Mit tudtok a perui covid lambda variánsról?
Nagyon riasztó híreket halottam, sokan halnak meg benne, fiatalok is, nagyjából hasonló arányban, mint mások.
Nem tudom, mi az igazság, meg azt sem, hogy mennyire hatnak rá az oltások?
Tud erről valaki valamit?
#31! A kérdésem arra vonatkozott, ha annnnnnnyira veszélyes, miért várták meg, hogy közel 30 országba eljusson.(Én nem tudom, hány országban van, ennyire azért nem érdekel ez a Covid őrület, hogy ilyen naprakész legyek. A te kommentedre reagáltam.)
#32! Szintén a Kérdező kommentje alapján. Ha az antitesteket pusztítja, akkor tök mindegy, hogy az emberek mennyire szabálykövetően szaladnak oltatni. Ha egy mutációra nincs hatással az oltás, akkor annak megfékezésére nem az a megoldás.
Még nem biztos, hogy ennyire veszélyes, csak rosszakat hallottam róla, ezért is érdeklődtem, de közben máshol is keresgéltem és annyi van róla, hogy vizsgálják, nincs hivatalos álláspont egyenlőre kialakítva róla.
Azt hiszem, az lehet a gond, ahogy azok a meglepetésre kialakult dudorok szaporodnak, vagyis a régebbi lambda mutáció nem volt ennyire veszélyes, de egyre romlik a helyzet és ezért ellentmondóak a vizsgálatok eredményei, de lehet, hogy tévedek, sőt, remélem.
Nem érted a helyzet súlyosságát, nem csak az oltás haszontalan, semmi sem hat a vírusra, nem működik akkor az immunrendszere senkinek ellene.
Az oltás csak az antitesteket segíti termelődni az immunrendszer által, ami az oltatlanoknál nehezebben, később, vagy sosem kezd el termelődni, de akkor kampec.
Most így tökmindegy, van e antitest, ha nem hat a vírusra, akkor teljesen mindegy, öreg, vagy fiatal, oltott, vagy sem, erős, vagy gyenge valaki, kampec-doloresz így is, úgy is, mindenki, aki ilyen vírussal van fertőzve.
Nem volt még eddig ilyen, soha.
A vírus nem pusztítja az antitesteket, az antitestek semlegesítik a vírust, legalábbis azok, melyek pont ezért kapták a "neutralizáló antitest" elnevezést. Vagyis a kérdező valószínűleg még mindig rosszul fordít immunológiai szakkifejezéseket magyarra. (Talán, ha leírnád az egész angol mondatot...?)
De mindegy, mert az a lényeg, hogy a mutánsok ellen lassan egyre kevésbé lesznek hatásosak az oltások. Ez tiszta matematika, hiszen az a mutáns, amelyik ellen hatásosabb az oltás, lassabban tud terjedni, mint az a mutáns, mely ellen kevésbé hatásos az oltás.
De ez nem az oltások hibája, hanem a lakosságé és a kormányoké, mert nem tudják/akarják elérni, hogy mindenki maradjon a fenekén, maszkot hordjon, minden óvintézkedést betartson, és beoltassa magát. És nem tudják elérni, hogy a hülyeség ne terjedhessen, sem a Facebookon sem másutt. (Vírus-, maszk-, oltásellenesek vagy szimplán csak közömbösek.)
Szóval, ez egy versenyfutás, a vírus és a tudósok között. A kormányok meg próbálnak egyensúlyozni a gazdasági és az egészségügyi érdekek között. (Szerintem, sajnos, valójában a gazdasági megfontolások győznek mindig, ezért tart még mindig ez a járvány - na meg, mert féltik a népszerűségüket, hiszen mit szólnának a választók, ha betiltanák a nyaralást például?!)
A rövidtávú gondolkodás iskolapéldája, mint annyi minden egyéb a világban, vegyük akár a fogyasztói társadalom fetisizálását, vagy akár a klímaváltozás kérdését.
Nem véletlenül mondták az epidemiológusok, hogy NAGYON RÖVID idő alatt kell beoltani NAGYON SOK embert. (=mindenkit, akit lehet)
De ez nem megy úgy, ha demokratikusak meg liberálisok vagyunk. (Ebben az esetben ez amúgy is csak annyit jelent, hogy jogom van hülyeséget csinálni.)
<"A vírus nem pusztítja az antitesteket, az antitestek semlegesítik a vírust, legalábbis azok, melyek pont ezért kapták a "neutralizáló antitest" elnevezést. Vagyis a kérdező valószínűleg még mindig rosszul fordít immunológiai szakkifejezéseket magyarra. (Talán, ha leírnád az egész angol mondatot...?)">
Itt is azt írja a cikk, amit a kérdező, hogy gomba formájú dudorok megnehezítik az antitestek dolgát. Most ne lovagoljunk a "neutralizáló antitesten".
A cikk magyarul érhető el:
Forrás: [link]
"A lambda hétféle mutációt hordoz a tüskefehérjékben – a vírus külső burkán található gombaformájú kitüremkedésekben –, amelyek elősegítik, hogy könnyebben kapcsolódhasson a megtámadott sejthez. Ez nemcsak a fertőzés terjedését segíti, hanem azt is megnehezíti, hogy az antitestek a vírushoz kapcsolódhassanak, és semlegesíthessék azt.
A santiagói Chilei Egyetem tanulmánya szerint a kétdózisnyi Sinovac vakcinával beoltott egészségügyi dolgozóknál a lambda variáns tüskefehérje-mutációi növelhetik a fertőzés kockázatát, és megakadályozhatják, hogy az antitestek felvegyék a harcot a vírussal szemben. (A július 1-jén publikált tanulmány peer review-ja még várat magára.)
Az immunrendszer szerencsére nem csak antitestekkel küzdhet a fertőzés ellen. Az eddigi vizsgálatok azért irányultak erre, mert ezt a legkönnyebb tanulmányozni. Ugyanakkor a T-sejtek szerepét sem szabad alábecsülni: lehetséges, hogy a lambda-mutációk nem lesznek elegendők ahhoz, hogy a vírus megkerülje az immunrendszert."
A kérdező a saját szavaival mondta csaknem ugyanezt el. Úgyhogy hagyjuk már ezt a mindenkinek kötelező lenne oltatni, és aki nem az felelőtlen barom... mert ugye mindenki hülye, csak te vagy helikopter. Hagyjuk már!
Érdekes, hogy minden új mutáns a fiatalokat szedi áldozatul 😏 Az idősek, betegek időközben kicombosodtak? 🙄
(Ne kezdjétek el hogy az oltás miatt, mert falnak megyek 🤣)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!