Gondolom az a gondod hogy a check engine továbbra is világít. Valószínűleg az előző tulajok sem véletlenül matattak a szondánál... Első körben hibakód olvasás, aztán törlés, de lehet hogy gyenge a katalizátorod hatásfoka, rossz a keverékképzés , stb.
2021. ápr. 3. 21:30
2/8 krwkco válasza:
Igaz, hogy a lambdaszonda azonnal mérni kezd, de a kompjuterben vannak olyan adatok, amik hosszabb időre átlagolódnak. Ezért a keverékképzésre azt mondja pl. a Ford, hogy kb. 16 km (10 mérföld) után stabilizálódik.
2021. ápr. 4. 03:30
3/8 anonim válasza:
pár másodperc
2021. ápr. 4. 10:29
4/8 A kérdező kommentje:
Nagyon sokaig nem volt benne szonda es ugy ment, most meg azt lattom, hogy egyre jobban javitja magat, viszont a pillanat fogyasztas meronel latom, hogy kicsit ingázik a mutató, és azért gondolom, hogy tanulja. En is a masodikkal ertek egyet, a rosszrol vissza kell allitania magat a jora
2021. ápr. 4. 11:40
5/8 anonim válasza:
2-4teljes "hidegindítás" kb. 40-50km. Ez az átlag. De tipusfüggő is.
2021. ápr. 4. 20:45
6/8 A kérdező kommentje:
Hat sztem nekem akkor szar a szondam, mert alapjaraton is egyszer tobb benzint add egyszer kevesebbet, ha egy tempoba haladok akkor is latom a pillanat fogyasztas meron kicsit kileng a mutato ha meg gyorsulok meg erezni is lehet
2021. ápr. 5. 11:52
7/8 krwkco válasza:
A háromutas katalizátoros autó úgy valósítja meg a kipufogógáz tisztítását, hogy kb. 10-20 másodpercenként (ha jól emlékszem a fordulatszámmérő pici mozgására alapjáraton) szegényebb és dúsabb keveréket ad. A szegény szakaszban oxidálja a szénhidrogéneket és a szénmonoxidot. A dús szakaszban redukálja a nitrogénoxidokat. Lehet, hogy ezt az ingadozást látod. De gyorsuláskor én még sohasem éreztem.
A katalizátor előtti szondán -multiméterrel is mérhetően- 0,2 és 0,8V között ingadozó feszültségnek kell lenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!