Mit tudtok a perui covid lambda variánsról?
Nagyon riasztó híreket halottam, sokan halnak meg benne, fiatalok is, nagyjából hasonló arányban, mint mások.
Nem tudom, mi az igazság, meg azt sem, hogy mennyire hatnak rá az oltások?
Tud erről valaki valamit?
Csak időnként megy fel a vérnyomásom, akkor eléggé, de le tudom nyugtatni.
Szedtem gyógyszereket, de eléggé nem bírtam, másrészt kicsi a nyugdíj és ahhoz képest minden nagyon drága - a cigi főleg és nem bírom abbahagyni. Amíg vagyok, megvagyok, nem félek a haláltól.
Azt hiszem, elég kevés információ van még a lambda variánsról, valójában minden hír csak médiainformáció, úgy vettem észre, nincs még tudományos eredmény ezzel kapcsolatban, így elég felesleges volt megkérdeznem, senki nem tudhat erről jelenleg semmi biztosat.
Azért köszönöm mindenki válaszát,
Sziasztok.
27: Mert a kínaiaknak több eszük van, mint nekünk.
Kérdező: Ha megnézed, a fertőzésszám növekszik, a halálozás szerencsére nem. Valószínűleg, mert kevesebb az idős fertőzött. Ez a védőoltásoknak köszönhető.
Sajnos, a mutációk kialakulása ellen nincs mit tenni, vagyis elvileg lehetne, gyakorlatilag nem, azok miatt az emberek miatt, akik nem elég intelligensek, hogy felfogják a veszélyt, vagy nem elég szabálykövetőek (ha már az intelligencia hiányzik).
Sajnos, sok ilyen ember van, ezért nem tudnak a demokráciák mit kezdeni ezzel a vírussal (ugye, mindenki azt csinálhat, amit akar). Minél demokratikusabb egy állam, annál nagyobb a fertőzési arány. Kínában bezzeg sikerült úrrá lenni rajta, mert ott muszáj azt csinálniuk az embereknek, amit elvárnak tőlük. (És szerintem, ott ezt ők maguk is természetesnek tartják.)
Abban azért bízhatunk, hogy a vírusnak sem "érdeke", hogy halálos legyen, csak az, hogy minél fertőzőképesebb legyen. (Ha meghal, aki megfertőződik, akkor nem tudja elég hatékonyan továbbadni a vírust.)
Mondjuk, azért a spanyolnáthát mégis érdemes szem előtt tartani, abba tényleg főleg a fiatalok haltak bele.
A neutralizáló antitest kifejezés viszont arra vonatkozik, hogy az antitest a vírust neutralizálja, szóval, az egy kívánatos dolog.
N27
Sajnos nem, fordítva van, a vírus semlegesíti az antitestet, ez kiderül a szövegből, mégpedig úgy, hogy dudorok nőttek a vírus felületére és ezért az antitest nem, vagy csak nehezen tud hozzákapcsolódni, így nem, vagy csak nehezen tudja elpusztítani a vírust.
A kérdés az, hogy mennyire nehezen, vagy hogy romolhat e ez a helyzet, mert akkor a vírus ellen nincs hatásos védekezés, max a t. limfociták, de ugye ha már genny zabálja fel a sejtjeinket, az már durva dolog, főleg mondjuk az agyban, ahová köztudottan be tud jutni a covid kórokozó.
Mindegy, a közeljövőben kiderül, egyenlőre nincs hivatalos álláspont, meg kell várni az eredményt, remélem nem teljesen tré a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!