lehet testi kényszer is. Ha ez sem jön be, megölnek.

Egy másik ok, hogy egyes emberek jobbnak hiszik magukat, mert jópolgár módra beoltatták magukat. Jutalmat, többletjogot akarnak. Ezt a hitüket erősíti az oltási kártya bevezetése is.

2021. okt. 19. 11:35
 19/21 anonim ***** válasza:
87%
18-as elég jól vázolta a dolog pszichológiáját. Az a cél, hogy szégyennek érezd, hogy nem oltakozol. El akarnak szigetelni egy csoportba ahol el kellene hinnünk, hogy csak a hülyék vannak és kisebbségben ráadásul. Akik ennek ellenére is kitartanak azok elég erős jellemmel rendelkeznek, ez főleg zavarja a báránymentalitású embereket. Ki kell tartani a végsőkig mert ahogy a mondás is szól, jobb egyedül a helyes úton járni mint a tömeggel a rossz irányba menni.
2021. okt. 19. 14:47
 20/21 anonim ***** válasza:
84%

Valóban. Ezért is jó tudni, hogy nem vagy egyedül. Egyesek azt hiszik, hogy mindenki, aki beoltatta magát, az nem ellenzi ezt az egészet. Ez nem igaz, egy részük csak engedett a kényszernek vagy az oltás előtt nem jutott hozzá bizonyos információkhoz. Ismerek jópár ilyen embert. Lesz egy pont, amikor nekik is elegük lesz ebből.

Én úgy vélem, velük együtt közel annyi vagy akár több is lehet az "oltásellenes", mint a meggyőződéses oltáspárti.

2021. okt. 19. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!