Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit tudtok a perui covid...

Mit tudtok a perui covid lambda variánsról?

Figyelt kérdés

Nagyon riasztó híreket halottam, sokan halnak meg benne, fiatalok is, nagyjából hasonló arányban, mint mások.

Nem tudom, mi az igazság, meg azt sem, hogy mennyire hatnak rá az oltások?

Tud erről valaki valamit?

2021. júl. 26. 22:08
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
76%

“Az a baj ezzel, hogy ilyen helyeken, mint nálunk el lehetett volna érni nyájimmunitást és akkor a járvány kifutott volna, már ennyi átoltottsággal is elég jól lecsendesült, ami jelenleg volt.”

Ezt írod azután, hogy kifejtetted, hogy a mutánsoktól nem véd az oltás...akkor nem mindegy? Ki fognak találni még pár mutánst, hogy még egy ideig lehessenek lezárások, meg elő lehessen állítani új vakcinákat, jó business. Amúgy neked nem furcsa, hogy pl Svájc sokkal fertőzöttebb volt, mégsem nyomatják ott ennyire az oltást? Én inkább hiszek egy ilyen ország döntéseiben, mint a magyar kormányéban. Abban valami mindig bűzlik. Az oroszoknál ezért nagyon alacsony az átoltottság, mert Putin egy diktátor és nem bíznak az emberek sem benne, sem pedig abban, amit rájuk akar tukmálni(orosz ismerőstől tudom).

2021. júl. 27. 07:52
 12/46 anonim ***** válasza:
82%
A felcsúti mutánst kéne már kezelni...
2021. júl. 27. 14:06
 13/46 A kérdező kommentje:

Eddig védtek az oltások a mutánsoktól is, de ebben az új variánsban az eredeti vírushoz hét mutáció társult már és van olyan benne, amit az orvosok is meglepődve észlelték. A vírus felületén dudorok, göbök alakultak ki, így azok nehezítik az antitest csatlakozását a vírushoz.

A nagy gond az vele, hogy az oltások csak elősegítik az antitest termelését az immunrendszer számára, pontosabban már a fertőzés előtt rendelkezik mindenki antitestekkel az oltás jóvoltából, így nem kell huzamosabb időt várni, hogy azok kialakuljanak spontán, ennyit segített az oltás, de akár oltott valaki, akár nem a vírust az immunrendszer által termelt antitestek győzik le és ez van most veszélyben, vagyis afelé tartunk, hogy a betegség gyógyíthatatlanná válhat, amint olvasom róla az információkat.

Szerencsére még hat valamennyire az antitest, de riasztó a tendencia, hogy egyre kevésbé tudjuk legyőzni a vírust, ezért halnak meg benne egyre többen erős, egészséges fiatal emberek is.

2021. júl. 27. 16:02
 14/46 anonim ***** válasza:
100%
Lambda? És hol van az epszilon, dzéta, éta, théta, ióta meg a kappa? Miről maradtam le?
2021. júl. 27. 16:12
 15/46 A kérdező kommentje:

Lambda bizony! Nézd meg a linket, amit a 2. kommentben adtam.

Mindenhol mutálódik a vírus, folyamatosan változik, létezik már delta plusz is, csak nem mondanak be mindent. Van egy csomó variáns, de nem Európában, így a többiről nem sokat hallani.

Próbálok tájékozódni, most azt olvastam, ha az antitestek nem fognak rendesen szuperálni a vírus ellen, akkor még mindig hatásosak lehetnek a T limfociták, vagyis van még esély a vírus ellen akkor is, ha semlegesíti az antitesteket.

2021. júl. 27. 16:33
 16/46 A kérdező kommentje:

Nem sajnos, alapvetően a vírusok ellen nincsenek antitesteink. Azért kell a vakcina, hogy megmutassuk az immunrendszernek a jellemzőit, hogy tudjon antitesteket termelni és ha elkapja valaki a vírust, a már készen létező antitestek rátámadhatnak és az immunrendszer is tudhat termelni, mert akkor már felismeri, de ha nincs vakcina, akkor vagy fel sem ismeri az immunrendszer a vírust, ekkor történik az elhalálozás, vagy ha mégis, akkor is kell egy elég komoly idő, amíg az immunrendszer beindul és megindul az antitest termelés, csakhogy ezalatt a vírus milliárdszámra elszaporodik és ez okozhat gondot, súlyos megbetegedést.

2021. júl. 27. 16:59
 17/46 anonim ***** válasza:
85%
Létezik még kismillió féle betegség, amiben meghalhatsz. Nem hiszem, hogy ezek közük a perui lambda mutánstól kéne a leginkább tartanunk. Nyugodtan nyugodj le.
2021. júl. 27. 17:07
 18/46 A kérdező kommentje:

Nem vagyok pánikban, nem kell félteni, csak érdekel, merre tart a járvány.

A vérnyomásom magas, a vércukrom is sok és nem teszek ellene semmit, azon kívül, hogy csökkentem a szénhidrátot és a szívem sem erős, szóval aligha élem túl ezt az évtizedet, cigizem is több, mint ötven éve, inkább a gyerekeimet, unokáimat féltem, magam miatt alig érdekelne.

Meg az emberiség sorsa is érdekel.

2021. júl. 27. 17:16
 19/46 anonim ***** válasza:
100%

"A vérnyomásom magas, a vércukrom is sok és nem teszek ellene semmit ... cigizem is több, mint ötven éve, inkább a gyerekeimet, unokáimat féltem..."

Leginkább attól féltheted őket, hogy idő előtt elveszítik az apjukat/anyjukat, nagyapjukat/nagyanyjukat, ha így folytatod...

2021. júl. 27. 19:05
 20/46 anonim ***** válasza:
84%
A perui kamulambda helyett inkább kezeltesd a vérnyomásodat, mielőtt agyvérzést kapsz.
2021. júl. 27. 19:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!