Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit tudtok a perui covid...

Mit tudtok a perui covid lambda variánsról?

Figyelt kérdés

Nagyon riasztó híreket halottam, sokan halnak meg benne, fiatalok is, nagyjából hasonló arányban, mint mások.

Nem tudom, mi az igazság, meg azt sem, hogy mennyire hatnak rá az oltások?

Tud erről valaki valamit?

2021. júl. 26. 22:08
1 2 3 4 5
 41/46 A kérdező kommentje:

Nem kell falnak menned, az idős embereknek az immunrendszere nagyon erős szokott lenni, azért is haltak meg a spanyol náthában főleg a fiatalok.

Arról van ugyanis szó, hogy csak az erős immunrendszerű fiatalokból lesznek öregek, mert a gyengébbek elhaláloznak korábban. Viszont öregkorban már sok minden baja van az embereknek, ez a vírus ezeket a betegségeket erősíti fel, azt meg nem mondanám, miképpen, mert nem vagyok orvos, de a lényeg az, hogy tulajdonképpen ezekbe a betegségekbe halnak meg az öregek, talán a nagy igénybevétele a szervezetnek felerősíti a különféle bajaikat, ami együtt életképtelenséget okoz, elég nehéz erről nyilatkozni, mert még a szakértők is csak törik rajta a fejüket, hiszen lehet, hogy nem teljesen egységes a hatása minden emberre, lévén az idegrendszerre is hat és ugye képes mindenkinél megtalálni azt, ami a leggyengébb neki, vagyis hát az domborodik ki a vírus összetett hatása miatt.

Azok a fiatalabbak, akiknek szintén vannak bajaik, cukorbetegség, magas vérnyomás, meg hasonlók, szintén ugyanúgy veszélyben voltak eddig is.

A vírus nem pusztítja el az antitestet, az nem csinál mást, csak az általa elfoglalt sejttel saját anyagát termelteti, csak olyan módon változott, hogy az antitest nem tudja őt, elpusztítani, vagy csak sokkal nehezebben.

A helyzet rosszabbodik, mert a mutáció egyre erősödik, én józan paraszti ésszel azt gondolom, hogy ezek a dudorok szaporodnak rajta, vagy olyan módon alakulnak, hogy a vírus jobban tud a sejthez kapcsolódni, az antitest meg, ami elpusztíthatná, az meg kevésbé hozzá.

Az eddigi hírek sajnos csak médiahírek, amik vázolják ugyan a szitut, de valami komolyabb dolog kellene, hivatalos közlemény, amit komolyan lehet venni, de az egyenlőre nincs, talán az ellentmondó vizsgálati eredmények miatt, vagy mert nem akarnak pánikot kelteni, pedig azzal a vírus terjedését segítik elő, mert sokan már alig, vagy egyáltalán nem törődnek vele.

2021. júl. 29. 04:48
 42/46 anonim ***** válasza:
14%

39, 40: De bizony, az oltás miatt! Miért, mit képzeltetek? Nem tudtátok eddig, hogy az oltásoknak PONTOSAN ez a célja: hogy csökkentség a megbetegedés kockázatát a beoltottaknál?

A KÖTELEZŐ védőoltásokat pedig akkor írják elő, ha a megbetegedés egészségügyi, gazdasági, társadalmi hatása olyan komoly, hogy nem lehet az emberekre bízni, hogy eldönthessék, mit akarnak (mert sokan nem tudják eldönteni, kellő kompetencia hiányában, sokakat pedig hidegen hagy, mi történik másokkal, csak a saját vélt vagy valós érdekeiket nézik.)

2021. júl. 29. 07:00
 43/46 A kérdező kommentje:

Hát igen, a fekete himlőnél nem volt kecmec, ott kötelező volt az oltás és a megfertőződötteket eü karanténba csapták, amit jobban őriztek, mint a börtönt, ha valaki megpróbált kiszökni, akkor messziről lepuffantották, mert potenciális gyilkos volt, hordozván a halált.

Az a járvány tényleg igen halálos volt, kellett hozzá egy kis idő, mire ilyen drasztikus intézkedéseket léptettek be ellene és addig egy csomóan meghaltak benne, vagy inkább azt mondanám, kevesen élték túl, akik megfertőződtek benne, de el is tűnt egyenlőre a Földről, ez az egyetlen vírus, amitől úgy tűnik sikerült megszabadulni, már jó ideje sehol sem jelentettek fertőzést vele kapcsolatban.

A covid eddig azért nem volt ennyire durva, de most lehet, hogy harapósabb lesz, ki tudja, mennyire?

2021. júl. 29. 07:54
 44/46 anonim ***** válasza:
78%

#42: Biztosan inkompetens vagyok az egészségügyi végzettségemmel.

Taníts mester! Ja, nem.

Mellesleg milyen már, hogy az oltás nem kötelező, DE kizsarolják különböző módon, s egyre inkább ott tartunk, hogy erőszakkal fognak beoltani. Ha és amíg választhatok, addig az én döntésem, hogy beoltsanak-e, vagy sem. Vagyok annyira felnőtt is, hogy el tudjam dönteni, és mérlegelni a kockázatot.

Attól, hogy valaki oltott, még elkaphatja a betegséget, ÉS fertőz. Aki oltott, az biztonságosabban érezheti magát, és inkább az oltatlanoknak lenne tőlük tartani, de a valóságban ezt az emberek épp fordítva élik meg. Az az eretnek, aki nem oltakozik. Mégis miért? Mért szent, aki beoltotta magát, és démoni gonosztevő, a társadalom ellensége, aki nem. Miért kell folyton a magyar népnek egy ellenségkép, akit szidni, és fújjolni lehet?

Komolyan, néha már azt érzem, egy ateista vagyok, a sok Jehova tanúja között.

Miért a megosztottság? Mert a kormány csak így tud uralkodni, és elterelni a bődületes stiklijeiről a figyelmet. Rég nem a társadalmi érdek a lényeg, az emberek jó léte, vagy egészsége. Ugyanis, ha ez lenne a fontos, nem lenne kilométeres várási lista mindenféle vizsgálatokra. Annyira félünk a Covidtól, hogy szinte a többi betegség, már nem is számít (hiszen hagy hulljon a férgese, legfeljebb nyugdíjat spórolnak, stb), nem a Covidtól kellene félni, hanem a kiépülő, megfigyelésen alapuló, egyre agymosósabb diktatúrától.

DE végül is mindegy. Nem akarok egy galambbal sakkozni.

2021. júl. 29. 07:56
 45/46 A kérdező kommentje:

A vírus mindenkit meg tud fertőzni, ez igaz.

Csakhogy az oltás jóvoltából az oltottaknál az immunrendszer elkezd antitesteket termelni és egy idő után kialakul a védettség, ugyanis egyrészt erősen beindul az antitest termelés, ehhez kell idő, másrészt elegendő mennyiség gyűlik össze, hogy a fertőző vírusokkal gyorsan le tudjon számolni és ugrásszerűen növekszik az antitest termelés is, vagyis az oltott ember nemigen tud jelentősen fertőzni, mivel a saját fertőzése idején benne még kevés vírus található, de a már létező antitestei sebtében lecsapják a vírusait, pár óra alatt.

Az oltatlan személynél viszont még nincs antitest, az immunrendszer sem ismeri a vírus jellemzőit, kell hozzá idő, amíg megismeri, meg amíg elkezdi termelni az antitesteket, akár két hét is, de addig a vírus robbanásszerűen szaporodik benne és könnyen előfordulhat, hogy a védekezőrendszer mindig le lesz maradva, a vírus meg felzabálja a sejtjeit az egyénnek, aki előbb, utóbb beadja a kulcsot, belefullad a takonyba a tüdőgyulladása következtében, vagy másképpen szívja meg, mert az idő ebben a versenyfutásban döntővé válhat.

Ezért kell az oltás, hogy az immunrendszer felkészülhessen a fertőzésre, ne tudjon benne szaporodni a vírus, így az oltott ember alig és csak rövid ideig tud fertőzni másokat. Az oltatlan meg egy csomó ideig, a lappangási idő alatt egyre szaporodik a vírus benne, mert ahhoz, hogy ledöntse a lábáról a kór, már rengetegnek kell lennie benne, és az antitest termelése még mindig nem indul be neki.

Aztán az már versenyfutás nála, hogy a vírus győz e, vagy mégis az immunrendszer, mert feltud nőni az antitest termelése a fertőzés folyamatosan növekvő szintjére, de ez kérdéses, mert vagy két hét hátránnyal indul, ha egyáltalán képződik antitest, mert lehet, hogy ideje sem lesz rá, a beteg előbb elhuny.

2021. júl. 29. 08:31
 46/46 anonim ***** válasza:
21%

#45 teljesen jól tudja.

#44 meg valóban inkompetens, akármilyen végzettsége van is.

Nem mellesleg nekem is egészségügyi végzettségem van, tanultam immunológiát is, meg járványtant is - szóval többé-kevésbé tudom, mit beszélek. Azt pedig még inkább tudom, kinek higgyek és kinek ne, ki beszél hülyeséget és ki nem.

De ha 44 olyan biztos benne, hogy jól tudja, akkor megmagyarázhatja nekünk, hogy miért alkalmatlanok az oltások arra, amire kitalálták és alkalmazzák őket már lassan száz éve.

2021. júl. 29. 20:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!