Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Vajon miért kisebb nálunk a...

Vajon miért kisebb nálunk a koronavírus ellen beoltottak aránya, mint Nyugat-Európában?

Figyelt kérdés
Mivel oltás van elég, sőt, tavasszal még vezettünk beoltottság tekintetében, a fentiek annyit jelentenek, hogy nálunk több az oltásellenes, mint az Európai Unióban. De miért?

2021. okt. 9. 21:55
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
41%

A tudomány folyamatosan változik. Én is természettudományi diplomákkal rendelkezem, de amiket akkor tanultunk, már javarésze out of date, idejét múlt. A tudomány sokszor hipotéziseket állít majd próbálja bizonyítani a mellett és az az ellen szóló érveket. Most nagyon azt akarják megmagyarázni, hogy a vakcinák jók, de elképzelhető, hogy 2 év múlva visszatekintve meg már nem teljesen így fognak nyilatkozni róluk. (lásd: H1N1 de még biztos van más is).

Engem sosem zavar, ha az árral szemben kell mennem, ha úgy gondolom, hogy igazam van és erről meg is bizonyosodom, főképp a valóságban merített példákkal (nem kikozmetikázott számokkal és misztifikációkkal, propagandákkal). Szóval nem, engem nem érdekel az sem, ha 5 milliárd ember gondol és állít valamit, ha én meggyőződöm arról, hogy az hülyeség, akkor számomra mindaddig az marad, amíg épkézláb ellenérveket felsorakoztatva meg nem tudnak győzni arról, hogy tévedek.

A covid vakcinák kapcsán eddig még nem találkoztam olyan emberrel, aki meg tudott volna győzni hitelesen azok hatékonyságáról, sőt épp az ellenkezőjét érte el az össze-vissza és mellébeszéléseivel (lásd: operatív törzs, Merkely, Rusvai, Szlávik meg egyéb "hitelesnek" titulált személyek, de még sok más, nem csak "fizetett" propagandistát ide lehetne sorolni).

2021. okt. 10. 21:26
 42/61 anonim ***** válasza:
46%

Ja még annyi:

"Azt képzeled, te tudod jobban? Szerinted ez hihető?"

Nem, nem képzelem, szimplán nem érdekel más hamis véleménye. Hogy hihető-e vagy sem, az sem érdekel, nem célom meggyőzni senkit, majd idővel kiderül, hogy kinek "mennyire" volt igaza, de őszintén megmondom ez sem érdekel, nem az igazság a legfontosabb itt, hanem az emberéletek, amelyeket elveszítünk nap, mint nap a "hiszti"-ből kifolyó korlátozások és diszkriminációk miatt. Így is sokkal több, mint amennyinek lennie kéne és ezek nem a covid számlájára írhatóak, hanem a döntéshozóékra inkább, mivel ők találnak ki sokszor f*szságokat.

2021. okt. 10. 21:40
 43/61 A kérdező kommentje:

Egy diplomás embernek lehetne annyi esze, hogy tudja, mihez NEM ért.

Ami meg a H1N1-et illeti: tudod, hogy az jelenleg is okozója a influenzának? És ez ellen a törzs ellen is védenek ez influenza elleni oltások. Számolni kell vele, mert nem tűnt el. És úgy tűnik, súlyosabb megbetegedést okoz, mint a többi törzs.

2021. okt. 10. 22:13
 44/61 anonim ***** válasza:
34%
Ki állította, hogy értek hozzá? Szimplán levonom a következtetéseket és meghozom a ténymegállapítást, de ezzel nem győzködök másokat, nem úgy, mint a hozzá nem értő, magukat "szakembereknek" tituláló egyének. Egyébként az influenza elleni oltás még a covid vakcináknál is sokkal értelmetlenebb.
2021. okt. 10. 22:31
 45/61 A kérdező kommentje:

Hát, látod erről beszélek, olyasmiről vonsz le következtetéseket, amihez nem értesz, és nem veszed észere, hogy ez gáz. Ahogy az is gáz, hogy azokat viszont, akik értenek hozzá, mert ez a szakmájuk, becsméreled.

Ha még egy diplomás embernek is csak ennyi esze van, mit várjunk a többiektől?

Nem csoda, ha itt tartunk. Mert az emberek egy igen nagy részének az ítélőképességében nem lehet megbízni.

2021. okt. 10. 22:53
 46/61 A kérdező kommentje:
De igen eltértünk az eredeti kérdéstől, vagyis: miért oltatnak nálunk kevesebben, mint tőlünk nyugatabbra? Hát nem oda igyekszünk mi is? Hát nem az a jó, amit nyugaton tesznek, és rossz az, amit keleten? Vagy a koronavírus kivétel?
2021. okt. 10. 22:57
 47/61 anonim ***** válasza:
52%

"Ki állította, hogy értek hozzá? Szimplán levonom a következtetéseket és meghozom a ténymegállapítást, de ezzel nem győzködök másokat, nem úgy, mint a hozzá nem értő, magukat "szakembereknek" tituláló egyének. Egyébként az influenza elleni oltás még a covid vakcináknál is sokkal értelmetlenebb."

XDDDDDDD

Nyomjad még a teljesen légből kapott magyarázatokat, bonyolódj a saját magad által állított hazugságokba!

Tehát szerinted az, hogy a magas átoltottsággal rendelkező országokban folyamatosan csökken az esetszám, halálozás, kórházi ápoltak száma az csak a véletlen és/vagy a vírus természetes életgörbéjének köszönhető. Az meg, hogy az alacsonyan átoltott országokban pedig pont az ellenkezője zajlik az is a véletlen műve (pl. Románia,Bulgária). Áruld már el nekem, hogy mitől tombol a járvány pl. az előbbi két helyen, itt meg miért csak lassan emelkednek a számok? Szinte szomszédos nemzetek vagyunk, és nincs olyan komoly demográfiai tényező, ami ezt szignifikánsan befolyásolná. Mi adja ezt a különbséget akkor?

Utána meg azt állítod, hogy a természetes immunitás a legjobb, de az sem véd meg XD

Aztán beszélsz az "óriási" diszkriminációról, miközben Magyarországon csak bulizni nem mehetsz oltás nélkül, de szerinted ez a fajta "diszkrimináció" életeket követel XD

Nem tudom mit tolsz #44 de adjál nekem is belőle, ütős cucc lehet.

2021. okt. 10. 22:59
 48/61 anonim ***** válasza:
41%

Szóval gáz mást gondolni illetve gondolkodni. Értem. Nem becsmérelem őket, szimplán össze-vissza beszélnek, így teljesen hiteltelenné váltak. Nem mellesleg nekik sem kifejezetten szakterületük, szóval hogyan is lehet hiteles mindezek után?

Köszönöm a lenéző szavakat, igazad van, pont ezek miatt tartunk itt. Szerintem az állandó bólogatás, szavahihetőségét vesztett emberek szavaikban meggondolatlanul, felelőtlenül bízni gáz. De mindenki döntse el, hogy mit lát jónak.

2021. okt. 10. 23:03
 49/61 anonim ***** válasza:
#47: ugorj neki mégegyszer annak, amiket írtam, de majd tiszta elmével. :) Ha akkor sem megy a megfelelő értelmezés, akkor veszett fejsze. :)
2021. okt. 10. 23:06
 50/61 A kérdező kommentje:

Nem az a gáz, hogy mást gondolsz, hanem, hogy nem látod be, hozzáértés nélkül nehéz helyes következtetést levonni.

Hagyjuk. Ha már a kérdést sem érti, hogy is várnánk tőle választ!

Valaki más esetleg meg tudja válaszolni a kérdésemet? (Az eredetit.)

2021. okt. 10. 23:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!